Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μοναδικές Διαδρομές από μοναδικούς ανθρώπους

Μοναδικές Διαδρομές από μοναδικούς ανθρώπους
Η Μονή Λαζαριστών φιλοξενεί την ομαδική έκθεση με τίτλο Διαδρομές. Πρόκειται για 55 διαφορετικούς καλλιτέχνες με διαφορετικές αντιλήψεις, επομένως και 55 διαφορετικά έργα.

Η Μονή Λαζαριστών φιλοξενεί την ομαδική έκθεση με τίτλο Διαδρομές. Πρόκειται για 55 διαφορετικούς καλλιτέχνες με διαφορετικές αντιλήψεις, επομένως και 55 διαφορετικά έργα.

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδας και το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, ενώνονται και χαρίζουν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα.

Στην έκθεση διάρκειας έως και τις 27 Απριλίου παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής από τους καλλιτέχνες: Αλευράς Χρήστος, Βούρος Γιάννης, Γαληνός Βαγγέλης, Γκολίτση Στέλλα, Δαβράδου Βάλια, Δελλατόλα Κωνσταντίνα, Δεμερτζή Αθηνά και πολλούς ακόμα καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδας ιδρύθηκε το 1983 με πρώτο πρόεδρο τον Νίκο Σαχίνη και αντιπρόεδρο τον Λουκά Βενετούλια.

Στα 25 χρόνια της γόνιμης πορείας του έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των Δημητρίων, στις περισσότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, στην Αθήνα, στο Βόλο, στη Λάρισα, τη Λαμία, τα Χανιά και στο εξωτερικό, όπου προβάλλει την δουλειά των 239 μελών του.

Στις δραστηριότητες του συλλόγου περιλαμβάνονται ημερίδες, διαλέξεις, συμπόσια, διαγωνισμοί μαθητικής ζωγραφικής, η δημιουργία καλλιτεχνικού χωριού στη Σάμο κ.α.

INFO
Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
Από 28 Μαρτίου έως 27 Απριλίου

Σχετικές ειδήσεις
10.01.2017 14:11
Η gallery genesis παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεση της Μαίρης Νταγιαντά, με τίτλο "Διαδρομές".
Ομαδική έκθεση
10.08.2016 15:11
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα 2016 θα ανακαλύψετε τα έργα της ομαδικής έκθεσης "Διαδρομές Ατσούμπαλες" μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας.
Διαδρομές σε νέα μονοπάτια – 100 χρόνια μετά: Έκθεση – αφιέρωμα στην έπαυλη Τσιροπινά στη Σύρο
26.07.2016 16:36
Στο πλαίσιο του «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθεί η κοινή έκθεση ζωγραφικής των Αχιλλέα Δρούγκα και Μιχάλη Μακρουλάκη, «Διαδρομές σε νέα μονοπάτια – 100 χρόνια μετά», με αφορμή τα 100 χρόνια της Έπαυλης Τσιροπινά.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.