Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αsomo4 - Η αγάπη είναι ένας σκύλος απ την κόλαση στο Φεστιβάλ Χορού των Ελλήνων Χορογράφων

Αsomo4 - Η αγάπη είναι ένας σκύλος απ  την κόλαση στο Φεστιβάλ Χορού των Ελλήνων Χορογράφων

Το 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει την παράσταση «Η αγάπη είναι ένας σκύλος από …

την κόλαση» από την ομάδα Αsomo4 στο θέατρο Ροές την 1η και 2 Ιουνίου 2012.

 

Το έργο είναι μια χοροθεατρική προσέγγιση της ποιητικής συλλογής η αγάπη είναι ένας σκύλος απ’ την κόλαση του Τσάρλς Μπουκόφσκι. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα πλαίσια ενός γαμήλιου πάρτυ . Μέσα από αυτό το παιχνίδι  χορού και λόγου αποκαλύπτονται μυστικά και αλήθειες, ρωγμές των ηρώων.

 

Τα ποιήματα που έχουν επιλεγεί και ζωντανεύουν επι σκηνής, έχουν σκοπό να παρουσιάσουν  όλη την συναισθηματική αυτάρκεια του έργου του Μπουκόφσκι μέσα από ένα κώδικα απτής πραγματικότητας. Το έργο ξεκινά με την είσοδο ενός πολυμελούς θιάσου 20 ατόμων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών και χορευτών όλων των ηλικιών, που έρχονται με για να γιορτάσουν τους γάμους νεαρών ανδρών και γυναικών. Ώσπου όλα ανατρέπονται…

 

 

ii. Συντελεστές της παράστασης 

 

Σκηνοθεσία: Μόνικα Κολοκοτρώνη, Λουκία Μιχαλοπούλου
Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Δραματουργική επεξεργασία: Ορέστης Καρύδας , Λουκία Μιχαλοπούλου Κοστούμια: Κατερίνα Σιόσιου
Σκηνικά: Αλίκη Αρναούτη
Μουσική επιλογή: Asomo4

 

Ερμηνεύουν: Λουκία Μιχαλοπούλου, Ορέστης Καρύδας, Μάνος Καρατζογιάννης, Ιωάννα Σιόσιου, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Κωνσταντίνος Καψάλης, Ελπίδα Βλατάκη, Μάνθος Καλαντζής , Παναγιώτης Παντελεάκης, Θεοδώρα Κρίσπη.

 

Συμμετέχουν εθελοντικά παιδιά από 5- 12 ετών, μαθητές του studio χορογραφίο και η γιαγιά Κωνσταντίνα Λαμπράκου.

 


Παρουσίαση της ομάδας Αsomo4 (ιστορία και σκοπός)

 

Η Ομάδα Χορού και Θεάτρου Αsomo4, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πρόσωπο νομικού δικαίου, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2007 από τις Μόνικα Κολοκοτρώνη (ηθοποιός, χορογράφος - χορεύτρια, θεατρολόγος), Σοφία Κάσσαρη (θεατρολόγος, χορογράφος), Αλίκη Αρναούτη (σκηνογράφος - ενδυματολόγος, εικαστικός, θεατρολόγος), Σοφία Σαπρίκη (ηθοποιός) και Άννα Κρητικού (ηθοποιός) με σκοπό την διάδοση των αρχών του χοροθεάτρου (Tanzteater) μέσω της δημιουργίας και παρουσίασης παραστάσεων, οι οποίες θα συνδυάζουν τεχνικές από τις παραστατικές τέχνες του θεάτρου και του χορού, στην Ελλάδα.

 

Συνδυάζοντας την θεωρητική γνώση (θεατρολογία, μεταπτυχιακές σπουδές στις παραστατικές τέχνες με ειδίκευση στις υποκριτική, χορογραφία , σκηνογραφία και ενδυματολογία) και την εμπειρία μας από την έμπρακτη ενασχόληση σε παραστάσεις θεάτρου και χορού συνδυάζουμε μέσα - όπως το ανθρώπινο σώμα , τη δυναμική του τρισδιάστατου χώρου, εναλλακτικές χρήσεις φωτισμού, ήχο και μουσική , τεχνολογία video, κ. ά. - και τεχνικές, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην δημιουργία νέων μικτών μορφών παραστατικών τεχνών.

 

 

Ιστορικό παραστάσεων:

-  Φαίδρα (Συνεργείο & Θέατρο Όλβιο, Μάιος – Ιούνιος 2011)
-  Σημεία Στίξης (Art House, Ιούνιος 2009)
-  Η σκιά της σκιάς μου (6ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής, Δεκέμβριος 2008)  
-  mikrosprigkipas_B612 (Σημείο, Μάιος 2008)

 

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.