Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Andres Pena Y Grupo, στο Half Note Jazz Club για 4 εμφανίσεις

Andres Pena Y Grupo, στο Half Note Jazz Club για 4 εμφανίσεις

Ένας εντυπωσιακός bailaor, ο χορευτής του φλαμένκο Andres Pena θα βρεθεί στο Half Note Jazz Club, για 4 εμφανίσεις

 … στις 8-11 Νοεμβρίου 2012

 
 
O πολυβραβευμένος χορευτής του φλαμένκο Andrés Pena, έρχεται στην Αθήνα για τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις στην σκηνή του Half Note Jazz Club.  Γεννημένος στην Jerez de la Frontera και μυημένος από μικρό παιδί στο χορό από την μεγάλη  Angelita Gomez, ο 36χρονος σήμερα χορευτής, βρέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συμμετέχει στις σπουδαιότερες παραγωγές φλαμένκο και γαλουχήθηκε περιοδεύοντας τον κόσμο με καλλιτέχνες όπως η Carmen Cortes, η Eva Yerbabuena, o Jose Luis Monton και η Juana Amaya.  
 
 
Το μοναδικό ταλέντο του Pena ξεχώρισε από νεαρή ηλικία, με αποτέλεσμα ο γεμάτος αισθαντικότητα καλλιτέχνης, να εκτιμηθεί ανάλογα από τους κριτικούς και να αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και Φεστιβάλ. Στην Biennale της Jerez του 2004 πρωτοπαρουσίασε με τους συνεργάτες του την δική του πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή  και το θέαμα γοήτευσε κοινό και κριτικούς με την ποιότητα της δουλειάς του.  Από το σημείο αυτό άρχισε να περιοδεύει με δικές του παραγωγές χορού ανά τον κόσμο ενώ με υψηλή εμπειρία πια, διδάσκει σε ανώτερο επίπεδο σε σχολές φλαμένκο*. 
Ο Andrés Pena είναι ένας ξεχωριστός και ιδιαίτερα εμπνευσμένος εκπρόσωπος της τέχνης από την Ανδαλουσία. Τέχνη γεμάτη πάθος και συναισθήματα, με τεχνική γεμάτη  αυτοπεποίθηση και… κομψότητα!
 
 
Στην παρουσία του στην Αθήνα, θα κάνει και masterclass χορού στην σχολή φλαμένκο Estrella.
Σχετικές ειδήσεις
Αναβολή - Dervish από τον Ziya Azazi στο Passport Κεραμεικός
26.08.2016 17:02
Για πρώτη φορα έρχεται στην Ελλαδα ο γνωστός εξαιρετικός χορογραφος και χορευτής, ο ανατρεπτικός Περιστρεφόμενος Δερβίσης, Ziya Azazi, για μία εμφάνιση στο Passport Κεραμεικός.
Nostalgia Flamenca από την Alma Gitana Flamenco Grupo στο Half Note
30.03.2016 15:58
Η Alma Gitana Flamenco Grupο παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note την μουσικοχορευτική παράσταση “Nostalgia Flamenca”, στις 6 και 7 Απριλίου. Μουσική και χορός, πάθος και φλόγα, σε μια παράσταση που μεταφέρει τους θεατές στον κόσμο του φλαμένκο, ζωντανεύοντας την πλούσια παράδοση της Ανδαλουσίας.
Στην Αμερική θα βρεθεί τον Απρίλιο ο Γιάννης Μεγαλακάκης
15.03.2016 16:33
Ο γνωστός χορευτής, χοροδιδάσκαλος και ερευνητής της χορευτικής παράδοσης της Κρήτης, ταξιδεύει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και να προσφέρει εξειδικευμένη διδασκαλία και μύηση στους κρητικούς χορούς.
Νέος Διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ ο Αντώνης Φωνιαδάκης
01.03.2016 12:32
Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ορίζεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης.
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης στο Half Note!
28.12.2015 10:02
Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στην σκηνή του δύο κορυφαίους χορευτές της Κρήτης, τα δίδυμα αδέλφια Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη που έχουν αφιερώσει την καριέρα τους στη διάσωση και διάδοση των χορών του τόπου τους.