Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σκιαγραφώντας το Διονύσιο Σολωμό

Σκιαγραφώντας το Διονύσιο Σολωμό
Με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του Εθνικού μας ποιητή, ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός ταξιδεύει ανα την Ελλάδα με μια ομαδική έκθεση, σπονδή στο έργο και τη ζωή του μεγάλου πνευματικού άντρα.

Με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του Εθνικού μας ποιητή, ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός ταξιδεύει ανα την Ελλάδα με μια ομαδική έκθεση, σπονδή στο έργο και τη ζωή του μεγάλου πνευματικού άντρα.

Σε γνωρίζω από την κόψη,
του Σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
που με βία μετράει τη γη

Απ\' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθερία!

Επειδή πλησιάζει εθνική εορτή, και επειδή θα βγουν στους δρόμους χαιρέκακοι δημοσιογράφοι εκβιάζοντας ανιστόρητους νεανίσκους με ατίθασες φράτζες και τα αλα Κόκκοτας φαβορίτες να τους μαρτυρήσουν το όνομα του ποιητή που έγραψε τον Εθνικό ύμνο, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι και διαβασμένοι. Ο Διονύσιος Σολωμός!

Ο μεγάλος Ζακυνθινός εθνικός μας ποιητής , εμπνέει μια μεγάλη μερίδα εικαστικών, περισσότερους από 60 καλλιτέχνες , με έργα τους που φέρουν το «άρωμα» του. Εργα που σκιαγραφούν τη ζωή και το έργο του κορυφαίου πνευματικού άντρα, συγκεντρώνονται σε μια έκθεση με τίτλο Σκιαγραφώντας το Διονύσιο Σολωμό.

Εκθεση που διοργανώνεται από κοινού από την Πινακοθήκη Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το θάνατο του Σολωμού. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 8 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι, ενώ η έκθεση θα ταξιδέψει σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Βόλο και Αθήνα στο Βυζαντινό Μουσείο .

Παράλληλα, οργανώνεται αντίστοιχη «εικονική έκθεση» στο διαδίκτυο, που θα φιλοξενηθεί τόσο στους επίσημους δικτυακούς τόπους της πινακοθήκης Μοσχανδρέου όσο και στο πολιτιστικό περιοδικό www.hridanos.gr

Η παρουσίαση των έργων μαζί με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ποιητή, θα αποτελέσει και το υλικό μιας ενδιαφέρουσας έκδοσης (στα Ελληνικά και Ιταλικά).

INFO
Πινακοθήκη Μοσχανδρέου: Κων.Τρικούπη 2, τηλ.: 26310 51016

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Έκθεση στην S.G. Art Gallery
17.11.2016 11:57
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου” από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και πραγματοποιείται με αφορμή του TOUR-FORUM GR-UZB in ATHENS.
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
MinerARt: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας
04.04.2016 11:44
To Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζει τη ομαδική έκθεση τέχνης MinerARt που θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου 2016.