Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ομάδα Δράσις: Η τύχη του οινοποιού της Elizabeth Knox στο θέατρο Badminton

Ομάδα Δράσις: Η τύχη του οινοποιού της Elizabeth Knox  στο θέατρο Badminton
Η ομάδα «Δράσις» ανοίγει την αυλαία του Backstage Festival στο θέατρο Badminton με το έργο «Η Τύχη Του Οινοποιού» της Elizabeth Knox το οποίο

θα παρουσιαστεί από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2011. 

 

Η Τύχη Του Οινοποιού της Elizabeth Knox 

«Το μυστικό μου δεν είναι κάτι που λέγεται, είναι κάτι που πρέπει να στο δείξω». Μία αντισυμβατική ιστορία. Μία μεγάλη αγάπη. Το βραβευμένο μυθιστόρημα της Elizabeth Knox, «Η Τύχη Του Οινοποιού», για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή, είναι η καινούρια δουλειά της Ομάδας «Δράσις».

 

Η Ομάδα «Δράσις» ξεκίνησε το 1997 κι έχοντας στο ενεργητικό της ισχυρές παραστάσεις, όπως το «Μόλις Χώρισα», «Ο Κόσμος της Πάττυ» και «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϋ», επιμένει πάντοτε να δοκιμάζει καινούριες θεατρικές φόρμες, είδη και σχήματα. Η Ομάδα «Δράσις», εδώ και χρόνια, λειτουργεί σαν όχημα που μεταφέρει ανομοιογενείς ανθρώπους, ακολουθεί διαφορετικές κάθε φορά διαδρομές και κάθε τόσο σταματάει για να κατέβουν κάποιοι και ν' ανέβουν κάποιοι άλλοι.

 

Με τη φετινή της παραγωγή, επιχειρεί να συνδυάσει το λυρισμό με τη σκληρότητα, τη σωματικότητα με τους φυσικούς ήχους και τις ισχυρές εικόνες, πάνω σε ένα έργο που δίνει απαντήσεις σε κάποιες κρυφές μας σκέψεις και παράλληλα δημιουργεί ερωτήσεις για θέματα που, ίσως, θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα. Οι σχέσεις μας, το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής μας! Αυτό που απαιτεί την περισσότερη δουλειά.

 

Και αυτό που προσφέρει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση. 

Η παράσταση «Η τύχη του οινοποιού» αποτελεί την πρώτη από μια σειρά παραστάσεων που θα παρουσιάσουν θεατρικές ομάδες στο θέατρο Badminton σ’ ένα φεστιβάλ υπό τον τίτλο “Backstage” το οποίο έδωσε το όνομά του και στη νέα σκηνή του θεάτρου που δημιουργήθηκε ακριβώς για να φιλοξενήσει αυτή την προσπάθεια.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Λούκας Δέσποινα Παπαγιάννη Μαρία Σκαφτούρα Σόλων Τσούνης  'Αρπα: Βανέσσα Αδάμ  Συντελεστές: Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος Μετάφραση: Πάνος Δημάκης Σκηνικό: Γκάυ Στεφάνου Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέσγουελ Φωτισμός: Αλέκος Γιάνναρος Υπεύθυνος παραγωγής: Δημήτρης Σκανδάμης Ηχητικό περιβάλλον: Ορέστης Καμπερίδης Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώδος Κινησιολογία: Xρήστος Παπαδόπουλος  

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 στο θέατρο Άλφα - Ιδέα
28.09.2016 14:09
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει στο θέατρο Άλφα – Ιδέα, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Ακραιόφιλο, της Alexandra Badéa από την Elizabeth Marie στο Θέατρο της ΑΣΚΤ
15.06.2016 14:44
​Η Elizabeth Marie σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο Θέατρο της ΑΣΚΤ το έργο της Alexandra Badéa, Ακραιόφιλο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Mall, της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα CASUALI στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
19.04.2016 14:25
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζει την παράσταση του έργου «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22, 23 και 24 Απριλίου.
Απόψε στον Στράτφορντ, της Μάρας Γαβριηλίδου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
23.03.2016 11:44
Η πρώτη από τις πέντε θεατρικές παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στο πλαίσιο του Τουρνουά 5Χ5 είναι η παράσταση «Απόψε στο Στράτφορντ» από την ομάδα NόVAN Theatre Group.
Τουρνουά 5x5 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
16.03.2016 16:22
Το ΚΘΒΕ δίνει βήμα στις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις που αγωνίζονται να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με το κοινό, προκειμένου να δείξουν τη δουλειά τους. «Τουρνουά 5Χ5»: πέντε θεατρικές ομάδες της πόλης παρουσιάζουν πέντε θεατρικές παραγωγές στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Από 25 Μαρτίου έως 24 Απριλίου.