Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος έχει γρίπη, ποιος έχει aids;

Ποιος έχει γρίπη, ποιος έχει aids;
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του aids, την 1η Δεκεμβρίου, και φέτος το Εργαστήρι Γραφικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με έμπνευση ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα της εποχής μας, δημιούργησε έκθεση αφίσας, με έργα που «μιλούν» από μόνα τους...

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του aids, την 1η Δεκεμβρίου, και φέτος το Εργαστήρι Γραφικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με έμπνευση ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα της εποχής μας, δημιούργησε έκθεση αφίσας, με έργα που «μιλούν» από μόνα τους...

Η έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Δεκεμβρίου στο φεστιβάλ που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, με τίτλο «Η αγκαλιά μεταδίδει αγάπη... το προφυλακτικό ασφάλεια».

Εκεί, οι επισκέπτες πήραν την πρώτη γεύση, για τα έργα των 28 φοιτητών, τα οποία αποτελούσαν περίπου 40 αφίσες. Τα σχόλια τους ήταν ιδιαίτερα επαινετικά.

Οι φοιτητές, μέσα από τα έργα που φιλοτέχνησαν, έδωσαν με φαντασία, αλλά και με μία ρεαλιστικότητα τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται το Aids και τον κοινωνικό του απόηχο σήμερα, 26 χρόνια μετά την πρώτη του διάγνωση.

Χιούμορ, ειρωνεία, αλληγορίες, έξυπνα μηνύματα και υψηλή αισθητική επιστρατεύθηκαν δίνοντας έργα νεανικά γεμάτα ζωντάνια, χρώμα και διάθεση για ζωή.

Το έργο των φοιτητών και της PRAKSIS έχει σκοπό να μην σταματήσει να είναι φαινομενικά επίκαιρο, εξαιτίας της παγκόσμιας ημέρας κατά του aids, καθώς η υπενθύμιση της ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς οφείλει να είναι διαρκής.

Έτσι, μέρος της έκθεσης με τίτλο «Ποιος έχει γρίπη, ποιος έχει Aids;» μεταφέρεται στο «Χοροστάσιον» από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου μέχρι την επόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο «Χοροστάσιον» και πάρτυ εγκαινίων με dj set, με είσοδο ελεύθερη και για το πάρτυ και για την έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την PRAKSIS στο 210 520 5200 και με το «Χοροστάσιον» στο 210 3314330.

Info
«Χοροστάσιον», Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος
Από 10 έως 16 Δεκεμβρίου
http://www.praksis.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του Γκρι: Έκθεση της Μ. Ζαχάρωφ
20.12.2016 14:05
Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έχει τη χαρά να παρουσιάσει την δεύτερη ατομική έκθεση, «Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του Γκρι», της Μαρίβας Ζαχάρωφ, εικαστικού, μέλους Ε.Ε.Τ.Ε., που πλαισιώνει τον Εορτασμό της Εκατονταετηρίδας των LIONS και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Ai WeiWei / In & Out: Κύκλος τεσσάρων διαλέξεων με τον Παντελή Τσάβαλο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
23.09.2016 12:16
Ποια είναι άραγε η σχέση μεταξύ της τέχνης, της αισθητικής, του πολιτικού ακτιβισμού και της κοινωνικής κριτικής; Και ποιος είναι στ’ αλήθεια αυτός ο διάσημος και αμφιλεγόμενος Κινέζος καλλιτέχνης, οι δράσεις του οποίου γίνονται πρωτοσέλιδα σε όλον τον κόσμο και οι εκθέσεις του περιζήτητες από όλα τα μεγάλα μουσεία, δημιουργώντας πρωτοφανή προσέλευση και ρεκόρ επισκεψιμότητας;
A World Not Ours: Οι καλλιτέχνες της έκθεσης
22.07.2016 13:53
Το Art Space Pythagorion της Σάμου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεσή του για το φετινό καλοκαίρι, με τίτλο A World Not Ours, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2016, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει η Κατερίνα Γρέγου.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παιδί και Κόσμος: έκθεση φωτογραφίας στο Ρομάντσο
30.03.2016 10:10
H firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες.