Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

O Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Αναστασία Μουτσάτσου στο Μουσικό προαύλιο Μπάτμιντον

O Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Αναστασία Μουτσάτσου στο Μουσικό προαύλιο Μπάτμιντον
Το Μουσικό Προαύλιο του θεάτρου Badminton συνεχίζει να δροσίζει τις καλοκαιρινές μας βραδιές με μουσικές από το «Πανί και το γυαλί»

δηλαδή με αγαπημένα τραγούδια από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση . Τον πρώτο κύκλο της καλοκαιρινής αυτής ενότητας, κλείνουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Αναστασία Μουτσάτσου που θα παρουσιάσουν στις 27, 28 και 29 Ιουλίου τραγούδια και μουσικές από τα έγχρωμα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης.

 


Πολλές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια οι σειρές μυθοπλασίας συνδέθηκαν με εμπνευσμένα τραγούδια. Τραγούδια με άφταστη επικοινωνιακή δύναμη και τις πιο πολλές φορές με ευρηματικές συνθετικές και στιχουργικές ιδέες. Άλλοτε αντλώντας από τη λόγια πλευρά της κλασικής ανατολικής μουσικής, άλλοτε από τον δυτικότροπο μουσικό κόσμο κι άλλοτε από τη λαϊκή μας παράδοση.

 

 

Τραγούδια συνθετών όπως οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου , Παναγιώτης Καλαντζόπουλος , Μάριος Στρόφαλης , Βασίλης Δημητρίου , Κωστής Ζευγαδέλης, Μάριος Τόκας, Πλούταρχος Ρεμπούτσικας, Κώστας Χαριτάτος κ.α Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Αναστασία Μουτσάτσου είναι δύο αγαπημένες φωνές με ιδιαίτερο ηχόχρωμα που άνθισαν και σημάδεψαν τη δεκαετία του ’90. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν είναι και κάποια που είπαν οι ίδιοι σε πρώτη εκτέλεση όπως τα «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Γκανά, «Σκάκι» των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Μανώλη Αναγνωστάκη, «Νωρίς» των Κωστή Ζευγαδέλη και Σταμάτη Μεσημέρη που ερμήνευσε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και τα «Οι μεγάλες οι αγάπες είν’ ανίκητες» των Διονύση Τσακνή και Μάνου Ελευθερίου και «Φίλα με» των Μάριου Στρόφαλη και Σωτήρη Κακίση, που ερμήνευσε η Αναστασία Μουτσάτσου.

 

Τα τραγούδια των έγχρωμων σήριαλ ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Μαργιολάς για να τ’ αποδώσει η ορχήστρα «Καρέ-Καρέ».

 


Συμμετέχει ο πολλά υποσχόμενος νέος τραγουδιστής Χάρης Μακρής.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου live στην Θεσσαλονίκη
20.12.2016 16:07
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου συναντιούνται φέτος το χειμώνα επί σκηνής και παρουσιάζουν ένα λαϊκό πρόγραμμα με δυνατές και αυθεντικές ερμηνείες στην Βεντέτα της Θεσσαλονίκης.
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στο Βεντέτα live stage
14.10.2016 11:41
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, μετά την καλοκαιρινή του περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και την sold out - συναυλία του, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για τον χειμώνα που έρχεται σε μουσικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τα 125 χρόνια του Γηροκομείου Πειραιώς
23.09.2016 16:58
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, μετά τις πολύ επιτυχημένες καλοκαιρινές συναυλίες του, στην Αθήνα, τον Πειραιά και την περιφέρεια θα εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, σε μια επετειακή συναυλία για τα 125 χρόνια διαρκούς λειτουργίας, προφοράς και αγάπης του Γηροκομείου Πειραιώς. Την εκδήλωση θα προλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Κ Σεραφείμ.
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
18.05.2016 17:11
Ο αγαπημένος τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος που έχει ξεχωρίσει στο χώρο τόσο για την υπέροχη φωνή του και τις επιλογές των τραγουδιών του όσο και για το ήθος του, έρχεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 5 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία – γιορτή με τους αγαπημένους του φίλους!
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.