Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

In the name of...art

In the name of...art
Στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της πρώτης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ετεροτοπίες, η τιμώμενη καλλιτέχνης Λήδα Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα με τίτλο Εις το όνομα.

Στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της πρώτης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ετεροτοπίες, η τιμώμενη καλλιτέχνης Λήδα Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα με τίτλο Εις το όνομα.

Η Λήδα Παπακωνσταντίνου είναι η επίσημη προσκεκλημένη καλλιτέχνιδα στην 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (21 Μαΐου-30 Σεπτεμβρίου 2007) με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Το έργο της αφορά πέντε οθόνες βυθισμένες στο νερό, στο ύψος του λιμανιού, στις οποίες θα προβληθούν διαδοχικές, προγραμματισμένες δράσεις οι οποίες εκτυλίσσονται μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων (Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και στον ήρεμο, προστατευμένο τόπο των ξένων κοιμητηρίων της Θεσσαλονίκης από την περίοδο του Α Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και μη ορθόδοξων κοινοτήτων της πόλης.

Ο φακός παρακολουθεί και καταγράφει τις κινήσεις που πραγματοποιεί η καλλιτέχνιδα, τις τυχαίες ή εμπρόθετες συναντήσεις της με τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται μόνιμα στους χώρους αυτούς, ή διέρχονται σποραδικά.

Το έργο Εις το όνομα είναι μία πρωτότυπη, πολυσήμαντη και σπονδυλωτή καλλιτεχνική δημιουργία με τη μορφή της video-performance η οποία στη συνέχεια προβάλλεται ως video-εγκατάσταση.

INFO
In the name of, 22 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2007, Θεσσαλονίκη
Από τον Οκτώβριο οι προβολές θα γίνονται στην Αποθήκη Β1, στο λιμάνι
www.cast.gr, cast@otenet.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ο Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας
26.08.2016 17:12
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας (13 Μαΐου- 26 Νοεμβρίου 2017) με την εικαστική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων» σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης.
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παρουσίαση του noise:muse project 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
08.06.2016 16:38
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του noise:muse project 2016 και στη συμμετοχική ηχητική δράση για το κοινό "Ιmagine", στο πλαίσιο της έκθεσης ENIGAMI, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων η τιμώμενη συλλογή στην Art Athina 2016
25.05.2016 15:39
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων αποτελεί την Τιμώμενη Συλλογή της φετινής διοργάνωσης της Art Athina, η οποία παρουσιάζει μια επιλογή από μερικά ιστορικά έργα που επιμελείται ο Καλλιτεχνικός της Διευθυντής, Ντένης Ζαχαρόπουλος.