Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Χαράκτες και ποιητές μαζί

Χαράκτες και ποιητές μαζί
Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει τρεις καλλιτέχνες με άποψη. Στην ουσία τρεις απόψεις τέχνης που αγγίζουν τα όρια της ποίησης μέσα από την τέχνη της χαρακτικής.

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει τρεις καλλιτέχνες με άποψη. Στην ουσία τρεις απόψεις τέχνης που αγγίζουν τα όρια της ποίησης μέσα από την τέχνη της χαρακτικής.

Ο Δημήτρη Μηλιώτης, ο Γιώργος Πάλλης και η Αναστασία Τσετουλίδου από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν σε μία ομαδική έκθεση, όπου θα παρουσιάσουν έργα που διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά συνδέονται με μία κοινή αναφορά στην ζωγραφικότητα των αποτυπώσεων τους, που αναδεικνύουν μία ποιητική ατμόσφαιρα.

Ο Δημήτρης Μηλιώτης παρουσιάζει μονοτυπίες, γεννημένες μέσα από σύνθετες διαδικασίες όχι μόνο χάραξης, αλλά και επικολλήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί πάνω στις χαρακτικές μήτρες. Το εικαστικό του αποτέλεσμα έρχεται με την εκτύπωση πάνω σε επιφάνειες ήδη τυπωμένες.

Ο Πάλλης, από την άλλη, κατασκευάζει ο ίδιος τις χαρακτικές του μήτρες, με ετερογενή υλικά. Προσθέτοντας χρώμα πάνω στην μήτρα δημιουργεί έργα που θυμίζουν ζωγραφική. Οι φιγούρες του που τυπώνονται, με αυτόν τον τρόπο αποκτούν κίνηση και μια ιδιαίτερη εικαστική αίσθηση.

Όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία στην έκθεση, η Αναστασία Τσετουλίδου χρησιμοποιεί σαφέστερα τις χαρακτικές μεθόδους χάραξης και εκτύπωσης. Οι φωτοχαράξεις, αλλά και οι βινυλικές μήτρες είναι αυτές που την βοηθάνε να αποτυπώσει τα χαρακτικά της με σαφείς αναφορές στην φύση.

Info
Δημήτρη Μηλιώτης, Γιώργος Πάλλης και Αναστασία Τσετουλίδου
Από 17 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου
Τεχνοχώρος, αίθουσα τέχνης
Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη
Τηλ/fax: 2109228370
e-mail : info@haraktes.org
http://www.haraktes.org
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 18:00-21:00
Σάββατο: 12:00-15:00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Σχετικές ειδήσεις
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Francesco Moretti Γλυπτά και Χαρακτικά: Έκθεση στο Café του Φουγάρου
14.04.2016 13:07
Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 το Φουγάρο εγκαινιάζει την έκθεση Francesco Moretti Γλυπτά και Χαρακτικά.
Πρόσωπα 1944-1949: έκθεση στο πλαίσιο του Athens Print Fest στο metamatic:taf
07.03.2016 16:56
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά συνεργάζεται για ακόμη μια χρονιά με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο πλαίσιο της 3ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χρακτικής και Εκτυπώσεων / Athens Print Fest, φιλοξενώντας την έκθεση Πρόσωπα 1944-1949.
Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα: έκθεση του Athens Prin Fest στο metamatic:taf
07.03.2016 15:31
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά συνεργάζεται για ακόμη μια χρονιά με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο πλαίσιο της 3ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χρακτικής και Εκτυπώσεων / Athens Print Fest, φιλοξενώντας την έκθεση Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα.
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο
30.10.2015 11:56
Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ), συμμετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής*, εκθέτει έργα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο.