Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Σωκράτης τώρα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Σωκράτης τώρα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

To Διεθνές Ελληνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση
 

«Σωκράτης τώρα» για 9 παραστάσεις τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.Μετά τον επιτυχή θερινό κύκλο παραστάσεων στο Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα αλλά και 250 παραστάσεις σε 14 χώρες, Η Απολογία του Σωκράτη, ξαναζωντανεύει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Με αμεσότητα και χιούμορ, το άκρως επίκαιρο έργο του Πλάτωνα γίνεται αφορμή για προσφορά πολυεπίπεδης πολιτισμικής εμπειρίας και πολιτικής πρόκλησης τους Αθηναίους πολίτες, απέναντι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.Η σόλο παράσταση ακολουθείται από ανοιχτή συζήτηση για την άμεση χρησιμότητα της Σωκρατικής σκέψης και πράξης στην ελληνική και παγκόσμια κρίση.
 


Λάβετε θέση στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας, καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης. Παρακολουθήστε τον μεγάλο φιλόσοφο να αντιμετωπίζει τους κατηγόρους του με την χαρακτηριστική του θυμοσοφία, αιχμηρή λογική και την τόλμη των πεποιθήσεών του. Αξιολογήστε τα επιχειρήματά του σχετικά με την αρετή, τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη, την πολιτική, τα καθήκοντα του πολίτη, την αγάπη για τη ζωή και την ελπίδα για τη μετά θάνατον ζωή και συναγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.  Μετά το τέλος της παράστασης, αξιοποιείστε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε ανοιχτή συζήτηση για την άμεση χρησιμότητα της Σωκρατικής σκέψης και πράξης στην ελληνική και παγκόσμια κρίση.

 


Ηθοποιός: Γιάννης Σιμωνίδης (βραβευμένος με ΕΜΜΥ)
Σκηνοθεσία: Λουκάς Σκιπητάρης | Γιάννης Σιμωνίδης
Eνδυματολόγος: Θεώνη Βαχλιώτη – Aldredge (βραβευμένη με Oscar & Tony)
Ελληνική Μετάφραση: Hλέκτρα Ανδρεάδη
Παραγωγή: Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης | Διεθνές Ελληνικό Θέατρο
Xορηγός Φιλοξενίας: Athens Square Hotel
Υποστηρικτής: Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής
 

Σχετικές ειδήσεις
Σωκράτης Τώρα - Socrates Now από τον Γιάννη Συμεωνίδη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
16.08.2016 15:29
Μετά από 415 παραστάσεις σε 20 χώρες ο διακεκριμένος με ΕΜΜΥ ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης, σε μία παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης (Elliniko Thεatro/Greek Theatre of New York) και της Visionary Culture, έρχεται στη Σαντορίνη.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Γύρω από τη φωτιά, του Κωνσταντίνου Κωστούρου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.02.2016 16:38
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το έργο Γύρω από την Φωτιά, ένα θεατρικό δρώμενο - εγκατάσταση από τον Κωνσταντίνο Κωστούρο, με αφήγηση και μουσική.
Σωκράτης τώρα, με τον Γιάννη Σιμωνίδη στο Αμερικάνικο Κολλέγιο
23.02.2016 15:32
Μετά από 410 παραστάσεις, μπροστά σε περισσότερους από 200.000 θεατές, σε 19 χώρες, το διαχρονικό έργο του Πλάτωνα “Η Απολογία Του Σωκράτη" θα ξαναζωντανέψει στο "Θέατρο PIERCE - The American College of Greece” για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Νεογνών των Ελληνικών Κρατικών Νοσοκομείων μέσω του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas (www.lifelinegr.org).
Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών
04.02.2016 10:38
Ιδρύθηκε στην Αθήνα η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ.), με σκοπό να στηρίξει και να προωθήσει το ελληνικό θέατρο και τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η νεοσύστατη Ένωση, σχετικά με την ίδρυση, τους στόχους και τις προθέσεις της.