Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Burger Project και Cabaret Balkan στο Γαία Live

Burger Project και Cabaret Balkan στο Γαία Live
Οι ευρηματικοί, διασκεδαστικοί και ταλαντούχοι Burger Project, άλλά και οι εξαιρετικοί Cabaret Balkan θα εμφανιστούν στο Γαία Live στη Θεσσαλονίκη …

την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

 

Οι Burger Project θα παίξουν αναπάντεχες διασκευές, γιανα ανακατέψουν με αχαλίνωτο ρυθμό μουσικές, να ανασύρουν μουσικά διαμάντια απ\' όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής.

 

Από το swing ως το punk και από τη disco ως την country: Clash, Alice Cooper, Queen, Ramones, Thin Lizzy, Godfathers, White Stripes, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones, Τσιτσάνη και πάει λέγοντας...

 

Με “στρατηγό” τον jazz κοντραμπασίστα Conzou που μεταμφιέζεται (ενίοτε) σε πασχαλιάτικο αρνί,
με κιθαρίστα και βασικό performer τον Al the X - King που, όσο η φλέβα στο λαιμό του φουσκώνει, τόσο πιο ωραίες βγαίνουν οι “ψεύτικες” νότες .


Με  κιμπορντίστα τον επίσης «τρελό» performer Cosmic Communist που κινείται με άνεση από το hammond ως την Εγγύς Ανατολή και με τον drummer τον χαρούμενο “βράχο” της απλότητας Μosch Holiday, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου αυτό που θα περιμένατε.


Ο General ConZou, ο Al the X-King, o Cosmic Communist και ο Mosch Holiday είναι οι BURGER PROJECT!

Μαζί τους η Ματούλα Ζαμάνη

 

Και από την άλλοι οι Cabaret Balkan, οι οποίοι φέρνουν τα πάνω κάτω στο ΓaiaLive με τους βαλκανικούς ήχους στα καλύτερα τους. Θεατές και μουσικοί απολαμβάνουν το πάθος, την ενέργεια και τη πολυσυλλεκτικότητα της world music ή αλλιώς «mosaic music».

Οι δύο «Βόρειοι Εταίροι» Θάνος Σταυρίδης ( ακορντεόν κτλ) και Βασίλης Κομματάς (κλαρίνο κτλ) πάσχοντες από χρόνια «Βαλκανική ίωση» ανευρέθηκαν σε μία «ΓΑΙΑ-λογική» ανασκαφή του Νίκου Στεφανίδη (παραγωγή κτλ) για να τεθούν σε στενή ιατρική παρακολούθηση.


Έγιναν μεταγγίσεις αίματος με jam στην σκηνή από τους Balkan Beat Box, Watcha Clan, Rupa & The April Fishes αλλά τα πρώτα σημάδια της αποθεραπείας εμφανίστηκαν μετά από τον επιτυχημένο εμβολιασμό με δυτικά αντισώματα προερχόμενα από Γάλλο δωρητή οργάνων (κιθάρας, φωνής κτλ) Lilo Laurent-Limeul , που γύρισε χώρες και χώρες για να του έρθει στο δεξί αυτί η Τούμπα του Βασίλη Θεμελή, που χωρίς «βαρέα και ανθυγιεινά» σηκώνει το τεράστιο όργανο για να δημιουργήσει την συμβατότητα του ρυθμού των οργάνων.

Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα του γραπτού λόγου για να περιγράψει ακριβέστερα αυτό το τρελό αποτέλεσμα του νέου μουσικού είδους «mosaic music» , που απαιτεί υγιή αυτιά και ανθεκτικό στο χορό σώμα για να γίνουν ένα, θεατές και μουσικοί και να περάσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.!!!


Οι Cabaret Balkan είναι:
Βασίλη Κομματάς-κλαρίνο, σαξόφωνο
Θάνος Σταυρίδης- ακορντεόν, νταούλι, μπαγλαμάς
Γιάννης Θεμελής- τούμπα
Γιάνης Ιωαννίδης- μπάσο
Ηλίας Κόζας- φωνητικά, κιθάρα
Θωμάς Κωστούλας- τύμπανα
Νίκος Στεφανίδης- υπεύθυνος παραγωγής
Λεωνίδας Μπεηλής- ηχολήπτης

Σχετικές ειδήσεις
«The Beatles Tribute Project» αποκλειστικά για συνδρομητές COSMOTE στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 15:20
Το «The Beatles Tribute Project», μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στη μουσική των θρυλικών Σκαθαριών, μπορούν, μέσω του COSMOTE DEALS for YOU, να απολαύσουν αποκλειστικά οι συνδρομητές COSMOTE στις 7 Δεκεμβρίου, με 2 εισιτήρια στην τιμή του 1.
The Beatles Tribute Project από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.12.2016 15:46
Οι μουσικοί της Καμεράτα παίζουν και πάλι με… τα “Σκαθάρια”! To Beatles Tribute Project επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών!
The Dominant Gipsy project live στο Faust
26.04.2016 11:12
Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, το Dominant Gipsy project θα βρίσκεται live στο Faust.
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Ο Michael Nyman live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.02.2016 16:13
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται έναν από τους πλέον εμβληματικούς εκπροσώπους της μινιμαλιστικής μουσικής, τον Μάικλ Νάιμαν, που θα παρουσιάσει με τη διάσημη μπάντα του τη συναυλία «Τhe Baroque Project».