Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δημιουργία και χαρά

Δημιουργία και χαρά
Από τις 28 έως και τις 30 Ιουνίου η ομάδα ΟΜΙΟ, θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο Bios, με βίντεο προβολές από τις δημιουργίες-παρεμβάσεις της σε δημόσιους χώρους.

Από τις 28 έως και τις 30 Ιουνίου η ομάδα ΟΜΙΟ, θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο Bios, με βίντεο προβολές από τις δημιουργίες -παρεμβάσεις της σε δημόσιους χώρους.

 

Οι ΟΜΙΟ είναι ένα δίκτυο ανθρώπων, το οποίο από το 2002 έχει ένα κοινό στόχο, την ανάληψη δράσεως εντός των δομών του αστικού και μη χώρου.

 

Μέσα από τη φωτογραφία, το Video Art και το Street Art, δημιουργούν video και προβολές, εξερευνώντας τις αξιοσημείωτες παρεμβάσεις, που πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους.

 

Αυτή τη φορά στο Bios με τέσσερα video/προβολές εξερευνούν τις παρεμβάσεις στο 10 χλμ Αθηνών/Λαμίας, στην περιοχή Κραναού Πλατεία Ελευθερίας, στη Λεωφόρο Σχιστού/Σκαραμαγκά, καθώς και στην Εργοστασιακή μονάδα Ελβίν.

 

Οι ΟΜΙΟ στοχεύουν όχι μόνο στο να καταγράφουν αλλά και να αναδιαμορφώνουν έναν δεδομένο χώρο, παρεμβαίνοντας με ποικίλους τρόπους, όπως με τη συλλογή και την επανατοποθέτηση υλικών, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο.

 

Η χρήση της φωτογραφίας και της βιντεοσκόπησης αποτελεί για τους ΟΜΙΟ το μέσο για να ζήσουν οι παρεμβάσεις τους για πάντα, δεδομένου ότι οι εξωτερικοί χώροι αλλάζουν συνεχώς.

 

INFO

Ομάδα ΟΜΙΟ, Πέμπτη 28 έως Σάββατο 30 Ιουνίου, Bios, Πειραιώς 84, Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Σιωπηλή παρουσία: Συναντώντας τον Ζογγολόπουλο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
15.11.2016 12:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά».
Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ: έκθεση του Συνδέσμου Υποτροφών του Ιδρύματος Ωνάση και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
04.11.2016 13:30
Μπορεί η εικαστική δημιουργία να εκτεθεί σε ένα χώρο όπου δοκιμάζεται το ανθρώπινο σώμα; Μπορεί η παρουσία ενός έργου τέχνης να δώσει έμπνευση και ελπίδα σε μια ανθρώπινη ψυχή που αγωνίζεται να αναρρώσει; Μπορεί η καλλιτεχνική έκφραση να «παντρευτεί» αρμονικά με την ασθένεια, για να στηρίξει τελικά τη μάχη για την ίδια τη ζωή; Για 3η φορά -μετά το 2001 και το 2008-, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα ενώσει τον Πολιτισμό με την Υγεία, μέσα από την έκθεση «Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ», μια εικαστική έκθεση ελπίδας, δύναμης και ευαισθησίας.
Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών
01.06.2016 11:09
Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄.
Tomorrow is another day, Tomorrow is not another day: έκθεση στο metamatic:taf
25.05.2016 14:53
To metamatic:taf ανακοινώνει με χαρά την έκθεση Tomorrow is another day, Tomorrow is not another today, που εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
21.04.2016 15:14
Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA, στο πλαίσιο της Σύναψης 2 (Επαναπροσδιορίζοντας την κριτική των θεσμών – Από τη σκοπιά του Νότου), συνεχίζει το πείραμα “συγκατοίκησης” στον χώρο του Μπαγκείου μας προσκαλεί σε ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.