Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Βραδιά αφήγησης για ενήλικες στην αυλή του Ακαδήμεια

Βραδιά αφήγησης για ενήλικες στην αυλή του Ακαδήμεια
Μια βραδιά αφήγησης για ενήλικες, με δράκους και σπηλιές, θα παρουσιάσει η Σάσα Βούλγαρη στην αυλή του \"Ακαδήμεια\"

την Δευτέρα 4 Ιουλίου 8:30μ.μ. και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 στις 9:30μ.μ.

 

Δράκοι, Δράκοντες, Δρακόφιδα... ποιες είναι οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητές τους; Δρακότρυπες, Δρακόβουνα, Δρακοσπηλιές... που είναι τα λημέρια τους;

 

Παραμύθια και θρύλοι από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ινδονησία, και άλλα του κόσμου μέρη που μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τον φοβερό και μυστηριακό αλλά και αλλόκοτα γοητευτικό κόσμο των Δράκων.

 

Απαλό, το φως του φεγγαριού, μονοπάτια ζωγραφίζει απάνω στο νερό της θάλασσας. Γλιστράει σαν αερικό κι αποκαλύπτει μυστικά, κρυμμένα ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων. Απρόσμενα και μυστηριακά, ερωτικά, τρομακτικά κι αλλόκοτα…

 

Πανάρχαιοι θρύλοι και ιστορήσεις για τις μαγικές δυνάμεις του φεγγαριού, μαγικά εξωτικά παραμύθια για έρωτες μυθικούς, και παιχνίδια πονηρά που αποκαλύπτονται στο φως της πανσέληνου.

 

Κι ακόμα ανατρεπτικά λογοτεχνικά κείμενα, ερωτικά ποιήματα και τραγούδια που υμνούν το ασημένιο φως του φεγγαριού, τον έρωτα και τη φύση.


Σχετικές ειδήσεις
Ομοερωτικά σαν τα άλλα ερωτικά - Μιράντα Τερζοπούλου
20.12.2016 13:56
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο, Ομοερωτικά σαν τα άλλα ερωτικά της Μιράντας Τερζοπούλου
Τα μυστικά όπλα - Χούλιο Κορτάσαρ
14.10.2016 11:52
Η συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑπόπειραΤα μυστικά όπλα περιλαμβάνει τέσσερα έξοχα δείγματα του ανυπέρβλητου αφηγηματικού ταλέντου του Χούλιο Κορτάσαρ και της τεχνικής του να κρατά καθηλωμένο τον αναγνώστη.
Ονειροπολήσεις (ενός φεγγαριού) - Ειρήνη Ευριπίδου
07.10.2016 10:45
Από τις εκδόσεις Αίολος κυκλοφορεί η δεύτερη δίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά) ποιητική συλλογή της ποιήτριας Ειρήνης Ευριπίδου με τίτλο Ονειροπολήσεις (ενός φεγγαριού) - Reveries (of a Moon).
Ερωτικά ποιήματα - Μαρίνα Ιβάνοβα Τσβετάγιεβα
30.09.2016 10:48
Από τις εκδόσεις Οδός Πανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Ερωτικά ποιήματα της Μαρίνα Ιβάνοβα Τσβετάγιεβα σε ανθολόγηση - μετάφραση του Γιάννη Σουλιώτη.
Το παλάτι του φεγγαριού - Paul Auster
01.03.2016 11:24
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο, Το παλάτι του φεγγαριού του Paul Auster σε μετάφραση της Σταυρούλας Αργυροπούλου.