Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Blaine L. Reininger και Τηλέμαχος Μούσας στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Blaine L. Reininger και Τηλέμαχος Μούσας στο Ίδρυμα Κακογιάννης
Το Blender Festival που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τον Blaine L. Reininger από το θρυλικό συγκρότημα

Tuxedomoon. Μαζί του, ο εξαιρετικά ταλαντούχος κιθαρίστας Τηλέμαχος Μούσας

 

Ο αμερικανός συνθέτης Blaine L. Reininger σπούδασε βιολί από τα εννιά του, κιθάρα από τα 11 και έπειτα από σπουδές στην ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε το θρυλικό συγκρότημα Tuxedomoon με τον Steven Brown. To 1981 o Blaine L. Reininger και το συγκρότημα του ήρθαν στην Ευρώπη και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες , έχει κυκλοφόρησει πολλούς δίσκους και από το 1998 ζει και παίζει μουσική στην Αθήνα.

 

Ο Τηλέμαχος Μούσας γεννήθηκε  στη  Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στο Agostini Music School και στο Ωδείο Φ. Νάκας από όπου πήρε υποτροφία για το Berklee College of Music. Συμμετείχε στα group «Xaxakes», «Μπλε», «LoveLab», «Acetic Voice», «Medieval Death» κ.α.

 

Το 2001 δημιούργησε το «Τηλέμαχος Μούσας quartet» όπου παρουσιάζει συνθέσεις του, που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της jazz.

 

Έχει συνεργαστεί με τους: Damo Suzuki, Blaine L. Reininger, Σαβίνα Γιαννάτου , Pamelia Kurstin, Lena Norin, Θάνο Ανεστόπουλο, Michel Hatzigeorgiou, Julia Kent, Missirli Ahmet,  Μαρία Βουμβάκη, Κ. Μαγγίνα, Δ. Καμαρωτό, και άλλους μουσικούς, ενώ έχει συμπράξει επί σκηνής  με  καλλιτέχνες όπως οι Chico Freeman, Sheila Jordan, Jerome Rothenberg και έχει ανοίξει συναυλίες των Anouar Brahem, Nouvele Vague, Brendan Perry(Dead Can Dance),Lydia Lunch, Gallon Drunk, Ozric Tentacles, Momus, Manhattan Vibes κ.α.

 

 

Έχει συνθέσει την μουσική πολλών των  παραστάσεων, έχει συμμετάσχει στη μουσική ταινιών. Επίσης έχει συμμετάσχει ως performer -κιθαρίστας σε  παραστάσεις και εχει εμφανιστεί σε γνωστούς συναυλιακούς χώρους και σε φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Το Σεπτέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το προσωπικό του cd από την Αnkh Records με τον τίτλο «Κυκνοστάλαγμα », μέσα στο 2011 θα κυκλοφορήσει το νέο του cd με τον τίτλο «Newborn». Είναι μέλος του Δ.Σ. του «συλλόγου φίλων της Jazz και Δημιουργικής Μουσικής» και  εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

 


BLENDER Festival 2011
Ιδέα - Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης

Σχετικές ειδήσεις
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.
In the clear: αφιέρωμα στον Marc Blitzstein από την ομάδα Ραφή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.02.2016 13:50
Μετα την επιτυχία που σημείωσε η μουσική performance για τον συνθέτη-λιμπρετίστα Marc Blitzstein "In the clear" στο Θέατρο Πόρτα, η Ομάδα Ραφή επανέρχεται με μια ακόμα παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Παρασκευή 26/2, 21:00), ανανεωμένη και τολμηρή.
Νέοι σολίστες τραγουδούν τα κάλαντα και πολλά άλλα… στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
22.12.2015 14:39
Οι νέοι σολίστες του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος ανοίγουν από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 έως την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 μία πόρτα μουσική στη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.