Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ό,τι κι αν κάνεις, μια μέρα θα πεθάνεις, στο Βρυσάκι

Ό,τι κι αν κάνεις, μια μέρα θα πεθάνεις, στο Βρυσάκι
Ο Χώρος Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι με τη συνεργασία της Δραματικής Σχολής Αθηνών - Γ. Θεοδοσιάδης παρουσιάζει την ...

παράσταση με τίτλο Ό,τι κι αν κάνεις μια μέρα θα πεθάνεις σε κείμενο και σκηνοθεσία της Πελαγίας Μπότση.

 

Σ\' αυτό το έργο δεν υπάρχουν «ήρωες». Μόνο τέσσερις «συνηθισμένοι» νέοι που μας υποδέχονται στο σπίτι τους για να παρακολουθήσουμε τις καθημερινές ασήμαντες ιστορίες τους. Εδώ όλα είναι τακτοποιημένα, καθαρά και ακούγεται πάντα χαρούμενη μουσική . Βέβαια υπάρχουν μικρές εκκρεμότητες με το θάνατο κι συχνά έρχεται απρόσκλητος.

 

Τώρα, ο έρωτας είναι trivial, το χιούμορ είναι trivial, ο ρατσισμός είναι trivial, ο φόβος είναι trivial, το πένθος είναι trivial. Ή μήπως όχι; Οι τέσσερις «συνηθισμένοι» νέοι μας, όταν ανοίγουν τα υπόγεια κανάλια του μυαλού τους τότε τίποτα δε φαίνεται να είναι απλό. Σκοτεινές, επιθετικές κι αδίστακτες ψυχές κρυμμένες πίσω από το εύκολο χιούμορ, συνυπάρχουν ειρηνικά, ενώ θα λυτρώνονταν αν κατασπάραζε ο ένας τον άλλον…

 

Συντελεστές:
Κείμενο/σκηνοθεσία: Πελαγία Μπότση
Φώτα (σχεδιασμός)/Μουσική: Mιρέλα Ντρες
Φωτογραφική επιμέλεια: Πάνος Φωτόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Λεύτερης Βλάχος, Πάνος Μπόρας, Πελαγία Μπότση, Δημήτρης Τσολάκης.

Σχετικές ειδήσεις
Μια μέρα ξύπνησα, η παράσταση στο Passport Κεραμεικός
08.02.2017 15:22
Το Passport Κεραμεικός φιλοξενεί την Ευρυδίκη, την Κατερίνα Τσαβάλου, τον Κωνσταντίνο Φρίγγα - Ματοσύκα, και την παράσταση Μια μέρα ξύπνησα, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλίσσοβα.
Γιατί μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
05.01.2017 11:29
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο Studio Μαυρομιχάλη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, η παράσταση «Γιατί Μαμά» θα συνεχιστεί στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα τον χειμώνα και την άνοιξη του 2017.
Θα πεθάνω αν πεθάνεις, σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα στο
29.12.2016 11:31
«Θα πεθάνω αν πεθάνεις», το έργο της Σουηδής συγγραφέως Anna Maria Nygren παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από 6 Ιανουαρίου στο Χώρος Θέατρο, σε μετάφραση Βασίλη Παπαβασιλείου και σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα. Επί σκηνής θα βρεθεί μια ομάδα ταλαντούχων νεότατων ηθοποιών, οι Γιώργος Βουβάκης, Ορέστης Καρύδας, Κατερίνα Μισιχρόνη και Αλεξάνδρα Ταβουλάρη.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Παλλάς
14.04.2016 14:37
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζουν το πολυσυζητημένο έργο της Λένας Κιτσοπούλου «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις», στο θέατρο Μικρό Παλλάς.