Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ara Dinkjian Quartet με καλεσμένους την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Haig Yazdjian στο Παλλάς

Ara Dinkjian Quartet με καλεσμένους την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Haig Yazdjian στο Παλλάς

Ο Ara Dinkjian, κορυφαίος μουσικός και ψυχή του πρωτοπόρου οργανικού συγκροτήματος Night Ark, επιστρέφει

μετά από τέσσερα χρόνια στην Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση.

 


Το όνομά του, γνωστό σε όλο τον κόσμο, συνδέθηκε στην Ελλάδα με τρόπο έξοχο με αυτό της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Οι συνθέσεις του Δυνατά, δυνατά, Μένω Εκτός, Τα Κορμιά και τα Μαχαίρια, αρμονική μίξη ήχων Ανατολής και Δύσης με ένα άγγιγμα τζαζ, έχουν ενσωματωθεί ως μέρος αναπόσπαστο της μουσικής μας μνήμης και στο άκουσμά τους κινούν δυνατές συγκινήσεις.

 


Με συνοδοιπόρους τρεις από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, και εκλεκτούς προσκεκλημένους του την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Haig Yazdjian, ο κορυφαίος ουτίστας μας ταξιδεύει σε μελωδίες ποτισμένες με το άρωμα της Ανατολής και μπολιασμένες με τους ήχους της Δύσης. Μελωδίες νοσταλγικές και οικείες που έχουν τραγουδηθεί σε δεκατρείς διαφορετικές γλώσσες αποτελώντας γέφυρες ανάμεσα σε κουλτούρες και λαούς. Μαζί θα κάνουν μια αναδρομή στο σύνολο της μουσικής του πορείας καθώς και την πρώτη παρουσίαση της κομματιών της επερχόμενης δισκογραφικής του δουλειάς, ερμηνεύοντας και αυτοσχεδιάζοντας, μεταφέροντας μας στον εξαιρετικό και σπάνιο μουσικό κόσμο του Ara Dinkjian.

 


Το κουαρτέτο του Ara Dinkjian αποτελούν οι:


Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα
Βαγγέλης Καρίπης, κρουστά
Γιάννης Κυριμκυρίδης, πλήκτρα

Ηχοληψία : Μιχάλης Ζαγκλανάκης

Οργάνωση Παραγωγής : ARTος & Θέαμα – Αναστασία Ταμουρίδου
Παραγωγή : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz ft. Haig Yazdjian live στο Ίλιον Plus
30.12.2016 13:35
Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο ΙΛΙΟΝ plus, μια σύμπραξη γιορτής! Η πολυσχιδής βοκαλίστα Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τους δεξιοτέχνες συνεργάτες της Buzz Bastardz, προσκαλούν τον εκλεκτό ουτίστα και συνθέτη Haig Yazdjian και δημιουργούν μαζί αυτό που γνωρίζουν και αγαπούν, μια αυθεντική πολυσυλλεκτική μουσική διάδραση!
Haig Yazdjian + Holy Limbo live @ Ρομάντσο
14.09.2016 12:00
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 τα triphop samples των Holy Limbo συναντούν το οριεντάλ ούτι του Haig Yazdjian στο Ρομάντσο.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη για μία μαγική συναυλία στη Δήλο
09.08.2016 10:10
Μια εξαιρετικά μαγευτική συναυλία θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στην Μύκονο -και τα γύρω νησιά- στις 22 Αυγούστου. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα τραγουδήσει το δειλινό μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου τραγούδια ειδικά επιλεγμένα για αυτό τον μοναδικό και μαγικό τόπο.
Haig Yazdjian + friends στο Άλικο
05.07.2016 12:57
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τον Χάρη Λαμπράκη (νέι), και τον Γιώργο Κοντογιάννη (λύρα) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Haig Yazdjian και Kryftό trio live στο Άλικο
28.04.2016 15:33
Το Σάββατο 7 Μαΐου στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τους Kryftó Trio (Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Βαρελόπουλος) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.