Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Εύχομαι, για 4 παραστάσεις στο Ghost House

Εύχομαι, για 4 παραστάσεις στο Ghost House

To Ghost House παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Εύχομαι», που αποτελεί ένα θεατρικό show με ζωντανή μουσική…

… για 4 παραστάσεις, στις 19 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2012.


Μια θεατρική παράσταση για τον έρωτα, τη φιλία, το μάταιο κυνήγι της δόξας, την αυτοκαταστροφή, τα ναρκωτικά. Μια παράσταση για τα ύπουλα προσωπεία των πολύπλευρων και όχι πάντα ξεκάθαρων εξαρτήσεων μας, δοσμένη μέσα από μια σκοτεινή ματιά και αγκαλιασμένη με ξένες μελωδίες.


Εύχομαι… Κι αν η ευχή μου είναι λάθος;
Καταραμένη τότε κι εγώ να κυνηγώ το λάθος όνειρο...
«Σκέφτομαι πως η ζωή μου είναι ένα τίποτα.
Τότε λέω, για ποιο λόγο να βγω να παλέψω αφού η ζωή μου είναι ένα τίποτα;
Πόσες φορές είπα φτάνει;
Πόσες  φορές μέτρησα τα τσιγάρα και είπα φτάνει;
Πόσες φορές τυλίχτηκα στο πάπλωμα και είπα φτάνει;
Πόσες φορές έκλεισα την πόρτα μονή μου, γρατζούνισα τους τοίχους, έβαλα το τραγούδι που σιχαίνομαι... να ξεχάσω εσένα... που σε γνώρισα μέσα σε μια ζάλη, σε μια ατμόσφαιρα πέρα από μαγική, σε έναν χρόνο παγωμένο πέρα από την αλήθεια...»
Τελικά έκανα λάθος... το μεγαλύτερο κακό δεν μου το έκανε η απουσία σου, αλλά η παρουσία σου.»


Κείμενο - Σκηνοθεσία: Χρήστος Ράντου
Διασκευή κειμένου - Μουσική διαλογή: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Ζωντανή Μουσική: Τόνια Νικολαΐδη & Χριστόδουλος Απέργης


Παίζουν: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, Μάρκος Στεφάνου , Τίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Ράντου

Σχετικές ειδήσεις
Των λαών η ανεξήγητη υπομονή: παράσταση στο Gazarte για Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα
20.01.2017 17:31
Με το σύνθημα «Των Λαών η Ανεξήγητη Υπομονή» έρχεται στο Gazarte από το Βερολίνο η πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Bertolt Brecht και μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch.
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Θέατρο ΠΚ: Προγραμματισμός σεζόν 2016-2017
23.09.2016 14:26
Το Θέατρο ΠΚ μετρά ήδη έξι χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του τη νέα θεατρική σεζόν 2016-2017. Στον ανακαινισμένο πλέον χώρο του θεάτρου θα παρουσιαστούν έργα που απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα κοινού. Παραστάσεις χορού και θεάτρου από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, παραστάσεις για παιδιά αλλά και σεμινάρια.
Αισχύλου «Ικέτιδες», για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
15.09.2016 12:11
Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, μουσική Σαβίνας Γιαννάτου, μόνο για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00μμ.
Women of Passion, Women of Greece: για 2η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ
02.09.2016 10:17
Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, που συγκίνησε Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, τη μοναδική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον συνεχίζει έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:15.