Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η «Δραχμούλα» επανακυκλοφορεί συλλεκτική!

Η «Δραχμούλα» επανακυκλοφορεί συλλεκτική!
Το λεύκωμα που επιμελήθηκε ο Όθωνας Τσουνάκος για το δικό μας ελληνικό νόμισμα, το οποίο είχε και τις μεγαλύτερες πωλήσεις στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά, επανακυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση από τις εκδόσεις Ηλιοτρόπιο.

Το λεύκωμα που επιμελήθηκε ο Όθωνας Τσουνάκος για το δικό μας ελληνικό νόμισμα, το οποίο είχε και τις μεγαλύτερες πωλήσεις στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά, επανακυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση από τις εκδόσεις Ηλιοτρόπιο.

Το λεύκωμα «Δραχμούλα μου καλό σου ταξίδι», του Όθωνα Τσουνάκου, κυκλοφόρησε το Φθινόπωρο του 2001 από τις εκδόσεις «Ηλιοτρόπιο». Τότε πάνω στην αλλαγή του νομίσματος, το εν λόγω λεύκωμα αποτέλεσε τον ένθερμο αποχαιρετισμό της δραχμής και άτυπα το «καλωσόρισμα» του «πολυεθνικού» ευρώ.

Το ελληνικό αναγνωστικό κοινό την περίοδο της κυκλοφορίας του λευκώματος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μέσα σε λίγους μήνες διατέθηκαν 80.000 αντίτυπα - γεγονός πρωτοφανές στην Ελλάδα για ένα εικονογραφικό λεύκωμα.

Μετά από έξι περίπου χρόνια απουσίας της δραχμής το «Ηλιοτρόπιο» προχώρησε σε μια αναμνηστική-συλλεκτική επανέκδοση , που στοχεύει στη διάσωση της εξασθενούσας μνήμης.

Η εσωτερική ύλη παρέμεινε η ίδια, όμως πραγματοποιήθηκαν κάποιες αξιοπρόσεκτες βελτιωτικές αλλαγές ως προς τη συνολική εμφάνιση.

Ελπίδα κι επιδίωξη των συντελεστών της έκδοσης είναι να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της «δραχμούλας» μας, έτσι ώστε να μην την ξεχάσουν οι παλαιότεροι και να την γνωρίσουν αυτοί που θα 'ρθουν...

Η τιμή του λευκώματος παρέμεινε στην αρχική τιμή της πρώτης έκδοσης, 30 ευρώ δηλαδή.

Info
Δραχμούλα μου, καλό σου ταξίδι
Όθων Τσουνάκος
Σελ.: 163, σχήμα: 29 Χ 21, τιμή: 30 ευρώ
Εκδόσεις Ηλιοτρόπιο
Πεισάνδρου 9, Περιστέρι
Τηλ.: 210 5766670
www.iliotropio.gr
iliotropio@ath.forthnet.gr

Σχετικές ειδήσεις
Ζ - Βασίλης Βασιλικός
04.11.2016 12:37
Από τις εκδόσεις Gutenberg και την σειρά Aldina επανακυκλοφορεί το βιβλίο, Ζ. Φανταστικό ντοκιμαντέρ ενός εγκλήματος του Βασίλη Βασιλικού.
 Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ύπαρξης - Μίλαν Κούντερα
07.10.2016 11:48
Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία στα ελληνικά από τις εκδόσεις Εστία, το διασημότερο έργο του Μίλαν Κούντερα Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ύπαρξης, επανακυκλοφορεί σε μετάφραση από την οριστική γαλλική έκδοση του Γιάννη Η. Χάρη.
Ευρώ: Πώς ένα κοινό νόμισμα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης - Joseph E. Stiglitz
31.08.2016 12:01
Το νέο βιβλίο του καθηγητή οικονομικών Joseph E. Stiglitz (Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών) με τίτλο ΕΥΡΩ: Πώς ένα κοινό νόμισμα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Το αρχαίο δράμα στο ΚΘΒΕ 1961-2016: Ένα ψηφιακό, διαδραστικό λεύκωμα δωρεάν για το θεατρόφιλο κοινό
20.07.2016 15:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα στο χώρο του θεάτρου, με την έκδοση ενός ψηφιακού λευκώματος για έξυπνες συσκευές και υπολογιστές.
Βερολινέζικα χρονικά - Γιόζεφ Ροτ
27.05.2016 10:57
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Βερολινέζικα χρονικά του Γιόζεφ Ροτ σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου.