Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έρως και τέλος ή τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα στο Επί Κολωνώ

Έρως και τέλος ή τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα στο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει στη σκηνή Black Box το έργο της Ελένης Τζάρου «Έρως και τέλος ή τα δάκρυα του ψαριού …

μέσα στη θάλασσα» από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.


Το έργο «ΕΡΩΣ & ΤΕΛΟΣ ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα» είναι πρωτότυπο ελληνικό θεατρικό κείμενο που ολοκληρώθηκε το 2010.Πρόκειται για ένα έργο με χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό το οποίο θέτει διαχρονικά υπαρξιακά ερωτήματα. Η δομή του είναι σπονδυλωτή, με αυτόνομες επί μέρους σκηνές που συνδέονται θεματικά. Η παράσταση κινείται ανάμεσα στην αφαίρεση και τον ρεαλισμό, τον σουρεαλισμό και την ποίηση. Βασικός άξονας του έργου: o άνθρωπος χωρίς χρόνο, τόπο, ταυτότητα.  Πρωταγωνιστής: ο ηθοποιός . Στόχος: ένας λιτός και αφαιρετικός τρόπος ανεβάσματος μιας παράστασης όπου κυριαρχεί το σώμα και ο λόγος.Μερικά λόγια για το έργο:

Η πικάντικη ερωτική ιστορία της Γ και του Α σερβιρισμένη με πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και χορευτικές φιγούρες σε ρυθμούς tango. Ο ουρανοκατέβατος Β αναρωτιέται πώς βρέθηκε πού και γιατί; Η Ειρήνη πάλι, μόνη στο σπίτι της "συνομιλεί" με τον Χαρίλαο, τον άνδρα που έζησε μαζί του όλη της τη ζωή και τώρα τον έχασε. Ίσως όμως και να τον ξαναβρεί… Μικρές γλυκόπικρες καθημερινές ιστορίες συνθέτουν το σπονδυλωτό έργο που αναμετριέται με τη ζωή και τις γεύσεις της. Η συνταγή που προτείνει είναι αληθινή: φαρφάλες με βότκα, σολομό, και πράσινο πιπέρι.

 

Οι συντελεστές:

Η ομάδα "ΛΟΓΩ ΧΟΡΟΥ" ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2007.
Το σκεπτικό της ομάδας είναι η σύνθεση διαφορετικών ειδών τέχνης με κεντρικό άξονα το θέατρο και ειδικότερα ο συνδυασμός λόγου, κίνησης και μουσικής. Όσον αφορά στον θεατρικό λόγο στόχος είναι η δημιουργία πρωτότυπων έργων και η καλλιέργεια προσωπικών τρόπων έκφρασης.

Το έργο είναι σε κείμενο & σκηνοθεσία της Ελένης Τζάρου (με την δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών στο κομμάτι της σκηνοθεσίας). Τις χορογραφίες επιμελήθηκε ο Κώστας Νικολαΐδης. Τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Βασίλης Παυλίδης και την μουσική επιμέλεια ο Μάνος Τριανταφυλλάκης. Τον σχεδιασμό των φώτων επιμελήθηκε η Ελένη Τζάρου.
   


ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   
   


Κείμενο: Ελένη Τζάρου
Σκηνοθεσία: Ελένη Τζάρου (με τη συμμετοχή των ηθοποιών)
Χορογραφίες tango: Κώστας Νικολαΐδης
Κοστούμια: Βασίλης Παυλίδης
Μουσική επιμέλεια: Μάνος Τριανταφυλλάκης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελένη Τζάρου
Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Παγγές
Φωτογραφίες:    Μαριγώ Αγγελίδου
   
   
   
Παίζουν οι ηθοποιοί:Λευτέρης Βασιλάκης
Έφη Γούση
Βάνα Παρθενιάδου
Μάνος Τριανταφυλλάκης


   

Χορεύουν:
α διανομή
Κώστας Νικολαΐδης
Αμαλία Κοσμά

β διανομή
Μάνος Χριστοφακάκης
Δώρα Τρουπή
 

Σχετικές ειδήσεις
Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως, από τον Δήμο Αβδελιώδη στην ΑΣΚΤ
22.11.2016 17:33
Το «Όνειρο στο κύμα & Έρως Ήρως» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ.Αβδελιώδη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται στο θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Λυσιστράτη: Διαβάστε ελεύθερα το κείμενο την ώρα της παράστασης!
04.08.2016 17:13
Ο Δημήτρης Δημητριάδης και οι Εκδόσεις Νεφέλη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016, προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο μεταφρασμένο κείμενο της Λυσιστράτης, για ανάγνωση σε κινητά, tablet ή υπολογιστές μέσω του βιβλιομάτ, κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Παρασκευή και Σάββατο, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00).
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Off Off Athens 8: 4η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
21.06.2016 10:31
Το θεατρικό φεστιβάλ Off Off Athens 8 συνεχίζεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ για 4η εβδομάδα.