Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Δέσποινα Ολυμπίου και Γιώργος Παπαδόπουλος στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton

Δέσποινα Ολυμπίου και Γιώργος Παπαδόπουλος στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton
Το Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton παρουσιάζει τη Δέσποινα Ολυμπίου και τον Γιώργο Παπαδόπουλο στα ερωτικά ...

τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών που γνωρίζουμε από τον κινηματογράφο. Τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ όπως τα: «Σκληρό μου αγόρι», «Στον ήλιο του μεσημεριού», «Η αγάπη θέλει δύο», «Αλητάκι μπατιράκι», «Βάρκα χωρίς πανιά», «Σαν με κοιτάς», «Μην μου μιλάς γι’ αγάπη», «Μαυρομαλλούσα κοπελιά», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Έλα μια νύχτα», «Κλείσαν οι δρόμοι με βροχή» κ.α

 

Συνθέτες που μεγαλούργησαν στο ελληνικό σινεμά όπως οι Νίκος Μαμαγκάκης, Γιάννης Σπανός, Κώστας Καπνίσης, Γιώργος Κατσαρός κ.α. Συνθέτες που θαυμάζουν την ευρωπαϊκή «σοβαρή» μουσική αλλά τα έργα τους εμπεριέχουν πλήθος ιθαγενών στοιχείων από την πλούσια ελληνική παράδοση.

 


Κι όπως μας φανερώνει το έργο τους είναι από τους συνθέτες που αντιλήφθηκαν νωρίς πως όλα τα διαφορετικά είδη μουσικής μοιράζονται κοινά θεμελιώδη στοιχεία. Κι έτσι πολύ γρήγορα ο καθένας ανέπτυξε τη δική του προσωπική μουσική γλώσσα. Συνθέτες που φαίνεται - από το έργο τους - να πιστεύουν πως οι ρίζες της Δυτικής μουσικής προέρχονται από την Ανατολή.

 

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν με ιδιαίτερη κομψότητα κι εκλεκτικισμό δύο τραγουδιστές με Κυπριακή καταγωγή. Η Δέσποινα Ολυμπίου και ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

 


Τρεις νύχτες που επί της ουσίας ξεδιπλώνεται η ευαίσθητη λυρική πλευρά του τραγουδιού μας, όπου ανθίζουν υπέροχες μπαλάντες με έμφαση στις μελωδίες. Ευγενικά ηχοχρώματα, θησαυροί σπάνιων μουσικών στιγμών. Η ομορφιά με όρους χαλαρωτικούς και πάντα ιδιαίτερα ποιοτικούς.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος για τρεις συναυλίες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
06.10.2016 14:57
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος σε ένα ακουστικό ταξίδι με αποσπάσματα από όλη την προσωπική δισκογραφική πορεία του. Μαζί του στη σκηνή θα είναι οι ξεχωριστοί μουσικοί του «Acoustic Set», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου «Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος» (puzzlemusik & B-otherside Records).
Πάμε βόλτα: Κρινιώ Νικολάου και Δέσποινα Ολυμπίου στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
22.08.2016 15:01
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 9.00 μ.μ., στο ανοιχτό Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου, όπου δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες και μουσικοί, η Κρινιώ Νικολάου και η Δέσποινα Ολυμπίου θα ενώσουν τις φωνές τους επί σκηνής!
Πάμε Βόλτα;: Η Κρηνιώ Νικολάου & η Δέσποινα Ολυμπίου στο 22ο Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού
12.07.2016 13:44
Η Κρινιώ Νικολάου και η Δέσποινα Ολυμπίου τη Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 θα βρίσκονται στο Κηποθέατρο Παπάγου στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Η Κρινιώ Νικολάου και η Δέσποινα Ολυμπίου στη Μονή Λαζαριστών
30.06.2016 14:33
Μ’ έναν ιδιαίτερο σκοπό έρχονται για μια συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών η Κρινιώ Νικολάου και η Δέσποινα Ολυμπίου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στις 21:30.
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Ανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
08.03.2016 15:13
Την πολυαναμενόμενη μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο σημαντικοί συνθέτες θα βρεθούν μαζί επί σκηνής τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.