Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Νίκι Σίλβερ-Χοντροί άντρες με φούστες στο 104

Νίκι Σίλβερ-Χοντροί άντρες με φούστες στο 104

Το θέατρο 104 παρουσιάζει στην κεντρική σκηνή του το έργο του Νίκι Σίλβερ, «Χοντροί άντρες με φούστες» από τις

19 Οκτωβρίου 2012.

Η οικογενειακή ευτυχία και η οικογενειακή τραγωδία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η οικογένεια Χόγκαν έκανε πολλά λάθη. Θέλει να τα διορθώσει, αλλά… Ένα αεροπορικό δυστύχημα, ένα ταξίδι στην Ιταλία, ένα νησί, είκοσι περίπου χρόνια δράσης, η Νέα Υόρκη κι ένα ψυχιατρείο ανατρέπουν τα θέλω τους και οδηγούν τα μέλη της σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Κανιβαλισμός, αιμομιξία, εφηβεία, έρωτες, αθωότητα και σκληρότητα συνθέτουν το παζλ της παράστασης του έργου «Χοντροί άντρες με φούστες» του Νίκι Σίλβερ, του τρομερού παιδιού του σύγχρονου Αμερικάνικου θεάτρου.Η παράσταση παίχτηκε προ τριετίας με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Χώρα και τώρα έρχεται στο 104 ανανεωμένη και με τους ίδιους συντελεστές!  «Φροϊδικό τρενάκι του τρόμου…»


(…) Ο νέος σκηνοθέτης Χρήστος Καρχαδάκης βλέπει το έργο μέσα από το σχίσμα της πλαστής εικόνας του αμερικανικού ονείρου και της ωμής νατουραλιστικής αφύπνισης του ενστίκτου. Και η παράστασή του, κερδίζει σε ευαισθησία. Αποτελεί προσωπική του επιτυχία ότι η εξομολόγηση του γιου στο τέλος μπορεί να εγείρει συγκίνηση. Λιτά μέσα και πολλή δουλειά στο εσωτερικό του έργου.
Μετάφραση – Σκηνοθεσία
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΧΑΔΑΚΗΣ
Σκηνικά – Κοστούμια
ΜΥΡΤΩ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Μουσική Επιμέλεια:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Βοηθός Σκηνοθέτη:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ
(με σειρά εμφάνισης)

Μαρία Γεωργιάδου: Φίλις Χόγκαν
Δημήτρης Μακαλιάς: Μπίσοπ Χόγκαν
Άγης Εμμανουήλ: Χάουαρντ Χόγκαν / Δρ. Νέστωρ
Αγγελική Μιχαλοπούλου: Παμ / Πόπο Μάρτιν

 

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση παραστάσεων για τα έργα «Ψύλλοι στα Αυτιά» και «Οικογενειακή Γιορτή»
28.12.2016 16:54
Παρατείνονται έως και τις 5 Μαρτίου 2017 οι παραστάσεις των έργων, «Ψύλλοι στα αυτιά» του Ζωρζ Φεντώ στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη και η «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Οικογενειακή γιορτή (Festen) από το ΚΘΒΕ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
09.11.2016 16:01
To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Ο μικρός Χίτλερ, του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
20.09.2016 13:52
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλλερ στο Εθνικό Θέατρο
15.03.2016 15:43
Ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου τον «Θάνατο του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλλερ, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο στη Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.