Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Oι Swing Shoes στο La Ronda

Oι Swing Shoes στο La Ronda
Swing Shoes, ένα ενδιαφέρον σχήμα με στοιχεία swing, jazz αλλά και παραδοσιακά, θα εμφανιστούν στο La Ronda

Cafe-Bar την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011.


Οι Swing Shoes ξεκίνησαν στην Αθήνα το 2006, αρχικά απλά ένα ντουέτο μουσικών δρόμου, και στη συνέχεια ως μία μπάντα τεσσάρων μελών με κλασικά gypsy swing όργανα : δύο κιθάρες, μπάσο και βιολί .

 

Η μουσική τους στην αρχή φαινόταν να ακολουθεί τους κανόνες του κλασικού swing, αλλά στην πορεία με την χρήση Ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών και jazz, οι ήχοι γίνονται απρόβλεπτοι και ο ακροατής αναρωτιέται “πως είναι τόσο οικείος ο ήχος;”. 

 

Ο Αντώνης (κιθάρα), ο Γιώργος (κιθάρα), ο Πάνος (μπάσο), και ο Ανδρέας (βιολί), συνδυάζουν τις επιρροές τους, δημιουργώντας μια μουσική με πάθος.

 


Το πρώτο τους album “Ladies & Gents, HERE’S THE SWING SHOES” κυκλοφόρησε το 2010 από την Prominence Records. 

 


Οι Swing Shoes εμφανίζονται συχνά σε club της Αθήνας καθώς και σε φεστιβάλ σε όλοι την Ελλάδα. Κυρίως εμφανίζονται ως instrumental quartet αλλά και six-piece με την Ειρήνη Δημόπουλου στη φωνή και τον Νίκο Ζωγράφο στα drums ή εναλλακτικά με τη φωνή της Sughaspank και στα κρουστά τον Oxocube.

 


Επιρροές τους: Django Reinhardt, Romane, Duke Ellington, Μανώλης Χιώτης και όλη τη Swing και  κλασική jazz σκηνή .

Σχετικές ειδήσεις
Οι VaniLa Swing επιστρέφουν στο Faust
27.01.2017 15:33
Οι VaniLa Swing επιστρέφουν στη σκηνή του Faust ανανεωμένοι και ακόμη πιο δυνατοί, επιστρέφουν και υπόσχονται ένα άκρως χορευτικό live με πολύ κέφι και όρεξη. Κινούνται στο χώρο του Swing και του Rock n Roll με αναφορές στο χθες και το σήμερα!
Οι The Speakeasies Swing Band live στο Ίλιον Plus
29.12.2016 14:00
Οι The Speakeasies Swing Band, στο τελευταίο live του '16, έρχονται στο Ίλιον Plus για ένα swing ντελίριο με τη βοήθεια και παρουσία των JazzMatazz και των Athens Boogie.
The Electric Swing Circus live στο Half Note
26.10.2016 16:20
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει!
Flashback: Οι 1 2 3 Swing live στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ
15.06.2016 15:09
Το γυναικείο μουσικό τρίο, οι 1 2 3 Swing, μετά τις επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις του στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, επιστρέφει την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, για μια μοναδική καλοκαιρινή βραδιά που θα λατρέψουν οι φίλοι της jazz και swing σκηνής της πόλης στη δροσερή Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ!
Από την κλασική στην τζαζ: Πιανόραμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.03.2016 17:17
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί στο φετινό Πιανόραμα σε δύο ειδικές συναυλίες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν από την κλασική στην τζαζ μουσική.