Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιχτή Ακρόαση με την Κατερίνα Λούρα στο Bios basement

Ανοιχτή Ακρόαση με την Κατερίνα Λούρα στο Bios basement

Η Κατερίνα Λούρα παρουσιάζει στο Bios την performance «Ανοιχτή Ακρόαση » για μία ακόμα Κυριακή στις

18 Μαρτίου 2012.

 

Μια performance αναζητεί ρόλους για να υπάρξει σαν έργο . Μια ηθοποιός αναζητεί αντοχές για να βρει μέσω των ρόλων του θεάτρου το δικό της ρόλο στη ζωή.

 

 

Μια συρραφή κειμένων επιλεγμένων από ένα ευρύ φάσμα του παγκόσμιου δραματολογίου: Κάσπαρ του Πέτερ Χάντκε, Ηλέκτρα από τον Ορέστη του Ευριπίδη, Μήδεια του Ευριπίδη, Μήδεια του Heiner Muller, Iουλιέτα από το « Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του William Shakespeare και το Ρομέο και Ιουλιέτα - Η Τρίτη Μνήμη του Μιχαήλ Μαρμαρινού, Αντιγόνη από τις Φοίνισσες του Ευριπίδη και τους Επτά Επί Θήβας του Αισχύλου, Ελένη του Ευριπίδη και Ελένη του Γιάννη Ρίτσου. Η Κατερίνα Λούρα, αυτοσκηνοθετείται και ερμηνεύει μια σειρά από σημαντικούς μονολόγους σε μία performance – ανοιχτή ακρόαση .

 

 

Η Performance Ανοιχτή Aκρόαση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2004 στο θεατράκι του ΡΙΚ και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού όλα τα καθαρά έσοδα διατέθηκαν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ (άνοιξη 2005) για μια σειρά παραστάσεων, κατόπιν πρότασης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

 

 

Η ίδια παραγωγή εκπροσώπησε την Κύπρο στο φεστιβάλ Θεάτρου του Καΐρου τον Σεπτέμβριο του 2005, ενώ παρουσιάστηκε επίσης στο φεστιβάλ Entrecultures στην Tortosa της Ισπανίας, στο Red House στη Σόφια, στo Θέατρο Νέες Μορφές στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Θησείον και στο Βρυσάκι, στα πλαίσια του Fringe Festival.

 

 

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία: Κατερίνα Λούρα
φιλοξενία bios

 

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Η Γη σε 100 Χρόνια, της Δανάης Θεοδωρίδου στο Bios
06.10.2016 17:24
Το Bios.tesla main μας προσκαλεί στην performance της Δανάης Θεοδωρίδου, Η Γη σε 100 Χρόνια, η οποία θα παρουσιαστεί για 4 ημέρες, με 4 θεατές σε κάθε παράσταση, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.