Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Present Bodies in Contact στο 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

Present Bodies in Contact στο 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

Το 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει το «Present Bodies in Contact»

από τη συνεργασία των χορογράφων των ομάδων χορού Έλιξ, Χριστίνα Κλεισιούνη & Εννιάμορφο, Τέτη Νικολοπούλου στις 10, 11, 12, 13 Ιουνίου 2012, στις 9μμ, στο θέατρο Χώρα.

 

 

Παράσταση αυτοσχεδιασμού-με-δομή που βασίζεται στο Contact Improvisation και στη συλλογική δημιουργία των μελών της ομάδας. Μια πρόταση που υποστηρίζει την ανάγκη για σύνδεση και εγγύτητα σε μια εποχή που οι σχέσεις καταρρέουν.
Δέκα ερμηνευτές, χορευτές και σπουδαστές της τεχνικής του Contact Improvisation, συναντιούνται επί σκηνής και «συνομιλούν» μεταξύ τους μέσα από την επαφή. Η ίδια η σωματικότητά τους, η φυσική και συναισθηματική τους κατάσταση, καθορίζουν την ιστορία του κάθε αυτοσχεδιασμού.

 


Η σκηνή γίνεται ένας ανοιχτός χώρος πρόκλησης όπου ο κάθε ερμηνευτής δοκιμάζει τα όριά του μέσα από επιλογές που αποκαλύπτουν τις συνειδητές και ασυνείδητες προθέσεις του. Η ομάδα έχει σαν στόχο την αυθεντική παρουσία, την ειλικρινή επικοινωνία και καλεί το κοινό να συμμετέχει ως μάρτυρας στις απρόσμενες διαδρομές του χορού που εμπεριέχει συσχετισμούς, συγκρούσεις και ανατροπές.

 


Σημαντικό μέρος του έργου αποτελεί η συμβολή των μουσικών οι οποίοι, συνθέτοντας στη στιγμή με τους χορευτές, αλληλεπιδρούν μαζί τους υποστηρίζοντας καθοριστικά τη δράση.


Το έργο είναι μία ερευνητική διαδικασία σε εξέλιξη (work in progress).

 

Σκηνοθεσία/ Concept/ παραγωγή: Χριστίνα Κλεισιούνη, Τέτη Νικολοπούλου σε συνεργασία με το Present Body Χώρο έρευνας της Κίνησης & της Έκφρασης


Μουσικοί: Βιβιάννα Γιαννακάκη, Ελένη Καραβούζη, Βασίλης Παπαβασιλείου , Ανδρέας Πολυζωγόπουλος
Φωτισμοί: Φαίδων Κωνσταντινίδης


Φωτογραφίες: Φαίδων Κωνσταντινίδης, Σοφία Βικάτου

 


Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Ανδρονικίδης, Τίμος Ζέχας, Μαρία Καπουράλου, Χριστίνα Κλεισιούνη, Μαριάννα Μακρή, Ελένη Μιχαήλ, Τέτη Νικολοπούλου, Πολυτίμη Πατάπη, Νίκη Στεργίου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδο

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.