Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Χρυσή εποχή, τοπία με μέλι και φρούτα

Χρυσή εποχή, τοπία με μέλι και φρούτα
Η αστική μη κεροδοσκοπική εταρεία Κορμοράνος παρουσιάζει από τις 5 έως τις 19 Οκτωβρίου ομαδική έκθεση ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών, παράλληλα με την παρουσίαση του νέου εμπλουτισμένου βιβλίου του Ιλάν Μανουάχ, με θέμα τα τοπία.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κορμοράνος παρουσιάζει από τις 5 έως τις 19 Οκτωβρίου ομαδική έκθεση ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών, παράλληλα με την παρουσίαση του νέου εμπλουτισμένου βιβλίου του Ιλάν Μανουάχ, με θέμα τα τοπία.

Ο Ιλάν Μανουάχ, μουσικός, σχεδιαστής και τακτικός συνεργάτης του Κορμοράνου, που την εποχή εκείνη ζούσε και εργαζόταν στις Βρυξέλλες, τον Ιανουάριο του 2005 είχε μία επιθυμία. Ένα καλλιτεχνικό project με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι θα ασχολούνταν με διάφορα είδη τέχνης, για να δημιουργήσουν τοπία.

Η μόνη του απαίτηση, να λείπει η ανθρώπινη παρουσία.

Το καλλιτεχνικό project υλοποιήθηκε και οι βελγικές εκδόσεις La Cinquieme Couche, προχώρησαν στην έκδοση του βιβλίου «Δέντρα από πλαστικό, φύλλα από χαρτί / έγχρωμο νερό, καπνισμένος αέρας / σύννεφα εντόμων και τα τοπία χωρίς ουρανό του Ιλάν Μανουάχ», το οποίο περιλαμβάνει πολλά από τα σχέδια των καλλιτεχνών, αλλά και πολλά του Ιλάν Μανουάχ.

Ο Κορμοράνος εμπλούτισε αυτήν την έκδοση σε μία καινούρια πιο ολοκληρωμένη εκδοχή, τη «Χρυσή Εποχή». Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου στην αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη» (Πνευματικό Κέντρο) θα εκτεθούν ορισμένα από τα αυθεντικά έργα των νέων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στην εν λόγω έκδοση, καθώς και κάποια καινούρια έργα μερικών εκ των Ελλήνων συμμετεχόντων.

Ο εκδότης των βέλγικών εκδόσεων La Cinquieme Couche, που ανέλαβε την αρχική έκδοση, Xavier Lowenthal, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Info
Χρυσή Εποχή
Εκθεση και παρουσίαση βιβλίου
Από 5 Οκτωβρίου έως και 19 Οκτωβρίου
Αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη»
Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης Σύρου
www.kormoranos.gr

Σχετικές ειδήσεις
Έλξη και πάθος:  Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας στο Εν Πλώ
18.10.2016 11:59
Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Βασιλείου Θερμού «Έλξη και πάθος» Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στον Χώρο βιβλίου και Πολιτισμού «ΕΝ ΠΛΩ».
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Παρουσίαση του βιβλίου Ο Στεναγμός των Πενήτων του Σταύρου Ζουμπουλάκη
03.10.2016 12:36
To Μορφωτικό Ίδριμα Εθνικής Τραπέζης και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη Ο Στεναγμός των Πενήτων δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο Πέτρος είναι ο λύκος»
20.09.2016 12:57
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 12:30, οι εκδόσεις Ίκαρος, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του ψυχιάτρου-ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη Ο Πέτρος είναι ο λύκος στον χώρο του Polis Art Café
“Soleil politique”: παρουσίαση βιβλίου
14.07.2016 10:17
Στο Circuits and Currents. Project Space of the Athens School of Fine Arts, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσειων Paraguay, Soleil politique του Pierre Bal-Blanc στις 17 Ιουλίου 2016.