Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αστικοί μύθοι

Αστικοί μύθοι
Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ, γίνεται φέτος τρεις μήνες νωρίτερα. Από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου στο Γκάζι. Σημαντικές εκθέσεις, προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ημερίδες και πολλές συναυλίες σας περιμένουν στην πιο ανατρεπτική γιορτή της πόλης.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ, γίνεται φέτος τρεις μήνες νωρίτερα. Από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου στο Γκάζι. Σημαντικές εκθέσεις, προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ημερίδες και πολλές συναυλίες
σας περιμένουν στην πιο ανατρεπτική γιορτή της πόλης.

Αλλόκοτοι και γοητευτικοί μύθοι, παράξενες εικόνες και μουσικές, τεχνολογία, κλασικά πινέλα και μολύβια, χορός και διάλογος, ανακατεύονται δημιουργικά σε μια γιορτή που ομόφωνα χαρακτηρίστηκε ως: η πιο επιτυχημένη νεανική πολιτιστική εκδήλωση των τελευταίων χρόνων και η εκδήλωση που άλλαξε και έδωσε ζωή στα φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Το φεστιβάλ έχει επίκεντρο τα κόμικς, την κατεξοχήν αστική, μητροπολιτική τέχνη και άξονα ένα μεγάλο κοινό που δώδεκα χρόνια τώρα δεν παρακολουθεί μόνο αλλά συμμετέχει στη γιορτή.

Μια γιορτή που φέρνει κοντά καταξιωμένους σε όλο τον κόσμο δημιουργούς με νέους καλλιτέχνες και ενώνει κόμικς με ζωγραφική, μουσική και ταινίες κινουμένων σχεδίων με θέατρο δρόμου και commedia dell arte, graffiti με συζητήσεις και spontaneous art, Έλληνες και «ξένους».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων, θεματική έκθεση με έργα τριάντα πέντε Ελλήνων σχεδιαστών που εκθέτουν πρωτότυπα κόμικς τους. Ακόμη δύο πολύ σημαντικές αναδρομικές εκθέσεις: η μία με έργα του Philippe Druillet και η άλλη με δημιουργίες του περίφημου εικονογράφου Ferenc Pinter. Ξεχωρίζει επίσης η έκθεση με θέμα, Οι γείτονες γελάνε (Η Σάτιρα στην Τουρκία).

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους, αλλά και σημαντικών ταινιών μεγάλου μήκους, ημερίδες για την τέχνη των κόμικς, μια multimedia performance με ζωγραφική και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες.

 

INFO
12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ, 14 έως τις 17 Ιουνίου στο Γκάζι (Πειραιώς 100).
Είσοδος ελεύθερη, πληροφορίες: http://www.babelfestival.gr

Σχετικές ειδήσεις
Μύθοι, παραμύθια και ποιητικά όνειρα: έκθεση της Μαριας Γενιτσαρίου στη Γκαλερί Έρση
01.12.2016 10:41
Η Γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.30, την ατομική έκθεση εικαστικής καλλιγραφίας της Μαρίας Γενιτσαρίου, Μύθοι, παραμύθια και ποιητικά όνειρα.
Προβολές βιντεοτέχνης από το Μηδέν στο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας
27.07.2016 10:37
Το Μηδέν παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας στις 31 Ιουλίου 2016, 20 έργα βιντεοτέχνης από 11 χώρες σε δυο ενότητες που επιμελούνται η Μαργαρίτα Σταυράκη και η Γιούλα Παπαδοπούλου.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.
Δύο εκθέσεις, του Στέργιου Στάμου και του Γιώργου Βορρέ, στο Patmos Aktis Suites & Spa
14.06.2016 12:44
Το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa σε συνεργασίαμε τις αίθουσες τέχνης Kapopoulos Fine Arts και πιο συγκεκριμένα το παράρτημα στη Χώρα της Πάτμου, Kapopoulos Fine Arts- Patmos Gallery, διοργανώνει δύο ξεχωριστές εκθέσεις αυτό το καλοκαίρι.
Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη
11.05.2016 15:33
Στα πλαίσια του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο Έλληνας καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει στην Αγία Πετρούπολη την ατομική του έκθεση «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας την περίοδο 19 Μαΐου – 9 Ιουνίου 2016.