Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Γιώτα Νέγκα και η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Σάμο

Η Γιώτα Νέγκα και η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Σάμο
Δύο από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής συναντιούνται για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, για μία σειρά συναρπαστικών

συναυλιών! Την Τετάρτη 17 Αυγούστου εμφανίζονται στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στη Σάμο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

 

Η Γιώτα Νέγκα είναι μια τραγουδίστρια με «παρελθόν». Κατάγεται από τις μεγάλες γυναικείες φωνές της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού και στην ερμηνεία της αναγνωρίζει ο ακροατής εκλεκτικές συγγένειες και δημιουργικές επιρροές , λυρισμό και αριστοκρατική λαϊκή αδρότητα. Είναι όμως εξίσου και μια τραγουδίστρια με παρόν και μέλλον.

 

Έχει ήδη ερμηνεύσει υλικό σημαντικών δημιουργών, ενώ η φωνητική της ποιότητα κι η προσήλωση της στις αξίες της τέχνης της την αναδεικνύουν σε πομπό έκφρασης συνθετών και τραγουδοποιών του σήμερα. Με την ερμηνευτική ευχέρεια και το πάθος που τη διακρίνει, η Γιώτα Νέγκα έχει δώσει το δικό της ευδιάκριτο στίγμα σε ό,τι ερμηνεύει και οι ζωντανές της εμφανίσεις έχουν σημειώσει ιδιαίτερη αίσθηση.

 

 

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, με τη δύναμη και το πάθος της φωνής της αλλά και την χαρισματική, θεατρική παρουσία της στη σκηνή έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να θεωρείται ως μία ώριμη και στιβαρή ερμηνεύτρια, από τις καλύτερες της γενιάς της.

 

 

Με νέο δίσκο στις αποσκευές της με τίτλο «Μία πόλη για δύο» που μόλις κυκλοφόρησε και τον οποίο υπογράφουν κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου υπηρετεί την ουσιαστική πλευρά του ελληνικού τραγουδιού με συνέπεια, ήθος και εξαιρετικές ικανότητες. Η σκηνή είναι ο φυσικός της χώρος καθώς καταφέρνει όχι απλώς να ερμηνεύει τους διαφορετικούς ρόλους και χαρακτήρες των τραγουδιών αλλά να γίνεται η πρωταγωνίστρια τους.

 

 

Μαζί στη σκηνή η Γιώτα Νέγκα και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα μας ταξιδέψουν στα πιο όμορφα τοπία του ελληνικού τραγουδιού, σε ένα πρόγραμμα που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα. Θα παρουσιάσουν όχι μόνο τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά θα μας χαρίσουν και μοναδικές ερμηνείες σε σπουδαία τραγούδια που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, πάντα με την υπογραφή των μεγαλύτερων δημιουργών, σύγχρονων και παλαιότερων.

 

Δύο χαρισματικές ερμηνεύτριες για πρώτη φορά μαζί, πλαισιωμένες από μία μπάντα εξαιρετικών μουσικών, σε ένα πρόγραμμα όπου πρωταγωνιστούν τραγούδια σημαντικά και αγαπημένα και οι υπέροχες ερμηνείες τους!

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Γιώτα Νέγκα live στον Σταυρό του Νότου!
11.01.2017 16:50
Η Γιώτα Νέγκα, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus.
Η Γιώτα Νέγκα live στην Δράμα
29.12.2016 15:20
Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου η Γιώτα Νέγκα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή «Το Ρέμα», στη Δράμα.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη μουσική σκηνή Σφίγγα
14.10.2016 11:19
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής της περιοδείας, κάνει στάση για άλλη μια φορά στην ανανεωμένη Σφίγγα.
Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου και Νέγκα μαζί για λίγες εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη
05.09.2016 16:12
Τρεις γυναίκες. Τρεις ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές. Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά το χειμώνα που μας πέρασε και το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά μαγικών παραστάσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό, έγιναν sold out και γνώρισαν αλλεπάλληλες παρατάσεις. Ο θρίαμβος συνεχίστηκε με μία εξαιρετική περιοδεία το καλοκαίρι.
Η Γιώτα Νέγκα στην Κάρυστο
09.08.2016 13:04
Ύστερα από ένα χειμώνα γεμάτο επιτυχίες και λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου της δίσκου, η Γιώτα Νέγκα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, σε επιμέλεια του συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη.