Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

10ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων: Εν Ον στο ΠΚ

10ο Φεστιβάλ  Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων: Εν Ον στο ΠΚ
Η ομάδα χορού indigo fera, παρουσιάζει στο πλαίσιo του 10ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων με την 

στις 8 & 9 Ιουνίου 2011 την χορευτική παράσταση ‘EN ON’.


Σε μία εγκατάσταση από plexi-glass καθρέφτη, η Yumiko Yoshioka θα χορέψει τη γένεση και τη μεταμόρφωση ενός όντος. Δημιουργούμε ένα χώρο μεταμόρφωσης. Φωτισμός, ήχοι, άρωμα από αιθέρια έλαια προετοιμάζουν τον επισκέπτη...

Σε μία εγκατάσταση από καθρέφτη, η θα χορέψει τη γένεση και τη μεταμόρφωση ενός όντος. Δημιουργούμε ένα χώρο μεταμόρφωσης. Φωτισμός, ήχοι, άρωμα από αιθέρια έλαια προετοιμάζουν τον επισκέπτη...


Η συνέργεια του χώρου, της εγκατάστασης και του χορού δημιουργεί ένα κράμα επιδράσεων, ώστε ο επισκέπτης αποκομίζοντας διαφορετικά ερεθίσματα προετοιμάζεται για τη δική του προσωπική διεργασία.
Η βιωματική αυτή εμπειρία μάς προσκαλεί να έρθουμε σε επαφή με την ομορφιά του όντος που ενυπάρχει και στη δική μας δομή.

 


Το ‘EN ON’ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα για οκτώ παραστάσεις με μεγάλο αριθμό θεατών.

Η Ρένα Κωνσταντάκη είναι χορογράφος και ιδρυτικό μέλος της indigo fera art productions. Εργάσθηκε ως ψυχολόγος και τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στην παραγωγή και δημιουργία χορευτικών παραστάσεων.

 


Από τον Οκτώβριο του 2011 θα ξεκινήσει να διδάσκει ένα βιωματικό σεμινάριο χορού με τίτλο “ΧΟΡΟΣ BUTOH ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ”.

 


Η Yumiko Yoshioka είναι μία από τις σημαντικότερες χορεύτριες butoh στην Ευρώπη. Είναι χορεύτρια, χορογράφος, εκπαιδεύτρια, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για σεμινάρια και παραστάσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας TEN PEN Chii art labor με έδρα τη Γερμανία.

 


Με την Yumiko Yoshioka ετοιμάζουν ένα καινούργιο έργο που θα παρουσιαστεί το Δεκέμβριο του 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

 

 

Σύλληψη / Χορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη
Χορός / Χορογραφία: Yumiko Yoshioka
Σκηνικά: Όμηρος Κοσμίδης
Φωτισμός: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική σύνθεση: Σοφία Κουμπλή
Κοστούμι: Όμηρος Κοσμίδης, Ρένα Κωνσταντάκη, Λένα Τεγοπούλου
Φωτογραφία: Χρόνης Γιαννόπουλος

Παραγωγή: indigo fera art productions

 

Στο θέατρο ΠΚ τις ίδιες ημέρες παίζει επίσης: http://www.culturenow.gr/Dancing/Ι_eat_me:_η_παράσταση_της_Fibre_Performing_Arts_στο_10_φεστιβάλ_χορού_των_χορογράφων_.html

 

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.