Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Δρόμου: Ο Άμλετ αυτοκτόνησε από την ομάδα Minus (two)

Θέατρο Δρόμου:  Ο Άμλετ αυτοκτόνησε από την ομάδα Minus (two)
Την παράσταση «Ο Άμλετ αυτοκτόνησε» παρουσιάζει η ομάδα Minus (two). Η παράσταση που

εντάσσεται στο θέατρο Δρόμου θα παρουσιαστεί στις 23 – 24, 25 και 30 Σεπτεμβρίου 2011 και στις 1, 2 Οκτωβρίου και 7 - 8 - 9 Οκτωβρίου 2011.

Έξι διαφορετικοί Άμλετ «επί σκηνής». Έξι άτομα σε κρίση-προσωπική, κοινωνική, οικονομική, εθνική. Ο άνθρωπος της εποχής μας; Ο Έλληνας του σήμερα; 

 


Τολμήσαμε να δανειστούμε με δέος και ενθουσιασμό το διαχρονικό και παγκόσμιο αρχέτυπο του ανικανοποίητου, προδομένου και συνεχώς σε (αυτό)διάψευση Άμλετ, για να μιλήσουμε για το ‘σήμερα’ με το δικό μας τρόπο, με το έργο «Ο Άμλετ αυτοκτόνησε».


Μια συνειδητή «αυθαιρεσία» (;) στη δραματουργική σύνθεση -όσον αφορά τη χρονική σειρά των λόγων και το συσχετισμό τους-, μια αυστηρή κινητική φόρμα και μια συγκεκριμένη συνέπεια στην άχρονη ενδυματολογική επιλογή και σε μουσικές προτάσεις, συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του έργου όπου το στοιχείο της «κατασκευής» κυριαρχεί. 

 


Έτσι οι χαρακτήρες καταργούνται, όχι ωστόσο για ν’ αποδυναμωθεί ο σεξπηρικός λόγος, αλλά για να έρθει σε ένα πρώτο επίπεδο μέσω αυτής της ιδιότυπης «ανάγνωσης», όπου τα πρόσωπα γίνονται ακριβή και πειθαρχημένα όργανά του.  Κρατώντας αδιάλειπτα αναμμένους τους φακούς τους, καταθέτουν την πεισματική τους ανάγκη να υπάρξουν και να επιβιώσουν σ’ ένα κόσμο που «γέρνει, γκρεμίζεται».

 


Σκηνικό μας, το παγκόσμιο και αιώνιο σύμβολο πολιτισμού, ο Παρθενώνας. Έτσι ο διάλογος του έργου με το περιβάλλον δεν λειτουργεί μόνο αντιστικτικά, αλλά, καθώς η παντοδυναμία και η έμπνευση που απορρέει από τον Ιερό Βράχο είναι αναμφισβήτητη, επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε τη διάθεσή μας να μην κυριαρχήσει ένα πεσιμιστικό χρώμα. Αντ’ αυτού, η έκκληση προς όλους μας να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις, στοιχήματα, δυσκολίες της εποχής μας η οποία φαίνεται να αγγίζει τα όρια του ιστορικού.
Όλοι οι συνεργάτες της παράστασης εργάζονται αφιλοκερδώς.

 

Ταυτότητα παράστασης


Ο Άμλετ αυτοκτόνησε-Θέατρο δρόμου

Παραγωγή: Minus [two]
Σύλληψη, Δραματουργική σύνθεση, Σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή
Παίζουν (αλφαβητικά): Κωνσταντίνος Αγιαννόπουλος, Ανδρέας Ανδρεάδης, Αριάδνη Ζήλου, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή, Αγγελική Μπίνη.
Βοηθοί παραγωγής: Γιώργος Σταματάκης, Χαρά Κονταξάκη, Σπύρος Καββαδίας, Λαμπρινή Μπούσια, Παντελής Τσαπανάρας.
Φωτογραφίες-βίντεο: Κώστας Δρίμτζιας
Web Banner designer: Περικλής Καραθανάσης, Βίκυ Γκαδανίδου (vipe productions)

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η παράσταση
03.01.2017 10:56
Η αρτivities παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ», με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη, για 16 παραστάσεις στο θέατρο Τζένη Καρέζη.
Πρωτοχρονιά  με τον Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.12.2016 12:21
Τελευταίες παραστάσεις για τον Άμλετ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο οποίος παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στο ρόλο του Άμλετ. Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν από 1 έως 22 Ιανουαρίου 2017, με γενική είσοδο 10 ευρώ.
Μόνος με τον Άμλετ, με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
29.11.2016 13:49
Η αρτivities παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» για 16 παραστάσεις στο θέατρο Τζένη Καρέζη.
Άμλετ ο Β, από τον Οκτώβρη στο Θέατρο Ζίνα
08.08.2016 15:26
Το ξεκαρδιστικό έργο του Σάμιουελ Μπόμπρικ, Άμλετ ο Β', που γνώρισε εκκωφαντική επιτυχία όταν ανέβηκε παλιότερα στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, επιστρέφει αυτόν τον Χειμώνα στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
Μόνος με τον Άμλετ, με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο Θέατρο Κιβωτός
21.04.2016 10:30

Η αρτivities παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» για 12 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός.