Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Workshop - Παράσταση με αφορμή τον Θείο Βάνια του Tσέχωφ

Workshop - Παράσταση με αφορμή τον Θείο Βάνια του Tσέχωφ
O χώρος τέχνης και δράσης Βρυσάκι παρουσιάζει μια παράσταση - αποτέλεσμα workshop με αφορμή το έργο «Θείος

Βάνιας» του Tσέχωφ από τις 5 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου 2011.

 

Όταν ένας ρόλος λέει κάτι, το εννοεί; Τι θα ήθελε να κάνει η Σόνια και δεν το έκανε ποτέ; Ποια είναι η κρυφή ζωή των χαρακτήρων που δεν εμφανίζονται πολύ σ’ ένα θεατρικό έργο; Ο θείος Βάνιας ζει ή δουλεύει;

 

Με αφορμή το γνωστό έργο του Τσέχωφ θα πειραματιστούμε πάνω στο νόημα και την αλληγορία προσώπων και καταστάσεων ώστε με βάση την ιστορία και τα πρόσωπα του Θείου Βάνια, να προκύψει ένα νέο έργο, μέσα από ελεύθερους συνειρμούς, εντυπώσεις και θεατρικούς κώδικες.

 

 

Στόχος είναι, με βάση την θεατρική πράξη, ν’ ανακαλύψουμε επιπλέον διαστάσεις και όρια σε ρόλους και θεατρικές συνθήκες. Στην παράσταση που θα προκύψει, θα υπάρχουν όλες οι σκηνές του έργου όπως θα έχουν προκύψει και «γραφτεί» ξανά μέσα από το workshop.

 

Η παράσταση που θα δημιουργηθεί, θα παρουσιαστεί στο ΒΡΥΣΑΚΙ, Χώρο Τέχνης & Δράσης, αμέσως μετά το τέλος του workshop.

 

Καθοδήγηση/διδασκαλία: Ζωή Ξανθοπούλου

Σύντομο Βιογραφικό


Σπουδές:
Σκηνοθεσία – Σχολή Κινηματογράφου και τηλεόρασης Λ.Σταυράκου
Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες – ΤΕΙ Αθηνών
Υποκριτική – Θέατρο των Αλλαγών

Έχει σκηνοθετήσει τα έργα:
Κατά την απουσία σας (θέατρο Τόπος Αλλού), Blanching (NIXON), O Elvis ζει! (Arthouse και Τόπος Αλλού), Θα το πω στο Pomodoro (POMODORO), Αρκεί να είσαι εδώ (Επί Κολωνώ – off off Athens και ΡΑΓΕΣ), ΒΑΜΠ (Φούρνος), FAIRYTALES (Στην αυλή της γιαγιάς και Βρυσάκι), Τα ψέματα και τα μάτια (ΡΑΓΕΣ), Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα ( Eliart)

Έχει παίξει στα έργα:
Ζωντανά Πρόσωπα (ΜΑΟ – σκην.Π.Κακατσίδης), Και απόψε αυτοσχεδιάζουμε (ALTERA PARS – σκην. Ε.Τσολακίδης), Ο πίθηκος Ξουθ ή τα ήθη του αιώνος (ΑΜΟΡΕ – σκην. Ε.Τιμπλαλέξη), Ο γέρος και η φωτοτυπία ή όλα τα ρολόγια της πόλης (BOOZE – σκην. Ομάδα Simon Sayz), ΗΡΩΕΣ (ΜIKΡΟ ΠΑΛΛΑΣ – σκην. Ε.Γκασούκα), FAIRYTALES (Στην αυλή της γιαγιάς – σκην. Ζ.Ξανθοπούλου και Μάκρος Σαρρής), Κάτσε 5 λεπτά (NIXON – Σκην. Μάρκος Σαρρής), Ματωμένος Γάμος (ΡΑΓΕΣ - Κ. Ντέλλας)

Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης και κειμενογράφος σε ειδήσεις, εκπομπές, ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά. Έχει διδάξει στο Life ‘ n’ Art Theatre και στο θεατρικό εργαστήριο του συλλόγου Δρυοπυδέων Κύθνου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Αθηναϊκής Μυθοποιίας.

 


Το workshop είναι κλειστό και οι θέσεις είναι μόνο οκτώ. Μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας στο athensmythmaking@yahoo.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 3210179.

Σχετικές ειδήσεις
17.02.2017 10:51
Ο Άρης Μπινιάρης, πριν την σκηνοθεσία των Περσών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, επανέρχεται με "Το Θείο Τραγί", την παράσταση που τον καθιέρωσε, για ένα μικρό κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Φούρνος.
Πάθος και απόγνωση στο Θέατρο Σημείο
10.11.2016 14:35
Το Θέατρο Σημείο φιλοξενεί το μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο Πάθος και απόγνωση, με αφορμή την Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ για ακόμα μία παράσταση, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.