Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Δολοφονώντας τις σκιές: Αβέρκιου Λουδάρου.

Δολοφονώντας τις σκιές: Αβέρκιου Λουδάρου.
Η πρώτη συγγραφική απόπειρα του δημοσιογράφου Αβέρκιου Λουδάρου, γίνεται με το μυθιστόρημα Δολοφονώντας τις σκιές. Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Οσελότος.

Το 200 σελίδων μυθιστόρημα που κυκλοφορεί , αποτελεί ουσιαστικά μία αλληγορία με θέμα τις σχέσεις εξουσίας. Ο συγγραφέας επικεντρώνεται στη θέληση του ανθρώπου να εξουσιάζει και την ανάγκη του να εξουσιάζεται ή να αντλεί δύναμη από ανθρώπους που ασκούν εξουσία.

Μέσα από το μυθιστόρημα αναδεικνύεται η διαφθορά ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κοινωνικής πυραμίδας. Παράλληλα, ότι τη ζωή ηγεμονεύουν ο φόβος και η ματαιοδοξία, που οδηγούν ακόμα και σε αποτρόπαιες πράξεις.
Στη ζοφερή ατμόσφαιρα του βιβλίου, δεν υπάρχουν «θετικοί» ήρωες. Τόσο οι πρωταγωνιστές, όσο και οι ρολίστες, δρουν κινούμενοι από το Κακό. Και όταν συγκρούονται, συγκρούεται το Κακό με το Κακό. Το Καλό δεν υπάρχει πουθενά.
Καθώς τα όρια μεταξύ πραγματικότητας, τρέλας και φαντασίας είναι δυσδιάκριτα, ο φαραώ Τουταγχαμών (ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος) επιστρέφει για να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοκρατορία, την οποία πιστεύει ότι έχασε από σε βάρος του συνωμοσία. Θέλει να πάρει την εκδίκησή του.


Για να τον υπηρετήσουν, στρατεύονται μία σατανική θεότητα και ένας αστρικός θεός των Αζτέκων, ο Μικτλάν (θεός-σκελετός των νεκρών) και ο Μισκοάτλ (προσωποποίηση των νεκρών πολεμιστών που γίνονται άστρα μετά τον θάνατό τους). Πιστός στρατιώτης ο Gordo που εκπαιδεύει τον Muchacho, κάπου ανάμεσά τους παρεμβάλλεται και ο γιος του βασιλιά Μίνωα, Ανδρόγεως. Από τη στιγμή που ξυπνάει ο εφιάλτης του παρελθόντος, ότι κάποιος έμπιστος θα δολοφονήσει ξανά τον φαραώ, αρχίζει το κυνήγι των σκιών, με φόντο τη «σχέση» του Τουταγχαμών με τη Bullet. Στο μυαλό του Τουταγχαμών, όλοι είναι επίδοξοι δολοφόνοι και για να γλιτώσει από τον εφιάλτη, πρέπει να αναμετρηθεί μαζί τους.
Στην εξέλιξη της ιστορίας, δεν υπάρχουν αναφορές στον χώρο και τον χρόνο, ούτε καν περιγραφές των προσώπων που παρελαύνουν από τις σελίδες του μυθιστορήματος, καθώς ο συγγραφέας ήθελε να προσδώσει κινηματογραφικό ρυθμό για να μην κουράζεται ο αναγνώστης με φλυαρίες.

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.