Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Zamie: Έκθεση Street Art στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου

Zamie: Έκθεση Street Art στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου

Το Stigma Lab σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζωγράφου παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Street Artist Zamie …

με τίτλο "Οικογενειακή Παράσταση ".

 

Πρωταγωνιστής μια χαμένη οικογένεια και κάθε μέλος της αναγκαίος μοχλός για την κίνηση της. Δεν μπορούσα να διακρίνω κάποιο κομμάτι της ως πιο σημαντικό από τα άλλα γιατί χωρίς μητέρα-πατέρα ή παιδί αυτό το έργο δεν θα ανέβαινε.

 

Μεγάλες πόλεις, μοναχικοί άνθρωποι και η αποκορύφωση της μοναχικής ζωής είναι κάτι που βλέπω μέρα με την μέρα να μεγαλώνει γύρο μου. Αλλά πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχει κάτι το οποίο το έχουμε παραμελήσει και πρέπει να γυρίσουμε να το παρατηρήσουμε. Δεν γεννιόμαστε μόνοι μας, ούτε μεγαλώνουμε έτσι• υπάρχει ο θεσμός της οικογένειας και το έχουμε ξεχάσει. Όπως στην ζωή έτσι, και σε αυτή την οικογενειακής παράσταση υπάρχουν ευχάριστες και δύσκολες στιγμές, ακόμα και στιγμές χωρίς ιδιαίτερο νόημα που, οι οποίες βοηθάνε απλά να αδειάζουμε την σκέψη μας και να πάμε παρακάτω.

 

Όλα αυτά μέσα σε μία ανακατεμένη παράσταση χωρίς σημείο αρχής ή τέλους, με μόνο οδηγό το χρώμα. Θεματικά επηρεασμένος από την οικογένεια του σήμερα και αναπολώντας την ζεστασιά του χτες. Ταξιδεύοντας μέσα σε μία κουλτούρα που οι νέοι σήμερα προσπερνάνε με καχυποψία. Αυτή η παράσταση κοιτάει με ειλικρίνεια την προέλευση της.

 

Κάνοντας αυτό το ταξίδι έψαχνα τον κόσμο της χαμένης αθωότητας, αλλά πριν φτάσω εκεί προτίμησα να σταθώ να κοιτάξω την οικογένεια, ως βασικό συστατικό για έναν αθώο κόσμο που χάθηκε μέσα στο σήμερα.

 

Και το ταξίδι συνεχίζετε
-Zamie-

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Κώστας Λούστας - Ζωγραφική (1933-2014): έκθεση στην Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα
05.10.2016 10:41
Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Κώστα Λούστα (1933-2014) η Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα παρουσιάζει έργα του ζωγράφου από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας, ένας αριθμός εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό.
Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο: έκθεση κοστουμιών από το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ
04.10.2016 15:35
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οργανώνει μια έκθεση κοστουμιών, σχεδιασμένων από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του. H Έκθεση έχει τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Δημητρίων.
Μικρό Μουσείο 12: έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
15.06.2016 10:35
Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου και το Μουσείο Γουναρόπουλου παρουσιάζουν την έκθεση Μικρό Μουσείο 12 του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου.
Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο: παρουσίαση βιβλίου και έκθεση του Κρίστιαν Μπρέσνεφ
17.05.2016 11:44
Οι Εκδόσεις Τσιγαρίδα μας προσκαλούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστιαν Μπρέσνεφ με τίτλο «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο». Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση εικαστικών του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, η οποία περιλαμβάνει έργα που εμπνεύστηκε στη Σίφνο, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του δημιουργού.
Ιερή γνωριμία: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Μπουζιάνη
22.03.2016 15:19
Το Μουσείο Μπουζιάνη εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 20.00, την έκθεση "Ιερή γνωριμία", παρουσιάζοντας μέσα από το πρίσμα δέκα εκ των καλύτερων street και graffiti καλλιτεχνών της χώρας, έργα εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.