Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Michael Kohlhaas του Kleist στο Βoozecooperativa

Michael Kohlhaas του Kleist στο Βoozecooperativa
Για δεύτερη χρονιά παρουσιάζεται στο Booze Cooperativa το έργο του Heinrich von Kleist, “MICHAEL KOHLHAAS” (1805), από τις

16 Μαρτίου 2011.


Πρόκειται για τη διασκευή της ομώνυμης νουβέλας του Kleist, όπου ο συγγραφέας αναφέρεται στις δυναμικές που οδηγούν τον δίκαιο στην αδικία, το θεοσεβούμενο στην αμφισβήτηση, τον νομιμόφρονα στην εξέγερση. Ένα δυνατό και διαχρονικό έργο για τα καταστροφικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η αλαζονεία της εξουσίας.

 

Είναι η αληθινή ιστορία ενός νομοταγή εμπόρου αλόγων, που το αίσθημα της δικαιοσύνης τον μετέτρεψε σε επαναστάτη.

 

Τέσσερις ηθοποιοί, ένα πιάνο , ένα τσέλο , μία κιθάρα και ένας θεατής, από τις 16 Μαρτίου στις 9μμ κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, αφηγούνται τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Γερμανία το 1530, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικότητα του θέματος.

 

Διασκευή – Μετάφρασ: Σάντρα Δόμβρου

Σκηνοθεσία: Αντρέας Κουτσουρέλης

Φωτισμοί: Μάριος Κουτσουρέλης

Επιμέλεια σκηνικών: Μάιρα Στέφου

Κούκλες: Σάντρα Δόμβρου

Βοηθός σκηνοθέτης: Νατάσα Μαρματάκη

εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Αντωνιάδης, Παναγιώτης Βασιλείου, Στάθης Βούτος, Αντρέας Κουτσουρέλης, Παναγιώτης Μαρίνος, Έλενα Χετζάκη

Σχετικές ειδήσεις
Η
16.01.2017 16:10
H ΚΡΑΥΓΗ του Τένεσι Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου, μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στο Faust παρουσιάζεται στο θέατρο BlackBox για δεύτερη φορά στις 23 και 24 Ιανουαρίου.
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο ΚΕΤ
03.11.2016 14:35
Η παράσταση που ενθουσίασε τους κριτικούς και αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Ο Michael Kohlhaas καλπάζει ξανά μέσα από τον συγκλονιστικό μονόλογο του Νίκου Αλεξίου.
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
20.09.2016 11:12
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
Ο Γυάλινος Κόσμος, του Τεννεσσή Ουίλλιαμς για 2η χρονιά στο Θέατρο Εμπορικόν
24.02.2016 15:31
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, «Ο Γυάλινος Κόσμος», το αριστουργηματικό έργο «μνήμης» του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 4 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Εμπορικόν.