Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Τσιλογιάννης: Έκθεση γλυπτικής στην στην Titanium Yiayiannos Gallery

Νίκος Τσιλογιάννης:  Έκθεση γλυπτικής στην στην Titanium Yiayiannos Gallery
Η Titanium Yiayiannos Gallery παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής του Νίκου Τσιλογιάννη με τίτλο «Μια σταγόνα ονείρου σ’ ένα ποτήρι

πραγματικότητας», η οποία θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011.

 

Ο Νίκος Τσιλογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Γύρω στο 1962 άρχισε να ενδιαφέρεται για τη μουσική και, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, αγόρασε δύο μπαγκέτες για ντραμς. Μετά από αυτό, όλα κύλησαν πολύ γρήγορα, έπαιζε μουσική εδώ κι εκεί και υπήρξε ένας από τους συνιδρυτές του θρυλικού γκρουπ «The Idols». Αργότερα, το 1968, η γνωριμία του με τον Διονύση Σαββόπουλο του έδωσε την ευκαιρία να γίνει μέλος του συγκροτήματος «Τα Μπουρμπούλια», όπου και έμεινε εκεί μέχρι το ’74.

 


Το 1974, στο αεροπλάνο για το Παρίσι, έκανε τις πρώτες του γραμμές σ’ ένα μπλοκάκι της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

 


Αυτή ήταν η στιγμή που ερωτεύτηκε την εικαστική τέχνη!

Δύο χρόνια μετά, μετανάστευσε στην Ολλανδία. Πέρασε ένα χρόνο ψάχνοντας, ζωγραφίζοντας συνεχώς και αποφάσισε να αλλάξει πορεία και άρχισε να παίζει αυτοσχέδια μουσική. Η εικαστική τέχνη μπήκε ταυτόχρονα στη ζωή του, νοίκιασε ένα ατελιέ και άρχισε να σκαλίζει ξύλινα ανάγλυφα και κάπως έτσι, σιγά-σιγά, ανέπτυξε το ενδιαφέρον του για τη γλυπτική, στην αρχή δουλεύοντας με ξύλο και στη συνέχεια με χαλκό και χάλυβα.

 

 

Ο καλλιτέχνης γράφει για τη δουλειά του με χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο τρόπο:

«Ψάχνοντας για το προσωπικό μου στυλ, τελικά βρήκα τη συνταγή, η οποία είναι φτιαγμένη από:

Μια σταγόνα υποσυνείδητου
Πάνω σε μια ζάρα ονείρου
Και ένα χαμόγελο στην πραγματικότητα
   
Αυτά τα δύο –η εικαστική τέχνη και η αυτοσχέδια μουσική- είναι μέχρι σήμερα τα πράγματα που απασχολούν το μυαλό μου μέρα και νύχτα.
Πίσω από τη δουλειά μου δεν υπάρχει κάποια φιλοσοφική ιδέα ή κάποιο κρυφό μήνυμα...
Δεν προσπαθώ ν’ αλλάξω τον κόσμο...
Υπάρχει κάτι άλλο...
Η ελπίδα μου είναι ότι η δουλειά μου μπορεί να είναι πηγή χαράς!»

 

Από το 2001, ο Νίκος Τσιλογιάννης συνεργάζεται με την ζωγράφο Klasina Wieringa και έχουν δημιουργήσει την ομάδα NIKLAZ που δημιουργούν Λειτουργική Τέχνη. Ο Ν.Τσιλογιάννης κάνει τα σχέδια και τα δημιουργεί και η Κ.Wieringa τα ζωγραφίζει.

 


Από το 1976 μέχρι και σήμερα, ζει και εργάζεται στην Ολλανδία, όπου έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καθώς και συναυλίες σε όλη τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις
03.01.2017 16:40
H Myrό Gallery και η Greek Marble Initiative διοργανώνουν ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα υπό τον τίτλο “Συμπλέγματα”.
Νοματαίοι: Έκθεση γλυπτικής της Ελένης Ζευγαρίδου στην gallery genesis
12.09.2016 15:57
Η gallery genesis παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την πρώτη έκθεση της νέας εκθεσιακής χρονιάς 2016 – 2017, της Ελένης Ζευγαρίδου με τίτλο «Νοματαίοι».
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Έκθεση γλυπτικής της Παγώνας Κανέλλου εμπνευσμένη από την Οδύσσεια στην Αθηναΐδα
31.03.2016 14:50
Μία μοναδική έκθεση γλυπτικής, με έργα της αρχιτέκτονος μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παγώνας Κανέλλου, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από τις 4 Απριλίου 2016.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.