Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας του Τάσου Λειβαδίτη στο πράξη Επτά Studio

Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας του Τάσου Λειβαδίτη στο πράξη Επτά Studio
Η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, του Θόδωρου Γράμψα, παρουσιάζει το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, \"αυτό το αστέρι είναι για όλους μας\", σε μορφή

θεατρικής παράστασης, με μαθητές και απόφοιτους της Σχολής. (Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά), στο Πράξη Επτά Studio.


Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών, σε συνεργασία με καθηγητές τους. Το ποίημα - ποιητικό κείμενο - γράφτηκε από τον ποιητή το 1952 μετά από πολλά χρόνια εξορίας, (1947 - 1951), στο Μούδρο, στη Μακρόνησο, στον Αϊ Στράτη και στις φυλακές Χατζηκώστα στην Αθήνα.

 

Όπως είναι φυσικό, μιλάει για τη δύσκολη επιβίωση στα κολαστήρια της εξορίας, όπως τα έζησε ο ποιητής , ο αγωνιστής.


Αυτός που \"θέλει να λέγεται άνθρωπος ...\" και ξέρει ότι \"δε θα πάψει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για την ειρήνη και για το δίκιο.\", Ότι  μπορεί να θυσιάζεται ένα οποιοδήποτε πρωϊνό\".  Για την αγάπη, τον έρωτα, τη συντροφικότητα, το αύριο.

 


Σκηνοθετική επιμέλεια: Θόδωρος Γράμψας
Σκηνικό - Επιμέλεια κοστουμιών: Κωσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Γ. Παπανδρέου. Λ. Κουλουρής
Φωτισμοί: Βασίλης Κανελόπουλος    
          

Παίζουν
Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Απέργης. Λεωνίδας Κουλουρής, Μαριάννα Μαυριανού, Σπύρος Πετούσης, Βασίλης Τουρκομένης, Τηλέμαχος Τσώλης, Στέλιος Γιαννακός.

 

Κιθάρα: Λεωνίδας Κουλουρής
Μπουζούκι: Γιώργος Παπανδρέου

 

Η Σχολή λειτουργεί ήδη τέσσερα χρόνια.  Μέσα στους στόχους και τις δραστηριότητες της, είναι να δώσει στους μαθητές την δυνατότητα να αποκτήσουν σκηνική εμπειρία.

 

Στη Σχολή διδάσκουν ο Θόδωρος Γράμψας, που έχει και την ευθύνη της Σχολής, ο Κώστας Καζάκος, ο Γιάννης Μπέζος, ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Κώστας Μπάρας, η Μαριάννα  Κάλμπαρη, ο Θοδωρής Οικονόμου , ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος και πολλοί ακόμη σημαντικοί καθηγητές.

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Μιά πέτρα λάθος, του Θεόδωρου Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
01.08.2016 13:31
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πετρα λάθος».
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016
11.07.2016 12:15
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016.
Επτά επί Θήβας, του Αισχύλου από το ΚΘΒΕ σε περιοδεία
18.05.2016 16:26
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου και στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.
Άσκηση για ένα Ατλαζένιο Γοβάκι από το studio του Θεάτρου Εταιρότητα στο Black Box
09.05.2016 14:46
Το STUDIO του Θεάτρου Εταιρότητα παρουσιάζει μια… «Άσκηση για ένα Ατλαζένιο Γοβάκι»! Μια προσπάθεια βασισμένη σε αποσπάσματα από το έργο του Πωλ Κλωντέλ «Το Ατλαζένιο Γοβάκι» ή «Το χειρότερο δεν είναι πάντα σίγουρο», με σαφείς επιρροές από τις φιγούρες των ηρώων του ιστορικού κόμικ «Κόρτο Μαλτέζε» του Ούγκο Πράτ και από την κινηματογραφική ταινία «Κάρμεν» του Κάρλος Σάουρα.