Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ί.Χ.Ν.Ή από τους Motus Terrae στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ί.Χ.Ν.Ή από τους Motus Terrae στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παράσταση της ομάδας Motus Terrae, «Ί.Χ.Ν.Ή» ("Ίσως Χθες Να Ήσουν....") …

κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 7 έως 29 Μαΐου 2012.

 

Κάθε ένας έχει τους δαίμονες του. Εμένα λέγεται «παρόν». Το κάθε παρόν. Το παρόν… που εγκαταλείπεις και σε εκδικείται. Να το πεις «κρίση»; Αυτές είναι λέξεις αυτών των δαιμόνων.

 

 

Πολλοί άνθρωποι τοποθετούν ευλαβικά τις αναμνήσεις τους σε διάφορα σημεία! Τις βάζουν χρονολογικά τη μία πάνω στην άλλη, λες και έτσι θα ζήσουν.... Υπάρχουν όμως φορές που ο εγκέφαλός μας ξαφνικά κατεβάζει διακόπτες. Έτσι και εγώ, ώρες - ώρες νιώθω πως η μνήμη με εγκαταλείπει.... 

 

 

Μετά το "Σε ... Real Time" η ομάδα "Motus Terrae" επανέρχεται στον προβληματισμό της, γύρω από τη συνύπαρξη πραγματικότητας και μυθοπλασίας επί σκηνής. Πέντε ηθοποιοί συνθέτουν σπαράγματα μνήμης και δημιουργούν μια νέα "πραγματικότητα". Αναζητούν τα ίχνη που άφησαν στα τελευταία τριάντα χρόνια της πρόσφατης ιστορίας, αλλά και τα ίχνη που άφησε πάνω μας η γενιά που πρόδωσε τα παιδιά της. Πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς φτάνουμε, κάθε φορά στο "εδώ και τώρα"; Επιλέγεις κάθε φορά τι να θυμηθείς ή συνθέτεις το παρόν σου, από αυτό που θυμούνται οι άλλοι για \'σένα; Αν είχες αφεθεί  στον μετεωρισμό της κάθε στιγμής "Ίσως Χθες Να Ήσουν...."

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Πέδρο Καζάς, του Φώτη Κόντογλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.11.2016 11:47
Το θρυλικό διήγημα Pedro Cazas, που γράφτηκε από τον Φώτη Κόντογλου στο Παρίσι το 1918 επιβάλλοντάς τον αμέσως στους λογοτεχνικούς κύκλους, παρουσιάζει η Ηωάννα Σπανού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
The Comedians, με τους Ήρα Κατσούδα και Ανδρέα Πασπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.11.2016 13:51
Το πρώτο stand up comedy talk show, “The Comedians”, είναι γεγονός! Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5, 12, 19, 26 Δεκεμβρίου 2016 και 2 Ιανουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Μαρμαρωμένες Τρωάδες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.05.2016 10:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει μία ιδιαίτερη παράσταση-ένα οπτικό-ηχητικό τοπίο με τρεις ξεχωριστούς περφόρμερς που μας μεταφέρουν τον τραγικό αποχαιρετισμό των γυναικών της Τροίας στην πατρίδα και τους νεκρούς τους, όταν νικημένες από τον πόλεμο, ακολουθούν τη μοίρα τους, τον δρόμο της σκλαβιάς στη χώρα των Ελλήνων νικητών.