Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι απεικονίσεις της ζωής

Οι απεικονίσεις της ζωής
Η cheapart εγκαινιάζει την 1 Ιουνίου τη συνέχεια της έκθεσης Εργα / Σχέδια, Εργα / Βιομορφές, αυτή τη φορά με τον τίτλο Βιομορφές2, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Αυστριακών καλλιτεχνών.

Η cheapart εγκαινιάζει την 1 Ιουνίου τη συνέχεια της έκθεσης Εργα / Σχέδια, Εργα / Βιομορφές, αυτή τη φορά με τον τίτλο Βιομορφές2, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Αυστριακών καλλιτεχνών.

Το θέμα της έκθεσης φυσικά είναι και πάλι η ζωή.

Οι καλλιτέχνες με τα έργα τους κάνουν μία αξιόλογη προσπάθεια να απεικονίσουν τις βιομορφές, τα μέρη, τις ενότητες και τις δομές των ζωντανών οντοτήτων, που συνθέτουν τη ζωή.

Σπείρα, κηρύκειο χάρτες-ριζώματα, αντανακλάσεις καθημερινών στιγμών, σύμβολα περιόδων ζωής , αρχιτεκτονικά αναπτύγματα, σφαιρικές οντότητες, γραφές, αποτελούν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών.

Τα έργα προέρχονται κυρίως από χαρτί ή ύφασμα, τυπώματα, προβολές, κατασκευές, εγκαταστάσεις και performance.

Οι θεατές , μέσα από την έκθεση καλούνται να επαναθεωρήσουν τα στοιχεία που κρατούν μέσα τους, τις φόρμες της ίδιας της ζωής, τη λειτουργία τους ως μονάδα μέσα στο σύνολο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι Αγγελίογλου Καλιάνθη, Βολανάκης Αντώνης, Διακομή Κατερίνα, Κουτρούλης Γιάννης, Μαλταμπέ Δήμητρα, ΜΙΧΑΛΟΥ(δη)Σ Ιωάννης, Pfaff Αλέξανδρος, Φουρίκη Εφη, Gustav Böhm, Nikolaus Gansterer, Marcus Hofer, Claudia Mongini, Herb Ranharter, Christian Rupp.

Στη βραδιά εγκαινίων  performance από τον Christian Rupp και έναρξη του έργου in-progress του Gustav Böhm.
Με την επιμέλεια της Μαρίας Αγγελή.

INFO
Cheapart: Θεμιστοκλέους και Μεταξά 25.
Διάρκεια έκθεσης: Από την 1 έως και τις 30 Ιουνίου 
 

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Scenes from the Golden Room: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο The Westin Athens
13.09.2016 16:52
H Blender Gallery παρουσιάζει μια σειρά επιλεγμένων έργων του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, από το «Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο» και την έκθεση «Τάλως – Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου», στο lobby του The Westin Athens, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
Τάλως: Έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
01.08.2016 14:05
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου παρουσιάζεται από τη 1η Αυγούστου 2016, η έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου με τίτλο «Τάλως-Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου».
Στίγμα Ζωής: έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στην ΔΛ gallery
09.03.2016 13:46
Η ΔΛ gallery, εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.00μ.μ., την έκθεση του Λάζαρου Μαράβα με τίτλο «Στίγμα Ζωής», η οποία αποτελείται από μεταλλικές διάτρητες κατασκευές μαύρου χρώματος, που γίνονται ο καμβάς της δικής του ιδιαίτερης ζωγραφικής.