Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αλυσιδωτές Αντιδράσεις: Η παράσταση από το εργαστήρι χορού 9 συν 1 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αλυσιδωτές Αντιδράσεις: Η παράσταση από το εργαστήρι χορού 9 συν 1 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το  Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και οι ομάδες Amorphy - χορογράφος Τζένυ Αργυρίου, Lemurius - χορογράφος Κατερίνα Σκιαδά, …

Νταλίκα - χορογράφος Βάσω Γιαννακοπούλου, Πρόσχημα - χορογράφος  Μαρία Κολιοπούλου και Φora - χορογράφος Μέντη Μέγα, από τις 2 έως τις 14 Μαΐου 2012, διοργάνωσαν το ξεχωριστό χορογραφικό εργαστήριο 9 + 1, στο οποίο διαμέσου μίας ιδιαίτερης διαδικασίας οι 5 χορογράφοι οδήγησαν τους 65 συμμετέχοντες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες όλων των ηλικιών,  σε μία κοινή παράσταση η οποία με γενικό τίτλο "Αλυσιδωτές Αντιδράσεις", θα δοθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 21:00, στο ΙΜΚ, με ελεύθερη είσοδο (απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων).

 

 

 

Οι χορογράφοι  στο εργαστήρι 9+1, (εξέλιξη του εργαστηρίου 7+1 που οργανώθηκε στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 2011)  χορογράφησαν συνεργατικά μια κοινή αρχή και στη συνέχεια η κάθε ομάδα ξεδίπλωσε τη χορογραφία της προς τη δική της κατεύθυνση. Ο κάθε συμμετέχων δούλεψε εντατικά με μία από τις πέντε ομάδες και τα πέντε κομμάτια ως μία "Αλυσιδωτή Αντίδραση" ενώνονται  σε μια ενιαία χορογραφία. 

 

 

Στο εργαστήρι πήραν μέρος και δούλεψαν ανά ομάδα:

 

• Άτομα άνω των 50 ετών χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό Amorphy - χορογράφος: Τζένυ Αργυρίου  (www.amorphy.org, )

 

•  Καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, φοιτητές και ερασιτέχνες με σχετική εμπειρία στην κίνηση Νταλίκα -  χορογράφος: Βάσω Γιαννακοπούλου (www.dalikadancetheater.com)

 

• Όσοι αγαπούν την κίνηση Πρόσχημα - χορογράφος: Μαρία Κολιοπούλου (www.prosxima.gr)

 

• Καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για τη σύνδεση φωνής και κίνησης
Φora - χορογράφος: Μέντη Μέγα (www.foraetc.wordpress.com)

 

• Xορευτές και ηθοποιοί -όπως και  σπουδαστές χορού και θεάτρου Lemurius - χορογράφος: Κατερίνα Σκιαδά (www.lemurius.com)

 

Σχετικές ειδήσεις
3 mountains not to climb, από τον Σπύρο Κουβαρά και την Synthesis 748 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.10.2016 17:22
Ο Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα Synthesis 748 παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση σύγχρονου χορού 3 mountains not to climb.
Ο μικρός πρίγκιπας, από τη Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.06.2016 12:26
Με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, η Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου και οι σπουδαστές της, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν την παράσταση σύγχρονου χορού «Ο μικρός πρίγκιπας».
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.