Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Φτωχούλα του Θεού, της Ελένης Γκασούκα στο Χυτήριο: Διακοπή παραστάσεων

Η Φτωχούλα του Θεού, της Ελένης Γκασούκα στο Χυτήριο: Διακοπή παραστάσεων

Διακόπτονται οι παραστάσεις του έργου της Ελένης Γκασούκα, "Η Φτωχούλα του Θεού" που παρουσιαζόταν στο θέατρο Χυτήριο. Θα υπάρξει προσέχώς ανακοίνωση ...

για το νέο χώρο όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση .

 

Η Ελένη Γκασούκα στο καινούριο της έργο «Η Φτωχούλα του Θεού» χρησιμοποιεί ακραία διλήμματα, με τα οποία θα αναμετρηθούν οι ήρωες της.Κύριος στόχος της παράστασης η πίστη στον άνθρωπο. Αμφισβήτηση ή αποδοχή; Ποιος είναι ο τρόπος που μπορούν οι άνθρωποι να συμβιώσουν και να εξελιχθούν;


Η συγγραφέας χρησιμοποιεί επί σκηνής όλους τους τρόπους για να ολοκληρώσει το έργο της με τη βοήθεια της πρωταγωνίστριας της (Μυρτώ Αλικάκη), η οποία βοηθά όλους τους ήρωες να εξελιχθούν μέσα από τη δράση της παράστασης.«Ένα σύγχρονο νεοελληνικό έργο με κινηματογραφική λογική που επεξεργάζεται την κωμωδία , το δράμα και το γελοίο του δράματος, χωρίς καμιά ιδεολογική εμπλοκή και με μοναδικά όπλα την ψυχή και το σώμα των πρωταγωνιστών του», όπως τονίζει η Ελένη Γκασούκα.Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη , Χρήστος Σαπουντζής, Μίνα Ορφανού, Σοφία Σεϊρλή, Κώστας Δαρλάσης, Μαρίζα Τσίγκα
Σκηνοθεσία και κίνηση: Ελένη Γκασούκα
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Διδασκαλία νοηματικής: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Σουρούνης


 

Σχετικές ειδήσεις
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Οι «Γυναίκες» συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
17.11.2016 14:02
Οι «Γυναίκες», Φωτεινή Βελεσιώτου – Αναστασία Μουτσάτσου - Μυρτώ Αλικάκη, συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν όλο τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, και να εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια, με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης, σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα.
Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου για δύο παραστάσεις στο Χυτήριο
12.09.2016 12:51
Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ. Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις στις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Επάγγελμα πόρνη: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Vault
21.04.2016 10:03
Μετά τις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την πετυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα και τις sold out παραστάσεις στο VAULT, το "Επάγγελμα Πόρνη" της Λιλής Ζωγράφου σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, επανέρχεται στη σκηνή του VAULT THEATRE PLUS για να κλείσει και τη φετινή άκρως πετυχημένη του σεζόν, με έναν νέο κύκλο παραστάσεων. Από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, για 8 ακόμη παραστάσεις.