Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Anna, Cecilia, Maria, Unknown

Anna, Cecilia, Maria, Unknown
Η καλλιτέχνις Μαρία Κόντη (ξανά)σχεδιάζει έργα του Ντα Βίντσι, προσθέτοντας και αφαιρώντας στοιχεία, με αποτέλεσμα την ανακάλυψη νέων κρυφών χαρακτηριστικών, δίνοντας παράλληλα και μία νέα πνοή στα έργα.

Η καλλιτέχνις Μαρία Κόντη (ξανά)σχεδιάζει έργα του Ντα Βίντσι, προσθέτοντας και αφαιρώντας στοιχεία, με αποτέλεσμα την ανακάλυψη νέων κρυφών χαρακτηριστικών, δίνοντας παράλληλα και μία νέα πνοή στα έργα.

Η γκαλερί vamiali\' s παρουσιάζει με μεγάλη χαρά την Μαρία Κόντη στην πρώτη ατομική της έκθεση, με τίτλο Anna Cecilia Maria Unknown, ο οποίος περιλαμβάνει και τα τέσσερα θέματα που ασχολήθηκε η καλλιτέχνις.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί μία εγκατάσταση που αποτελείται από δώδεκα σχέδια με καρμπόν σε χαρτί Fabriano, ένα μεγάλων διαστάσεων σχέδιο σε χαρτί Canson ακουαρέλας, καθώς και μία μακέτα από ξύλο και μακετόχαρτο, τα οποία θα συνοδεύει ένα κείμενο σε 250 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα.

Τα σχέδια, που δημιούργησε η Μαρία Κόντη, είναι διαφορετικά αντίγραφα με καρμπόν δύο γυναικείων πορτρέτων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, της Cecilia Gallerani, Η κυρία με την ερμίνα (1490) και της άγνωστης γυναίκας La Belle Ferroniere (1490) - έργο που αμφισβητείται αν ανήκει στον Ντα Βίντσι.

Η καλλιτέχνις έχει δουλέψει κάθε ένα από τα δύο πορτρέτα με σχέδιο 6 φορές, με τελικό αποτέλεσμα ένα λεπτό ίχνος από μπλε μελάνι και μία προσεκτική επιλογή της υφής του χαρτιού. Το μεγάλο σχέδιο, επίσης σχεδιασμένο με καρμπόν, είναι και αυτό ένα από τα κλασσικά έργα του Ντα Βίντσι, Η Παναγία και το Θείο Βρέφος με την Αγία Άννα (1502-06).

Στη μακέτα που έχει δουλέψει η Μαρία Κόντη ανακατασκευάζεται το εσωτερικό ενός φαρμακείου, όπου στα ράφια στη θέση των φαρμάκων υπάρχουν τα κείμενα. Το μέγεθος της μακέτας ανταποκρίνεται στο μέγεθος ενός μεγάλου κουκλόσπιτου.

Στο συνολικό της έργο η Κόντη, αφαιρώντας και προσθέτοντας στοιχεία που αποτελούν για κάθε σχέδιο τα σημεία εκείνα που τροφοδοτούν την μετάφραση του αντικειμένου και του θέματος, ενθαρρύνει κυρίως τις πολλαπλές αναγνώσεις, παρόλο που τα έργα είναι ήδη γνωστά.

Info
Μαρία Κόντη, Anna Cecilia Maria Unknown
Vamiali\' s, Σάμου 1 Πλατεία Kαραϊσκάκη, (μετρό Mεταξουργείο έξοδος Δηληγιάννη)
Τηλ.: 210 5228968
Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Tετάρτη έως Παρασκευή 14.00 με 20.00
Σάββατο 12.00 με 17.00
www.vamiali.net
info@vamiali.net

Σχετικές ειδήσεις
Things and Wonders, έκθεση της Anna Vasof στην CHEAPART
27.01.2017 11:39
Η media artist Anna Vasof, παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο Things and Wonders, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην CHEAPART.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Teaser Project: έκθεση της Sofia Gaafar και της Έφης Αλεβίζου
11.03.2016 12:48
Η φωτογράφος Sofia Gaafar και η δημοσιογράφος Έφη Αλεβίζου συνδυάζουν τον τρόπο οπτικής και σκέψης τους γύρω από τα σημάδια της πραγματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από έργα εικόνων και λόγου με κύριο άξονα την ταχύτητα, την εφήμερη προσέγγιση των ιδεών, την θεμελιώδη ανησυχία του «τι στο καλό συμβαίνει» και του «πόσο πλάκα τελικά έχει ό,τι συμβαίνει».
Έκθεση ζωγραφικής της Beba και του Gabriel Grama στο Grecotel Pallas Athena
08.03.2016 14:48
Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatu, εγκαινίασε στο ξενοδοχείο Pallas Athena έκθεση ζωγραφικής με έργα δύο νέων και καταξιωμένων Ρουμάνων καλλιτεχνών, της Beba (aka Maria Nedelcov) και του Gabriel Grama.
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».