Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ό,τι κι αν κάνεις, μια μέρα θα πεθάνεις, στο Βρυσάκι

Ό,τι κι αν κάνεις, μια μέρα θα πεθάνεις, στο Βρυσάκι
Ο Χώρος Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι με τη συνεργασία της Δραματικής Σχολής Αθηνών - Γ. Θεοδοσιάδης παρουσιάζει την ...

παράσταση με τίτλο Ό,τι κι αν κάνεις μια μέρα θα πεθάνεις σε κείμενο και σκηνοθεσία της Πελαγίας Μπότση.

 

Σ\' αυτό το έργο δεν υπάρχουν «ήρωες». Μόνο τέσσερις «συνηθισμένοι» νέοι που μας υποδέχονται στο σπίτι τους για να παρακολουθήσουμε τις καθημερινές ασήμαντες ιστορίες τους. Εδώ όλα είναι τακτοποιημένα, καθαρά και ακούγεται πάντα χαρούμενη μουσική . Βέβαια υπάρχουν μικρές εκκρεμότητες με το θάνατο κι συχνά έρχεται απρόσκλητος.

 

Τώρα, ο έρωτας είναι trivial, το χιούμορ είναι trivial, ο ρατσισμός είναι trivial, ο φόβος είναι trivial, το πένθος είναι trivial. Ή μήπως όχι; Οι τέσσερις «συνηθισμένοι» νέοι μας, όταν ανοίγουν τα υπόγεια κανάλια του μυαλού τους τότε τίποτα δε φαίνεται να είναι απλό. Σκοτεινές, επιθετικές κι αδίστακτες ψυχές κρυμμένες πίσω από το εύκολο χιούμορ, συνυπάρχουν ειρηνικά, ενώ θα λυτρώνονταν αν κατασπάραζε ο ένας τον άλλον…

 

Συντελεστές:
Κείμενο/σκηνοθεσία: Πελαγία Μπότση
Φώτα (σχεδιασμός)/Μουσική: Mιρέλα Ντρες
Φωτογραφική επιμέλεια: Πάνος Φωτόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Λεύτερης Βλάχος, Πάνος Μπόρας, Πελαγία Μπότση, Δημήτρης Τσολάκης.

Σχετικές ειδήσεις
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Παλλάς
14.04.2016 14:37
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζουν το πολυσυζητημένο έργο της Λένας Κιτσοπούλου «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις», στο θέατρο Μικρό Παλλάς.
Μαύρο Γιασεμί, της Μαρίας Μαραγκουδάκη στο Βρυσάκι
02.02.2016 09:58
Το Βρυσάκι φιλοξενεί το έργο της Μαρίας Μαραγκουδάκη, με τίτλο Μαύρο Γιασεμί, για λίγες παραστάσεις από τις 6 Φεβρουαρίου 2016.