Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Parklife του Στέλιου Λυκουρέση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Parklife του Στέλιου Λυκουρέση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τη δεύτερη παράσταση της ομάδας «Βlind spot» με τίτλο Parklife. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό

έργο, που με όλη την απλότητα και τη δομή της κινηματογραφικής γλώσσας, αγγίζει κοινωνικά θέματα και προσωπικές σχέσεις της σύγχρονης εποχής.

 


Μια νεαρή διαφημίστρια ξυπνάει μέσα σε ένα αυτοκίνητο, δίπλα σε έναν άγνωστο άντρα. Σιγά - σιγά και με τη βοήθεια του, ανακαλεί πρόσωπα, καταστάσεις, την ταυτότητα του αλλά και πως βρέθηκαν μαζί στο σκοτεινό αυτό παρκινγκ.

 

 

Όμως είναι αλήθεια αυτά που της λέει; Υπάρχει κάτι στο μυαλό της θαμμένο κάτω από μια άλλη πραγματικότητα; Ο άντρας αυτός όντως είναι ένας συνάδελφος της που την βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή ή είναι κάποιος άλλος; Και τελικά η σχέση τους προκύπτει μέσα από μια ακολουθία τυχαίων γεγονότων ή είναι μια επιλογή δυο ανθρώπων συμπιεσμένων από την καθημερινή τριβή; Μέσα από την λεκτική πάλη στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκίνητου δυο χαρακτήρες ταξιδεύουν στα όρια των ρόλων τους ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι.

 


Στο τέλος θα βγουν σωσμένοι ή όχι;

 

Σε αυτή την παράσταση όπου η θεατρική γλώσσα συναντάει την κινηματογραφική, η δύναμη της live δράσης πλαισιώνεται με εικόνες και ήχους, όπου μέσα από την πρωτοτυπία της σκηνοθετικής ιδέας και του κειμένου, ο κόσμος του έργου συστήνεται στο κοινό με έναν εντελώς ανεπάντεχο τρόπο.

 

Η παράσταση PARKLIFE χρησιμοποιεί το γκαράζ του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ρεαλιστικά, αποδίδοντας στο χώρο την αρχική του χρήση και ιδιότητα. Στο χώρο αυτό, ένα αυτοκίνητο γίνεται το βασικό σκηνογραφικό στοιχείο της παράστασης και λειτουργεί σαν μια αυτόνομη κινούμενη θεατρική σκηνή , που καθιστά τους θεατές μάρτυρες ή και ηδονοβλεψίες μιας διαρκώς ανατρεπόμενης κατάστασης.

 

Από Δευτέρα 2 Μαΐου έως Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011

 

 

Συντελεστές

Κείμενο: Στέλιος Λυκουρέσης
Σκηνοθεσία - σύλληψη: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Καραγιώργος
Μουσική: Γιώργης Σακελλαρίου
Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου
Γραφιστική επιμέλεια: Πάνος Αγγελόπουλος
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

 

Ηθοποιοί: Γιώτα Αργυροπούλου, Θανάσης Δόβρης

 

Ομάδα παραγωγής: Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Γιώργος Θεοχαρίδης, Αλέξης Κατσαρός

Σχετικές ειδήσεις
Humanismus στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.02.2017 12:55
Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία Humanismus, η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.
The Comedians, με τους Ήρα Κατσούδα και Ανδρέα Πασπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.11.2016 13:51
Το πρώτο stand up comedy talk show, “The Comedians”, είναι γεγονός! Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5, 12, 19, 26 Δεκεμβρίου 2016 και 2 Ιανουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Μια ανάσα ζωής του Νεκτάριου Μπουτεράκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.05.2016 16:34
Η θεατρική ομάδα “Alitexnes” παρουσιάζει το θεατρικό έργο μυστηρίου-τρόμου “Μια ανάσα ζωής” του Νεκτάριου Μπουτεράκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 20 Μαΐου 2016.
Μαρμαρωμένες Τρωάδες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.05.2016 10:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει μία ιδιαίτερη παράσταση-ένα οπτικό-ηχητικό τοπίο με τρεις ξεχωριστούς περφόρμερς που μας μεταφέρουν τον τραγικό αποχαιρετισμό των γυναικών της Τροίας στην πατρίδα και τους νεκρούς τους, όταν νικημένες από τον πόλεμο, ακολουθούν τη μοίρα τους, τον δρόμο της σκλαβιάς στη χώρα των Ελλήνων νικητών.