Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τι έχει αυτό το παιδί;

Τι έχει αυτό το παιδί;
Οι εκδόσεις GEMA κυκλοφόρησαν ένα σπουδαίο βιβλίο-οδηγό για γονείς και δασκάλους, το οποίο αποτελεί ένα βήμα παραπάνω για να έρθουν πιο κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, οι άνθρωποι των εκδόσεων GEMA, ευαισθητοποιημένοι, όπως δείχνουν και με την κυκλοφορία του βιβλίου, προσφέρουν μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις στο «Μαζί για το Παιδί».

Οι εκδόσεις GEMA κυκλοφόρησαν ένα σπουδαίο βιβλίο-οδηγό για γονείς και δασκάλους, το οποίο αποτελεί ένα βήμα παραπάνω για να έρθουν πιο κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, οι άνθρωποι των εκδόσεων GEMA, ευαισθητοποιημένοι, όπως δείχνουν και με την κυκλοφορία του βιβλίου, προσφέρουν μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις στο «Μαζί για το Παιδί».

Το βιβλίο έχει τίτλο "Τι έχει αυτό το παιδί;" και είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης της συγγραφέως Αngels Ponce Ribas. Στην ουσία είναι ένας οδηγός για να γνωρίσουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο οποίος απευθύνεται σε γονείς και δασκάλους προσφέροντας τους τη δυνατότητα να απαντήσουν στις απορίες των παιδιών για το τι είναι αναπηρία, από πού προέρχεται, εάν γιατρεύεται, τι πρέπει να κάνουν.

Η συχνή απορία «τι έχει αυτό το παιδί;», μέσα από το βιβλίο αυτό βρίσκει την απάντηση που πρέπει να δοθεί από τους γονείς και τους δασκάλους, όταν τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορετικότητα στη ζωή άλλων παιδιών.

Οι εξηγήσεις, που προτείνει το βιβλίο, είναι απλές (για να μπορέσουν τα παιδιά να τις καταλάβουν) και συνοδεύονται από ασκήσεις, που συμπεριλαμβάνουν παιχνίδια και πειράματα.

Η συγγραφέας Αngels Ponce Ribas εργάζεται ως οικογενειακή θεραπεύτρια, και η δουλειά της στο APPS (Federaci σ Catalana Pro Persones amb Retard Mental /Καταλανική Ομοσπονδία Ανάπηρων Παιδιών) της έχει δώσει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά σε πολλές οικογένειες ανθρώπων με πνευματική αναπηρία, από τους οποίους συνεχίζει να μαθαίνει κάθε μέρα.

Ο Miguel Gallardo (ο εικονογράφος) ζει στη Βαρκελώνη κι έχει μια κόρη, τη Μαρία, η οποία έχει αυτισμό. Η συμμετοχή του σ' ένα πρόγραμμα βοήθειας για γονείς με ανάπηρα παιδιά υπό τη θεραπευτική διεύθυνση της Αngels Ponce ήταν μια εμπειρία που τον οδήγησε να αναλάβει με μεγάλη χαρά την εικονογράφηση αυτού του βιβλίου.

Info
Εκδόσεις GEMA, Σπευσίππου 1, Αθήνα
«Τι έχει αυτό το παιδί;», Αngels Ponce Ribas
Σελ.: 96, τιμή: 18 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Το Ελληνικό Βιβλίο στην 68η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης
20.10.2016 15:44
Το ταξίδι του ελληνικού βιβλίου στις διεθνείς εκθέσεις συνεχίζεται. Μετά από το Πεκίνο (24-28 Αυγούστου) και τη Μόσχα (7-11 Σεπτεμβρίου) όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα, νέο προορισμό αποτελεί η μεγάλης ιστορικής και εμπορικής σημασίας Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που πραγματοποιείται φέτος από 19 έως 23 Οκτωβρίου, με τιμώμενες τις Κάτω Χώρες και τη Φλάνδρα.
Το Ελληνικό Βιβλίο  στη 68η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης
17.10.2016 10:44
Το ταξίδι του ελληνικού βιβλίου στις διεθνείς εκθέσεις συνεχίζεται. Μετά από το Πεκίνο (24-28 Αυγούστου) και τη Μόσχα (7-11 Σεπτεμβρίου) όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα, νέο προορισμό αποτελεί η μεγάλης ιστορικής και εμπορικής σημασίας Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που πραγματοποιείται φέτος από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2016, με τιμώμενες τις Κάτω Χώρες και τη Φλάνδρα.
Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί - Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
05.08.2016 12:13
Το βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που θα περιλαμβάνει και τα δύο μέρη της παράστασης, θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ψυχογιός στις 29 Σεπτεμβρίου 2016.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Ημέρα Βιβλίου 2016 – Δράσεις και Εκδηλώσεις
13.04.2016 09:51
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.