Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Blaine L. Reininger και Τηλέμαχος Μούσας στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Blaine L. Reininger και Τηλέμαχος Μούσας στο Ίδρυμα Κακογιάννης
Το Blender Festival που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τον Blaine L. Reininger από το θρυλικό συγκρότημα

Tuxedomoon. Μαζί του, ο εξαιρετικά ταλαντούχος κιθαρίστας Τηλέμαχος Μούσας

 

Ο αμερικανός συνθέτης Blaine L. Reininger σπούδασε βιολί από τα εννιά του, κιθάρα από τα 11 και έπειτα από σπουδές στην ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε το θρυλικό συγκρότημα Tuxedomoon με τον Steven Brown. To 1981 o Blaine L. Reininger και το συγκρότημα του ήρθαν στην Ευρώπη και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες , έχει κυκλοφόρησει πολλούς δίσκους και από το 1998 ζει και παίζει μουσική στην Αθήνα.

 

Ο Τηλέμαχος Μούσας γεννήθηκε  στη  Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στο Agostini Music School και στο Ωδείο Φ. Νάκας από όπου πήρε υποτροφία για το Berklee College of Music. Συμμετείχε στα group «Xaxakes», «Μπλε», «LoveLab», «Acetic Voice», «Medieval Death» κ.α.

 

Το 2001 δημιούργησε το «Τηλέμαχος Μούσας quartet» όπου παρουσιάζει συνθέσεις του, που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της jazz.

 

Έχει συνεργαστεί με τους: Damo Suzuki, Blaine L. Reininger, Σαβίνα Γιαννάτου , Pamelia Kurstin, Lena Norin, Θάνο Ανεστόπουλο, Michel Hatzigeorgiou, Julia Kent, Missirli Ahmet,  Μαρία Βουμβάκη, Κ. Μαγγίνα, Δ. Καμαρωτό, και άλλους μουσικούς, ενώ έχει συμπράξει επί σκηνής  με  καλλιτέχνες όπως οι Chico Freeman, Sheila Jordan, Jerome Rothenberg και έχει ανοίξει συναυλίες των Anouar Brahem, Nouvele Vague, Brendan Perry(Dead Can Dance),Lydia Lunch, Gallon Drunk, Ozric Tentacles, Momus, Manhattan Vibes κ.α.

 

 

Έχει συνθέσει την μουσική πολλών των  παραστάσεων, έχει συμμετάσχει στη μουσική ταινιών. Επίσης έχει συμμετάσχει ως performer -κιθαρίστας σε  παραστάσεις και εχει εμφανιστεί σε γνωστούς συναυλιακούς χώρους και σε φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Το Σεπτέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το προσωπικό του cd από την Αnkh Records με τον τίτλο «Κυκνοστάλαγμα », μέσα στο 2011 θα κυκλοφορήσει το νέο του cd με τον τίτλο «Newborn». Είναι μέλος του Δ.Σ. του «συλλόγου φίλων της Jazz και Δημιουργικής Μουσικής» και  εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

 


BLENDER Festival 2011
Ιδέα - Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Ο Τηλέμαχος Μούσας, η Νάσια Γκόφα και ο Νίκος Γιούσεφ στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών
30.12.2016 12:25
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, εγκαινιάζεται για το 2017, η επιτυχημένη σειρά συναυλιών Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο, η οποία διέτρεξε όλο το 2016 με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της μουσικής.
Dialogue in Monologue, από τους Τηλέμαχο Μούσα και Παντελή Μάκκα στο Booze Cooperativa
09.12.2016 10:45
Ο συνθέτης, πολυοργανίστας Τηλέμαχος Μούσας και ο εικαστικός, video artist Παντελής Μάκκας θα βρεθούν για μία και μόνο live audio video performance στο χώρο του Booze Cooperativa.
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.