Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Oι Swing Shoes στο La Ronda

Oι Swing Shoes στο La Ronda
Swing Shoes, ένα ενδιαφέρον σχήμα με στοιχεία swing, jazz αλλά και παραδοσιακά, θα εμφανιστούν στο La Ronda

Cafe-Bar την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011.


Οι Swing Shoes ξεκίνησαν στην Αθήνα το 2006, αρχικά απλά ένα ντουέτο μουσικών δρόμου, και στη συνέχεια ως μία μπάντα τεσσάρων μελών με κλασικά gypsy swing όργανα : δύο κιθάρες, μπάσο και βιολί .

 

Η μουσική τους στην αρχή φαινόταν να ακολουθεί τους κανόνες του κλασικού swing, αλλά στην πορεία με την χρήση Ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών και jazz, οι ήχοι γίνονται απρόβλεπτοι και ο ακροατής αναρωτιέται “πως είναι τόσο οικείος ο ήχος;”. 

 

Ο Αντώνης (κιθάρα), ο Γιώργος (κιθάρα), ο Πάνος (μπάσο), και ο Ανδρέας (βιολί), συνδυάζουν τις επιρροές τους, δημιουργώντας μια μουσική με πάθος.

 


Το πρώτο τους album “Ladies & Gents, HERE’S THE SWING SHOES” κυκλοφόρησε το 2010 από την Prominence Records. 

 


Οι Swing Shoes εμφανίζονται συχνά σε club της Αθήνας καθώς και σε φεστιβάλ σε όλοι την Ελλάδα. Κυρίως εμφανίζονται ως instrumental quartet αλλά και six-piece με την Ειρήνη Δημόπουλου στη φωνή και τον Νίκο Ζωγράφο στα drums ή εναλλακτικά με τη φωνή της Sughaspank και στα κρουστά τον Oxocube.

 


Επιρροές τους: Django Reinhardt, Romane, Duke Ellington, Μανώλης Χιώτης και όλη τη Swing και  κλασική jazz σκηνή .

Σχετικές ειδήσεις
The Electric Swing Circus live στο Half Note
26.10.2016 16:20
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει!
Από την κλασική στην τζαζ: Πιανόραμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.03.2016 17:17
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί στο φετινό Πιανόραμα σε δύο ειδικές συναυλίες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν από την κλασική στην τζαζ μουσική.
​Sugahspank! & The Swing Shoes και Dirty Fuse live στο Six d.o.g.s
11.02.2016 15:25
Δύο σπουδαίες μπάντες της εγχώριας σκηνής, η Sugahspank! με τους The Swing Shoes και οι Dirty Fuse συναντιούνται στη σκηνή του Six d.o.g.s, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016.
Οι Vanilla Swing live στο Gazarte
04.02.2016 16:47
Οι VaniLa Swing, ανεβαίνουν στο Roof Stage του GAZARTE με... άγριες διαθέσεις και μας υπόσχονται μια βραδιά με άκρως χορευτική διάθεση σε ένα δυναμικό live, με τραγούδια δικά τους αλλά και με επιτυχίες διασκευασμένες μόνο όπως αυτοί ξέρουν, σε ρυθμούς Rock n Roll, rockabilly του ’50 και swing του ’40 με αναφορές στο χθες και στο σήμερα.
Swing Fever Party στο Fuzz Live Music Club
03.02.2016 16:16
Οι Athens Lindy Hop, τα μέλη των οποίων έφεραν για πρώτη φορά τον αυθεντικό swing χορό στην Αθήνα το 2008, διοργανώνει στο Fuzz ένα ακόμα μεγάλο πάρτυ που είναι γνωστά για το κέφι, την καλή μουσική και τον ποιοτικό χορό!