Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

O Pat Andrea στο Μουσείο Φρυσίρα

O Pat Andrea στο Μουσείο Φρυσίρα
Το Μουσείο Φρυσίρα εγκαινίασε στις 10 Οκτωβρίου 2007 την έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Pat Andrea με τίτλο \"Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων\" και \"Μέσα από τον Καθρέπτη\".

Το Μουσείο Φρυσίρα εγκαινίασε στις 10 Οκτωβρίου 2007 την έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Pat Andrea με τίτλο \"Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων\" και \"Μέσα από τον Καθρέπτη\".

Η έκθεση έρχεται απευθείας από τη Γαλλία, όπου παρουσιάστηκε στην École Nationale Supérieure des Beaux-arts του Παρισιού και στo κάστρο Chenonceau της Γαλλίας.

Πρόκειται για μια δουλειά που απασχόλησε τον καλλιτέχνη συνολικά οχτώ χρόνια. Αφετηρία στάθηκε η πρόταση που απηύθυνε στον καλλιτέχνη η διάσημη γαλλίδα εκδότρια Diane de Selliers για την εικονογράφηση των δυο κλασικών αριστουργημάτων του Lewis Carroll \"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων\" και \"Μέσα από τον Καθρέφτη\".

Ο Pat Andrea δημιούργησε τελικά έναν κύκλο 48 συνολικά έργων μεγάλων διαστάσεων, λεπτομέρειες των οποίων αποτέλεσαν ύστερα από τη μεγέθυνση και την αλλαγή του σημείου προοπτικής τους, τη μεγαλειώδη, ως προς την πρωτοτυπία της, έμπνευση του καλλιτέχνη για την εικονογράφηση του κλασικού παραμυθιού του Lewis Carroll.

Η Αλίκη του Pat Andrea σπάει τα πρότυπα της συμβατικής εικονογράφησης του έργου και εισβάλλει στον κόσμο των ενηλίκων όπου κυριαρχούν ο λανθάνων ερωτισμός και το έντονα ονειρικό στοιχείο, βασικά γνωρίσματα του ύφους του καλλιτέχνη, εμποτισμένα όμως με έναν πρωτοφανή λυρισμό και την τρυφερότητα της παιδικής αφέλειας που υπαγορεύει η ίδια η φύση του παραμυθιού.

Ο Pat Andrea, εκλεγμένο μέλος της Académie des Beaux Arts του Institut de France και Καθηγητής της École Nationale Supérieure des Beaux-arts στο Παρίσι, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της Nouvelle Subjectivité μαζί με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως οι R. B. Kitaj, David Hockney κ.α. Τα έργα του έχουν εκτεθεί στα μεγαλύτερα διεθνή εικαστικά κέντρα του κόσμου.

INFO
10 Οκτωβρίου 2007 έως 13 Ιανουαρίου 2008
(Κτήριο Μονής Αστερίου 3)
www.frissirasmuseum.com

Σχετικές ειδήσεις
Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής - Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων, έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
12.12.2016 16:43
Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την πρώτη ενότητα της τριλογίας Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής, η οποία έχει θέμα Οι ταυτότητες των άλλων.
“Αi Weiwei at Cycladic”: η έκθεση έως τέλος Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
13.10.2016 16:51
Mέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Για να διευκολύνει τους επισκέπτες του, το Μουσείο, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, θα διευρύνει το ωράριό του μέχρι τις 20.00 (10.00-20.00) ενώ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτό 10.00-17.00.
Οι Απόντες: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
08.07.2016 14:13
Το Μουσείο Φρυσίρα φιλοξενεί, στο κτήριο της Μονής Αστερίου 3 στη Πλάκα, μια έκθεση φόρο τιμής στους Aπόντες.
O Ai Weiwei με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
19.05.2016 15:12
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα: Έκθεση του Andrea Bonetti στο City Link
18.05.2016 11:17
Η Costa Navarino και το City Link, σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, παρουσιάζουν μέχρι τις 5 Ιουνίου 2016 την έκθεση με τίτλο «Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα», του Andrea Bonetti.