Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ARK Festival 2011 στη Θεσσαλονίκη

ARK Festival 2011 στη Θεσσαλονίκη
Το ARK Festival, το μοναδικό φεστιβάλ με αμιγώς ελληνική σφραγίδα που έγινε θεσμός από την πρώτη του μόλις εμφάνιση, πριν επιστρέψει για δεύτερη χρονιά στην

Αθήνα, στρέφει την πυξίδα του αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Tην πόλη που ξεκίνησε πριν 15 περίπου χρόνια, την επίθεση ενάντια στην κακογουστιά με προεξάρχοντες τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά, τους Xaxakes και όχι μόνο.
 


Μετά την περσινή του επιτυχία στην Αθήνα, που ποιοτικά μεταφράστηκε σε μια αισθητική νίκη του καλύτερου που έχει να προσφέρει η ελληνική μουσική σήμερα και ποσοτικά μετρήθηκε σε sold out διήμερο, αφήνοντας πίσω του φωτεινά χαμόγελα και πίστη, το ARK Festival αποβιβάζεται στη Θεσσαλονίκη στις 28 και 29 Ιουνίου.

 

 

Με την ίδια πανηγυρική πάλι διάθεση και την πρόθεση να καταρρίψει κάθε υποψία ελιτισμού και πολιτιστικής περιθωριοποίησης, θα προσπαθήσει να μοιραστεί με το κοινό της πόλης τη σπουδαία εμπειρία που δημιούργησε πέρσι. Το ARK Festival της Θεσσαλονίκης μένει πιστό στη φιλοσοφία του φεστιβάλ και φιλοξενεί καλλιτέχνες που αντιστέκονται στην ομογενοποίηση και τις ευκολίες της \"άμεσης κατανάλωσης\" κι όμως καταφέρνουν να αγγίξουν το ευρύ κοινό με τρόπο ουσιαστικό και αληθινό.

 


 
Με ακράδαντη πίστη στους ξεχωριστούς δεσμούς και τις ανεξίτηλες αναμνήσεις που έχουν δημιουργήσει τα τραγούδια τους, το ARK Festival βάζει σημαιοφόρους της πρώτης του μέρας τους Χειμερινούς Κολυμβητές, το πλέον ακριβοθώρητο ελληνικό συγκρότημα , και τους Maraveyas Ilegal και κλείνει τη δεύτερη μέρα του με τη Μόνικα και την μπάντα-θρύλο της πόλης, τους Xaxakes,, σε ένα άτυπο encore της καταπληκτικής τους περσινής εμφάνισης στο Γκάζι. Ενδιάμεσα, η πολυσυζητημένη, ταλαντούχα και τόσο φορτωμένη με τις προσδοκίες όλων μας \"νέα γενιά\" της ελληνικής μουσικής τοποθετείται στο προσκήνιο, με  τους Burger Project να (επ)αναλαμβάνουν το ρόλο τους ως φίλων του ARK Festival και παράλληλα το φεστιβάλ να εμπλουτίζεται υποδεχόμενο για πρώτη φορά τον Πάνο Μουζουράκη, το Λεωνίδα Μπαλάφα, τους Imam Baildi, τους Ska Bangies και τους 63 High.

 

 

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής σ\' έναν από τους πιο όμορφους και ξεχωριστούς χώρους στην Ελλάδα, την Μονή Λαζαριστών, κι ένα διήμερο που θα προσπαθήσει να μας γεμίσει ενέργεια, τηρώντας - όπως στα περισσότερα πράγματα στην ζωή- τη συνθήκη που δηλώνει πως χρειάζονται δύο μέρη και μια διάδραση για να γεννηθεί μια σημαντική σχέση: αυτούς που θα βρίσκονται πάνω στην σκηνή για περίπου 6 ώρες την κάθε μέρα, ανταλλάσσοντας συναισθήματα με αυτούς που θα βρισκόμαστε ακριβώς απέναντί τους, στη μεγάλη \"σκηνή\"...

 

Γιατί ό,τι κι αν συμβαίνει, in music we trust


ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ


ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
MARAVEYAS ILEGAL 
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ                    
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ                                                                                    
SKA BANGIES      

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΟΝΙΚΑ
XAXAKES
THE BURGER PROJECT
ΙΜΑΜ BAILDI
63 HIGH
                            

 

 

Το ARK Festival στηρίζει την καμπάνια ενημέρωσης κατά του ΗΙV/AIDS

Σχετικές ειδήσεις
Arc For Dance Festival 2017: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
23.12.2016 14:35
Το διεθνές festival Σύχρονου Χορού Arc for Dance Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 από την καλλιτεχνική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva.
2o International MimeArt Festival σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
13.09.2016 15:51
Το International MimeArt Festival συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά και απλώνει τις δράσεις του και στην Αθήνα.
8th Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη
12.08.2016 14:54
Το Street Mode Festival, επιστρέφει πιο δυνατό από πότε! Alpha Blondy, Sugar Hill Gang, και άλλα 15 κορυφαία ονόματα! Το μεγαλύτερο open-air-festival της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 8η συνεχόμενη χρονιά!
4ο Street Art Festival στη Θεσσαλονίκη
07.06.2016 14:26
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Helexpo- ΔΕΘ συνδιοργανώνουν το 4ο Street Art Festival (SAF), την Πέμπτη 9, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στον υπαίθριο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Avaton International Comedy Festival στο Θέατρο Σοφούλη
12.05.2016 14:11
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του στην Αθήνα το Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του Θεάτρου Άβατον μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Σοφούλη από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου 2016.