Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

In Progress 2012: 4η και 5η εβδομάδα

In Progress 2012: 4η και 5η εβδομάδα

Θέατρο και χορός, καλλιτέχνες και κοινό, δημιουργική πνοή και κριτικό πνεύμα, δίνουν ραντεβού μέχρι τις 21 Οκτωβρίου στον Κινητήρα, όπου τα

σύντομα, υπό διαμόρφωση έργα με τις υπογραφές της Μαρίας Σαλλιάρη, Ευγενίας Σιγαλού (Ομάδα Συντελεστές), Ευαγγελίας Νικηφόρου (Τέχνης Νεύμα), Ηλέκτρας Ελληνικιώτη (Ομάδα Μολών Βλαβέ) και η παράσταση της Άρτεμις Λαμπίρη, ολοκληρώνουν το φετινό In Progress 2012.Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Οκτωβρίου
«Le Rouge et le noir ne s'épousent-ils pas» Ομάδα Συντελεστές

(13/10 στις 20.00, 14/10 στις 21.30)
Στα σκοτεινά:  τα χαρούμενα γηρατειά. Στο φως:  τα μπερδεμένα νιάτα. Πίσω απ' όλα ένας φόβος τόσο μεγάλος που κάνει τη ζωή ... να «τα κάνει πάνω της».


Κι ο έρωτας να μην πέφτει απ’το βάθρο του, επιμένοντας  να νικά. Για όσο μπορεί δηλαδή. Όλα πεθαίνουν. Και πρέπει να ζήσουμε μ'αυτό.


Στη διαδικασία του  in progress θα επικοινωνήσουμε με το κοινό με έκθεση ιδεών, ζωγραφιές  και ερωταποκρίσεις, πριν και μετά την παράσταση. Κάποια από αυτά θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα στο επόμενο στάδιο εξέλιξης της παράστασης.

Κείμενα-σκηνοθεσία: Μαρία Σαλλιάρη
Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Ευγενία Σιγαλού
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Κίνηση- χορογραφία: Ευγενία Σιγαλού
Σκηνικά-κοστούμια: Ειρήνη Λιλάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαμιχελάκη
Οργάνωση παραγωγής: Αγγελική Τσούμπου
Έργο μικρής διάρκειας (30’-40’) σε εξέλιξη και αντιθέσεις.


 

Σάββατο 13, Κυριακή 14 & Δευτέρα 15 Οκτωβρίου
«Ανάμεσα» Άρτεμις Λαμπίρη (13/10 στις 21.30, 14/10 στις 20.00, 15/10 στις 21.30)

Ανάμεσα στη μια στιγμή και την άλλη «άπειρος χρόνος» / Ανάμεσά μας άπειρα σωματίδια / Η ασχήμια είναι μόνο τετράγωνη ή αλλιώς γεμάτη γωνίες και ανελαστικές ευθείες / Όταν το κάπου είναι μέρος και η στιγμή χρόνος / Ακριβώς εκεί που όλα αλλά και τίποτα δεν έχουν ή έχουν απόλυτη σημασία / Το να τρέμω εγώ είναι ένα πράγμα. Το να τρέμουν όλα γύρω μου είναι ένα άλλο. Το να τρέμει η γη κάτω απ’ τα πόδια μου είναι ένα τρίτο. Το να τρέμουμε μαζί είναι ένα τέταρτο πράγμα.
Ερμηνεύουν: Κάντυ Καρρά, Κωνσταντίνος Ρίζος, Μαργαρίτα Τρίκκα, Ιωάννα Χειτζάνογλου
Σύλληψη - Σύνθεση: Άρτεμις Λαμπίρη
Μουσική: Αλέξανδρος Καραδήμος
Διάρκεια: 50’
Ευχαριστώ με την (ψχ) μου την Ήρα και το Διονύση για το βραβείο που μου χάρισαν.

*Η 'Αρτεμις Λαμπίρη είναι η νικήτρια του βραβείου της επιτροπής στον διαγωνισμό performance του Κινητήρα με θέμα «Τί θα έκανες αν δεν φοβόσουν» και έπαθλο 3 παραστάσεις στο In Progress. Το «Ανάμεσα» αποτελεί ολοκληρωμένη παράσταση.
Τιμή εισιτηρίου: 10 €

 


Πέμπτη 18 & Παρασκευή 19 Οκτωβρίου
«7 εν λευκό» Τέχνης Νεύμα (στις 21.30)

Επτά στιγμές της ζωής δύο ανθρώπων, ενός άντρα και μιας γυναίκας, βγαλμένες από τις συναντήσεις της καθημερινότητάς τους. Επτά στιγμιότυπα τα οποία αποτυπώνουν την αλλαγή διαθέσεων και ρόλων μεταξύ δύο διαφορετικών φύλλων.
Η πορεία της εργασίας και η μελέτη της ομάδας γίνεται με οδηγό και εργαλείο την εμβρυακή μάσκα, αυτή που δεν έχει ακόμα προλάβει να αποκτήσει ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
Πόσο καθορίζεται ένα σώμα από μία τέτοια μάσκα? Τι μπορεί να του συμβεί? Ποιό είναι το καινούριο σώμα που δημιουργείται και πως αλληλεπιδρά με ένα άλλο σώμα, εξίσου πρωτόγνωρο?
Ερωτήματα που είναι in progress και διαμορφώνουν ένα καινούργιο περιβάλλον που μας ενδιαφέρει να τοποθετήσουμε στη θεατρική σκηνή και απέναντι από ένα κοινό.
 
Συντελεστές:
Σύλληψη και κατασκευή μάσκας: Ευαγγελία Νικηφόρου
Χορογραφίες: Κική Δευτεραίου, Ευαγγελία Νικηφόρου

 

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Οκτωβρίου
 «Ο Επαναστάτης της 5ης Οκτωβρίου» Ομάδα Μολών Βλαβέ (21.30)

Η παράσταση είναι βασισμένη στο διήγημα "Η 5η Οκτωβρίου" του Γκέοργκ Χάιμ, στο οποίο ο συγγραφέας με κεντρικό άξονα την εποχή πριν τη γαλλική επανάσταση,  περιγράφει μια κοινωνία,η οποία εγκυμονεί στους κόλπους της την τυφλή βία, την αγανάκτηση προς την εξουσία και την ανάγκη εμφάνισης ενός ηγέτη-επαναστάτη που θα αλλάξει τα πράγματα. Η παράσταση βρίσκεται σε ένα συνεχή διάλογο με το κείμενο του Χάιμ, ψάχνοντας κάθε φορά και έναν άλλο τρόπο για να προσεγγίσει το θέμα του. Βασικούς άξονες της αποτελούν τα -όποιας μορφής- παιχνίδια εξουσίας και η έννοια του χρόνου, το πώς δηλαδή αυτός γίνεται αντιληπτός από το άτομο και την κοινωνία.
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κείμενο: Γκέοργκ Χάιμ, θίασος
Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Μουσική: Ζωή Λιανού
Ηθοποιοί: Αναγνοπούλου Εβίτα, Βλασακίδου Δάφνη,Κοντογιάννης Γιώργος, Νικολοβγένη Εύη, Ορνεράκη Ελένη, Πέππας Γιώργος, Τσούκα Μαριαλένα
Διάρκεια: 34’


In Progress 2012

Δώδεκα έργα «υπό διαμόρφωση» αναζητούν τη δημιουργική συμμετοχή και άποψη των θεατών τους στο φεστιβάλ In Progress, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος  «Καλλιτέχνες με Κρίση», δίνοντας κίνητρο και ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί.
Μέσα από τα «μικρού μήκους» έργα (διάρκειας 30’ – 40’)που παρουσιάζονται στο In Progress,  οι καλλιτέχνες έρχονται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τους θεατές με συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, διερευνώντας την εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας και τον τρόπο που μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού.  Στο In Progress 2012 για πρώτη φορά όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν με αμοιβή (βάση εισιτηρίου), ενώ από τα έργα που θα παρουσιαστούν, ένα θα επιλεγεί και θα «στεγαστεί» στον Κινητήρα για περισσότερες παραστάσεις.
 
 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


13 & 14 Οκτωβρίου
«Le Rouge et le noir ne s'epousent-ils pas» Ομάδα Συντελεστές (13/10 στις 20.00, 14/10 στις 21.30)
13, 14 & 15 Οκτωβρίου
«Ανάμεσα» Άρτεμις Λαμπίρη (13/10 στις 21.30, 14/10 στις 20.00, 15/10 στις 21.30)
*Η 'Αρτεμις Λαμπίρη είναι η νικήτρια του βραβείου της επιτροπής στον διαγωνισμό performance του Κινητήρα με θέμα «Τί θα έκανες αν δεν φοβόσουν» και έπαθλο 3 παραστάσεις στο In Progress. Το «Ανάμεσα» αποτελεί ολοκληρωμένη παράσταση με τιμή εισιτηρίου: 10 €
18 & 19 Οκτωβρίου
«7 εν λευκό» Τέχνης Νεύμα (21.30)
20 & 21 Οκτωβρίου
 «Ο Επαναστάτης της 5ης Οκτωβρίου» Ομάδα Μολών Βλαβέ (21.30)

In Progress:  20 Σεπτεμβρίου – 21 Οκτωβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (10€ μόνο για την παράσταση «Ανάμεσα» της Άρτεμις Λαμπίρη)

*Και με την κρίση κατά νου, ο Κινητήρας εκτός από το ειδικά μειωμένο εισιτήριο (8 ευρώ), εξασφάλισε ειδικά για τους «διψασμένους» θεατές των παραστάσεων, έκπτωση 15% στη μπυραρία Βύνη.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος Β': Sold out πριν την πρεμιέρα η πρώτη εβδομάδα στο Θέατρο Ροές
22.11.2016 13:46
Η παράσταση «Ριχάρδος Β’» της Έφης Μπίρμπα, με τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, που κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο θέατρο Ροές, ξεκίνησε με sold out την πρώτη εβδομάδα, ενώ η προπώληση εισιτηρίων ισχύει μέχρι την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.
Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα
21.09.2016 14:02
Από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.