Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Δημιουργία και χαρά

Δημιουργία και χαρά
Από τις 28 έως και τις 30 Ιουνίου η ομάδα ΟΜΙΟ, θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο Bios, με βίντεο προβολές από τις δημιουργίες-παρεμβάσεις της σε δημόσιους χώρους.

Από τις 28 έως και τις 30 Ιουνίου η ομάδα ΟΜΙΟ, θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο Bios, με βίντεο προβολές από τις δημιουργίες -παρεμβάσεις της σε δημόσιους χώρους.

 

Οι ΟΜΙΟ είναι ένα δίκτυο ανθρώπων, το οποίο από το 2002 έχει ένα κοινό στόχο, την ανάληψη δράσεως εντός των δομών του αστικού και μη χώρου.

 

Μέσα από τη φωτογραφία, το Video Art και το Street Art, δημιουργούν video και προβολές, εξερευνώντας τις αξιοσημείωτες παρεμβάσεις, που πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους.

 

Αυτή τη φορά στο Bios με τέσσερα video/προβολές εξερευνούν τις παρεμβάσεις στο 10 χλμ Αθηνών/Λαμίας, στην περιοχή Κραναού Πλατεία Ελευθερίας, στη Λεωφόρο Σχιστού/Σκαραμαγκά, καθώς και στην Εργοστασιακή μονάδα Ελβίν.

 

Οι ΟΜΙΟ στοχεύουν όχι μόνο στο να καταγράφουν αλλά και να αναδιαμορφώνουν έναν δεδομένο χώρο, παρεμβαίνοντας με ποικίλους τρόπους, όπως με τη συλλογή και την επανατοποθέτηση υλικών, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο.

 

Η χρήση της φωτογραφίας και της βιντεοσκόπησης αποτελεί για τους ΟΜΙΟ το μέσο για να ζήσουν οι παρεμβάσεις τους για πάντα, δεδομένου ότι οι εξωτερικοί χώροι αλλάζουν συνεχώς.

 

INFO

Ομάδα ΟΜΙΟ, Πέμπτη 28 έως Σάββατο 30 Ιουνίου, Bios, Πειραιώς 84, Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών
01.06.2016 11:09
Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄.
Tomorrow is another day, Tomorrow is not another day: έκθεση στο metamatic:taf
25.05.2016 14:53
To metamatic:taf ανακοινώνει με χαρά την έκθεση Tomorrow is another day, Tomorrow is not another today, που εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.
Έκθεση της Justyna Borucka στην Οικία Κατακουζηνού
23.05.2016 16:43
Η Οικία Κατακουζηνού με χαρά εγκαινιάζει την έκθεση της εικαστικής δημιουργού Justyna Borucka, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 20.00.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
21.04.2016 15:14
Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA, στο πλαίσιο της Σύναψης 2 (Επαναπροσδιορίζοντας την κριτική των θεσμών – Από τη σκοπιά του Νότου), συνεχίζει το πείραμα “συγκατοίκησης” στον χώρο του Μπαγκείου μας προσκαλεί σε ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
Όραμα και Δημιουργία – Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και η Δυτική Αφρική: έκθεση στο Τελλόγλειο
03.03.2016 10:27
Όραμα και δημιουργία: Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και η Δυτική Αφρική. Μια έκθεση που σκιαγραφεί την πορεία ενός άνδρα προς την επιτυχία, ενός έθνους προς την ελευθερία, μιας τολμηρής γενιάς νέων ζωγράφων προς τον μοντερνισμό.