Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Σημειώσεις ενός τρελού του Λ. Τολστόι στο Βρυσάκι

Σημειώσεις ενός τρελού του Λ. Τολστόι στο Βρυσάκι

Το Βρυσάκι στην Πλάκα παρουσιάζει την παράσταση «Σημειώσεις ενός τρελού» σε δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία

ερμηνεία του Αποστόλη Ψαρρού από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2012.Οι ''Σημειώσεις ενός τρελού'' είναι ένα μικρό ημιτελές κείμενο που έμεινε στα χαρτιά του Τολστόι μέχρι το θάνατο του και εκδόθηκε μαζί με άλλα κείμενα το 1912.

 
 
Ο αφηγητής περιγράφοντας την πορεία της τρέλας του, την ανεξήγητη θλίψη του, την απάθεια του, αναζητά απαντήσεις. Τίποτα όμως δεν τον καθησυχάζει. Πουθενά δε βρίσκει την ποθητή γαλήνη  Όταν βιώνει την προσωπική του αποκάλυψη και ανακαλύπτει το αληθινό νόημα της ζωής , θεωρείται από τους γύρω του ''τρελός''.


 
Οι ''Σημειώσεις ενός τρελού",100 χρόνια ύστερα από την έκδοσή του, καταφέρνει να 'ναι ένα κείμενο τρομακτικά επίκαιρο γιατί, συχνά, στη σημερινή κοινωνία, αν κάποιος θελήσει νʼ αλλάξει τον τρόπο ζωής του εφαρμόζοντας στην πράξη ιδέες που ''θεωρητικά'' γίνονται απ' όλους δεκτές -αποτελούν μάλιστα ιδανικά για την κοινωνία μας- πολύ σύντομα αντιμετωπίζεται από τους άλλους σαν τρελός.
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
Δραματουργική επεξεργασία/Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Αποστόλης Ψαρρός
 
Επιμέλεια γραφιστικών: Γιώργος Καραχρήστος
 
Με την υποστήριξη της Αθηναϊκής  Μυθοποιίας
 

 

Σχετικές ειδήσεις
«Αττίκ, μια ζωή χειροκροτήματα» στο Τσάι στη Σαχάρα
14.09.2016 12:31
Η παράσταση «Αττίκ, μια ζωή χειροκροτήματα», σε κείμενο Άγγελου Ανδρεόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, επανέρχεται στο θέατρο «Τσάι στη Σαχάρα», από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Το ημερολόγιο ενός τρελού, του Νικολάϊ  Γκόγκολ για 2η χρονιά στο Eliart
01.09.2016 15:30
Στο Θέατρο Eliart επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, το αριστούργημα του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ» από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:00.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Άννα Καρένινα, του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
22.02.2016 16:13
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του την «Αννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με ένα θίασο πρωταγωνιστών και την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο.
Κάτι απ’ το ημερολόγιο ενός, στο Θέατρο ΠΚ
26.01.2016 13:28
Το Θέατρο ΠΚ φιλοξενεί από τις 5 Φεβρουαρίου 2016 για 3η χρονιά την παράσταση Κάτι απ’ το ημερολόγιο ενός, μία διασκευή Απ’ το ημερολόγιο ενός τρελού του Γκόγκολ.