Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εγκατάσταση-Performance από το πανεπιστήμιο Central Saint Martins στο Βρυσάκι

Εγκατάσταση-Performance από το πανεπιστήμιο Central Saint Martins στο Βρυσάκι
Επτά καλλιτέχνες από το MA Performance Design and Practice του Central Saint Martins συνεργάζονται σε ένα νέο εγχείρημα στο χώρο τέχνης και

δράσης Βρυσάκι. Η ομάδα συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δράσεων με σκοπό την δημιουργία μίας παράστασης στα πλαίσια της εγκατάστασης και του performance, το οποίο προσκαλεί τον θεατή σε ένα διαδραστικό διάλογο.


 
Σ’ αυτή την προσπάθεια, οι καλλιτέχνες θα εξετάσουν ένα θεματικό φάσμα, από το αρχαίο δράμα μέχρι την αισθητική του φιλμ νουάρ, για να διερευνήσουν ψυχολογικές καταστάσεις που παραμένουν πάντα επίκαιρες. Συγχρόνως, η ομάδα θέτει ερωτήματα για τη φύση του εγκλήματος και τα χρηστά ήθη στον αστικό τομέα, τη συμπαιγνία των δημόσιων και ιδιωτικών προσωπικοτήτων.

 

 

Ποιες δυϊκότητες και διαφθορές υπάρχουν μέσα στον αντιήρωα, και ποιες σε κάθε έναν από εμάς; Τι τελετουργίες υπάρχουν σε έναν χώρο όπου το κρασί ρέει άφθονο και τι τραγωδίες συμβαίνουν όταν συγκρούονται πολιτισμοί;

 


 
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Central Saint Martins συνεργάζεται με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για να φέρει τους καλλιτέχνες στην Αθήνα με σκοπό την δημιουργία μιας νέας παράστασης. Για όλο το μήνα Μάιο, η ομάδα θα βρίσκεται καθημερινά στο Βρυσάκι για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του χώρου σε μια τελική παράσταση .

 

 

Συνδυάζοντας στοιχεία από τους τομείς των καλών τεχνών, της μουσικής και του θεατρικού σχεδιασμού, η ομάδα θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την θεματική του ύλη με σκοπό τον επανοπροσδιορισμό του χώρου και την σχέση του με το κοινό.

 


 
Συμμετέχοντες: Nadia Lakhani, Grace Laubacher, Yael Sherill Mohilever, Σαπφώ Παντζάκη, Aντρέας Πασιάς, Βασίλης Χατζημακρής, Douglas Williams

 


 
Σε συνεργασία με την σκηνογράφο Ζαχαρούλα Ιωάννου

Σχετικές ειδήσεις
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στο Venice International Performance Art Week
13.12.2016 15:36
Στη Βενετία, στο Palazzo Mora, βρίσκεται ήδη το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2016 υποστηρίζοντας το Venice International Performance Art Week και συμμετέχοντας στην έκθεση με τίτλο «Το ‘Όνειρο της Αντιγόνης. Performance Art στην Ελλάδα μεταξύ της δεκαετίας του '70 και σήμερα» με έργα της Λήδας Παπακωνσταντίνου από τις συλλογές του.
Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;, μια 24ωρη performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
05.10.2016 13:54
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μία 24ωρη performance, με τίτλο Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;
Feed Me: Το πολυμεσικό έργο των Noper & Saint Machine στα Αισχύλεια 2016
07.09.2016 14:39
Η εγκατάσταση FEED ME των Noper & Saint Machine θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Ελευσίνας στα πλαίσια του φεστιβάλ Αισχυλείων 2016 από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2016.
Το πρόγραμμα As one από το Μουσείο Μπενάκη και το Marina Abramović Institute ολοκληρώνεται
19.04.2016 15:23
Για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην performance με τόσους καλλιτέχνες, με τέτοια συμμετοχή κοινού, με τόση ενέργεια. Το AS ONE, οι performances, η Μέθοδος Abramović, οι συζητήσεις, εντυπωσίασαν, θετικά ή όχι, μίλησαν στην καρδιά του κοινού, έγιναν αποδεκτά ή απορρίφθηκαν.
As One: από τον ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute στο Μουσείο Μπενάκη
01.03.2016 12:45
Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI) συνεργάζονται στην παρουσίαση ενός προγράμματος, με τίτλο As One, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την τέχνη της performance και να εξοικειώσει και να εκπαιδεύσει το ελληνικό κοινό με αυτή τη μορφή σύγχρονης τέχνης.