Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Φίλιππος Τσιτσόπουλος-Tonight We Love Each Other: έκθεση στα Δημήτρια

Φίλιππος Τσιτσόπουλος-Tonight We Love Each Other: έκθεση στα Δημήτρια
Τα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν στο Block 33 την εικαστική και θεατρική performance του Φίλιππου

Τσιτσόπουλου, υπό τον γενικότερο τίτλο «Tonight We Love Each Other».

Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος, ηθοποιός και  performer, ζει στην Ισπανία και έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει την πολυεπίπεδη δουλειά του, σε ξεχωριστά σημεία του πλανήτη: Βαλένθια, Σεβίλλη, Βερολίνο, Μόναχο, Ρώμη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και ο κατάλογος συνεχίζεται. Η εγκατάσταση που θα δούμε στην Θεσσαλονίκη, συνδυάζει τη μουσική , το θέατρο, την φιλοσοφία και την ζωγραφική. Μέσα σε αυτό το ιδανικό σύμπαν, ο καλλιτέχνης ερμηνεύει τον ρόλο της ζωής του.


Όπως εξηγεί, «το 1993, όταν πέθανε η μητέρα μου, ο πατέρας μου, επαγγελματίας ηθοποιός, έπαιζε τον Πολώνιο στον Άμλετ του Σαίξπηρ… Ήταν φανερό ότι όλα στην σκηνή ήταν για εκείνη». Η συγκεκριμένη παράσταση διακόπηκε, αφού το κοινό δεν σταματούσε να χειροκροτεί, στην διάρκεια ενός μονολόγου του Πολώνιου. Όταν ο πατέρας του Φίλιππου Τσιτσόπουλου πέθανε, ο Έλληνας καλλιτέχνης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα έργο που να συνδυάζει τους ρόλους που είχε ερμηνεύσει όσο εκείνος ζούσε, με τα βιώματα που κουβαλούσε, μεγαλωμένος όπως παραδέχεται «σε ένα σπίτι γεμάτο θέατρο».


Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης, συνοψίζεται πλέον στην βίντεο – εγκατάσταση και την performance του ίδιου, με την μουσική υπόκρουση του έργου opus 86 του Johannes Brahms.  Συμπαραστάτριες σε αυτό το εγχείρημα είναι η Ιωάννα Σουρούδη και η Θούλη Μισιρλόγλου που φέρουν την ευθύνη της παραγωγής και της επιμέλειας αντίστοιχα.

 

Στα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη από τις 26 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2011

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
Η Γιόκο Όνο με το «Ex-it» στα 51α Δημήτρια!
26.09.2016 13:39
Η Γιόκο Όνο για έναν σχεδόν μήνα θα "καταλάβει" το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την εγκατάσταση «Ex-it», φίλμς και διαδραστικές performances, στα πλαίσια των 51ων Δημητρίων.
Leftovers of a Landscape: έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.09.2016 10:43
Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος με χαρά παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, με τίτλο «Leftovers of a landscape», στις 20 Οκτωβρίου 2016 με πίνακες ζωγραφικής και κολλάζ.
ΑΚΜΗ - ART: εικαστική έκθεση από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πολυχώρο TABYA
27.05.2016 16:25
Στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που διοργανώνει ο τομέας “Art & Design” του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, οι σπουδαστές της ειδικότητας 3D ANIMATION παρουσιάζουν έργα τους σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 27/05/2016 στον Πολυχώρο TABYA.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».