Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ίδρυμα Κακογιάννης: Εκδήλωση για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης

Ίδρυμα Κακογιάννης: Εκδήλωση για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης
Η κ. Βάσω Παπαντωνίου και η Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης \"Μαρία Κάλλας\"

της οποίας είναι Πρόεδρος, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας και την προσπάθεια ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομά της, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πρώτο μέρος:

Συναυλία: η Maria Bildea, άρπα και η Εριφύλη Γιαννακοπούλου, κοντράλτο σε έργα J. S. Bach, Cl. Debussy, B. Smetana, J. Massenet, Ch. Gounod.

Ομιλία της κας Βάσως Παπαντωνίου, Προέδρου της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης \"Μαρία Κάλλας\", για την αναβάθμιση της μουσικής παιδείας και για την ανάγκη ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομα «Μαρία Κάλλας».

 

Δεύτερο μέρος:


Σημαντικές στιγμές της Μαρίας Κάλλας. Προβολή με συνεντεύξεις και ρεσιτάλ της.

Προβολές με ανέκδοτα ντοκουμέντα από παραγωγές της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας &  της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης \"Μαρία Κάλλας\":

«Στον αστερισμό Μaria Callas – Η καταγωγή ενός μύθου». Προβολή Βίντεο από την Έκθεση στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών, 2004


«Γλυπτά κοστούμια όπερας» του Νίκου Φλώρου. Προβολή Βίντεο από την ομώνυμη έκθεση με κοστούμια από ανακυκλωμένα υλικά, που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μελά, 2007. 


  Αποσπάσματα από την μεγάλη συναυλία που παρουσίασε η Εταιρεία στο Ηρώδειο , τον Σεπτέμβριο του 2007. Συμμετείχαν: η Ορχήστρα Μusica Aeterna με Μαέστρο τον Θεόδωρο Κουρεντζή και σολίστ τους Veselina Kasarova και Simone Kermes

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
21.12.2016 13:32
Στο πνεύμα των ημερών, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο: στις 28/12 & 05/01 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στις 30/12 στο Πεδίον του Άρεως.
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Ρεσιτάλ τραγουδιού για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης
22.09.2016 12:43
Με ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με την σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την μνήμη της Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στην δημιουργία της Ακαδημία Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", η οποία θα δημιουργηθεί στο διαμέρισμα που έζησε η Μαρία Κάλλας στα νεανικά της χρόνια, στην Οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ανοίγει η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
13.06.2016 16:35
Στις 25 Ιουνίου 2016, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της η Εναλλακτική Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με μια σειρά παραστάσεων μουσικού θεάτρου, όπου θα παρουσιαστούν δύο έργα του πρωτοπόρου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου.