Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Frankenstein του Παύλου Κουρτίδη στο θέατρο ΠΚ: 2oς χρόνος

Frankenstein του Παύλου Κουρτίδη στο θέατρο ΠΚ: 2oς χρόνος

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε  για 2η χρονιά ο FRANKENSTEIN του Παύλου Κουρτίδη κάνοντας πρεμιέρα στης 7 Οκτωβρίου και ενώ η προγραμματισμένη ...

τελευταία παράσταση ήταν στις 18 Δεκεμβρίου λόγω της μεγάλης ζήτησης θα δοθούν κι άλλες παραστάσεις ώστε να ολοκληρωθούν 75 στον αριθμό, κάτι πρωτόγνωρο για μια παράσταση Χοροθεάτρου.

 

Ο μύθος του Φρανγκενστάιν σε ένα υδάτινο λευκό κουτί!
 

Σε ένα μεγεθυμένο δοχείο πειραμάτων εργαστηρίου, η τεχνολογία και η επιστήμη ανταγωνίζονται την ανθρώπινη ψυχή..
Ποιός θα νικήσει;

 

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

Εορταστικό πρόγραμμα - παράταση   παραστάσεων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/12    
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/12

 

Το χοροθέατρο Migma εμπνέεται από το μύθο του Frankenstein. Με μια εναλλακτική οπτική η παράσταση διαδραματίζεται μέσα σε ένα υδάτινο λευκό

 


κουτί - ένα μεγεθυμένο δοχείο εργαστηρίου πειραμάτων στο οποίο οι συντελεστές της παραδίδονται στα χέρια του Dr. Victor Frankenstein. Tο υδάτινο στοιχείο συνδυασμένο με το χορό, το λόγο και το λευκό σκηνικό - περιβάλλον  θα οδηγήσουν το θεατή στον πειρασμό να ξεχάσει την τετριμμένη κατά τα άλλα ιστορία του τέρατος του Frankenstein και να δώσει έμφαση στο ουσιαστικό ζήτημα στο οποίο εμβαθύνει η παράσταση. Η τεχνολογία, η επιστήμη και η ευρηματικότητα του ανθρώπινου νου δε θα μπορέσουν ποτέ να επαναφέρουν τη μία και μοναδική ανθρώπινη ψυχή.

 


Τη σκηνοθεσία και χορογραφία υπογράφει ο Παύλος Κουρτίδης με μια πλειάδα αξιόλογων ερμηνευτών ενώ την πρωτότυπη  μουσική σύνθεση έχει επιμεληθεί ο Σταύρος Μαρκόνης. Ερμηνεύουν: Ζωή Σωτηροπούλου, Όλια Μουρουζίδου, Ξανθή Αθανασοπούλου,Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης, Νικόλας Μιτσίτσκας,  Παύλος Κουρτίδης
 

Κοστούμια: Tricia Daniels
Φωτισμός: Απόστολος Τσιτσώνης
Ειδικές κατασκευές:  Λέων Βήτα 
 

 

Δείτε εδώ το video με τη συνέντευξη του Παύλου Κουρτίδη για την παράσταση FRANKENSTEIN

 

 


      

Σχετικές ειδήσεις
«Στύγα, η θεά των υδάτων»: Παράσταση χορού στο ΠΚ
10.01.2017 14:50
Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Παύλος Κουρτίδης επιστρέφει με μία παράσταση-πρόκληση, με τίτλο «Στύγα, η θεά των υδάτων», στο θέατρο ΠΚ.
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
compartments dance project: Πρόσκληση συμμετοχής στο αφιέρωμα του Τρένου στο Ρουφ
30.06.2016 11:49
Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ διοργανώνει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ένα επταήμερο αφιέρωμα στον σύγχρονο χορό με τίτλο “compartments dance project”.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.
Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016

14.04.2016 10:45
Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.