Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σημειώσεις ενός τρελού του Λ. Τολστόι στο Βρυσάκι

Σημειώσεις ενός τρελού του Λ. Τολστόι στο Βρυσάκι

Το Βρυσάκι στην Πλάκα παρουσιάζει την παράσταση «Σημειώσεις ενός τρελού» σε δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία

ερμηνεία του Αποστόλη Ψαρρού από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2012.Οι ''Σημειώσεις ενός τρελού'' είναι ένα μικρό ημιτελές κείμενο που έμεινε στα χαρτιά του Τολστόι μέχρι το θάνατο του και εκδόθηκε μαζί με άλλα κείμενα το 1912.

 
 
Ο αφηγητής περιγράφοντας την πορεία της τρέλας του, την ανεξήγητη θλίψη του, την απάθεια του, αναζητά απαντήσεις. Τίποτα όμως δεν τον καθησυχάζει. Πουθενά δε βρίσκει την ποθητή γαλήνη  Όταν βιώνει την προσωπική του αποκάλυψη και ανακαλύπτει το αληθινό νόημα της ζωής , θεωρείται από τους γύρω του ''τρελός''.


 
Οι ''Σημειώσεις ενός τρελού",100 χρόνια ύστερα από την έκδοσή του, καταφέρνει να 'ναι ένα κείμενο τρομακτικά επίκαιρο γιατί, συχνά, στη σημερινή κοινωνία, αν κάποιος θελήσει νʼ αλλάξει τον τρόπο ζωής του εφαρμόζοντας στην πράξη ιδέες που ''θεωρητικά'' γίνονται απ' όλους δεκτές -αποτελούν μάλιστα ιδανικά για την κοινωνία μας- πολύ σύντομα αντιμετωπίζεται από τους άλλους σαν τρελός.
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
Δραματουργική επεξεργασία/Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Αποστόλης Ψαρρός
 
Επιμέλεια γραφιστικών: Γιώργος Καραχρήστος
 
Με την υποστήριξη της Αθηναϊκής  Μυθοποιίας
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Διαθήκη του Σαίξπηρ (Άσκηση Α’) στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
06.12.2016 11:34
Ο Θοδωρής Γκόνης παρουσιάζει στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου της Καβάλας το έργο «Η Διαθήκη του Σαίξπηρ» σε δραματουργική επεξεργασία και σύνθεση κειμένων του Διονύση Καψάλη και του ίδιου, από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και μόνο για 5 παραστάσεις.
 Η Σονάτα του Κρόιτσερ, του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
24.11.2016 14:47
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Λέοντος Τολστόι, Η Σονάτα Κρόιτσερ, σε θεατρική μεταφορά του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου.
Μαύρο Χιόνι - Το ημερολόγιο ενός μακαρίτη, στο θέατρο Πόρτα
17.11.2016 16:34
Το ΠΟΡΤΑ παρουσιάζει από τις 6 Δεκεμβρίου την παράσταση “Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη” σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, που έγραφε παράλληλα με το Μαιτρ και Μαργαρίτα και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939).
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Το ημερολόγιο ενός τρελού, του Νικολάϊ  Γκόγκολ για 2η χρονιά στο Eliart
01.09.2016 15:30
Στο Θέατρο Eliart επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, το αριστούργημα του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ» από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:00.